Noutati

Înapoi
imagine de fundal

Cerere de propuneri de proiecte 2021 – proiecte de cercetare, pilot, demonstrative şi măsuri de acompaniere

Comisia europeană a deschis recent o cerere de propuneri de proiecte pentru cofinanţări prin Fondul de cercetare pentru cărbune și oțel (RFCS)

Acest fond de cercetare este complementar cu programul european « Orizont 2020 », dar este gestionat în afara acestuia, şi sprijină proiecte de cercetare și inovare în domeniile cărbunelui și al oțelului. În fiecare an, aproximativ 40 de milioane EUR sunt puse la dispoziția universităților, centrelor de cercetare, companiilor private şi a altor părţi interesate pentru finanțarea proiectelor.

Fondul este gestionat de Comisia europeană, în cooperare cu următoarele comitete și grupuri consultative:

– Comitetul pentru cărbune și oțel (COSCO), format din reprezentanți ai țărilor UE. Rolul său este de a asista Comisia în gestionarea generală a fondului,

– Grupurile consultative pentru cărbune și oțel (CAG/SAG), compuse din consilieri tehnici, desemnați de Comisie pentru o perioadă de 42 de luni. Rolul lor este de a consilia Comisia,

– Grupuri tehnice (TG), compuse din experți tehnici, numiți de Comisie. Acestea sprijină Comisia cu monitorizarea proiectelor de cercetare/pilot sau demonstrative.

Pentru informații generale despre program, dacă aveți întrebări, vă rugăm să contactați direct responsabilii europeni la adresa: RTD-STEEL-COAL@ec.europa.eu .

 

Comisia va propune o revizuire a bazei juridice a RFCS pentru a-i permite să utilizeze o parte din activele Comunității Oțelului și Cărbunelui, care se află în lichidare. Acest lucru va contribui la menținerea programului anual de cercetare, precum și la facilitarea finanțării proiectelor mari de cercetare și inovare în domeniul oțelurilor curate și inovatoare.

Activitățile de cercetare din sectorul cărbunelui se vor concentra pe regiunile în tranziție, în conformitate cu principiile Mecanismului pentru o tranziție justă (link ataşat).

Proiectele finanțate de RFCS acoperă:

– procese de producție a oțelului,

– utilizarea optimizată și conservarea resurselor, economiile de energie și îmbunătățirea eficienței industriale,

– sănătatea și siguranța la locul de muncă,

– protectia mediului,

– tehnologii care sprijină regiunile cu resurse de cărbune aflate în tranziție,

– reducerile de emisii cauzate de producția de oțel.

 

Cererea de propuneri pentru 2021 are următoarele tipuri de proiecte care pot fi finanţate:

· proiecte de cercetare: activitate experimentală sau de investigaţie (contribuția financiară maximă a UE: până la 60 %);

· proiecte-pilot și proiecte demonstrative: pentru punerea în practică a rezultatelor teoretice sau de laborator (contribuția financiară maximă a UE: până la 50 %);

· măsuri de acompaniere: promovarea și difuzarea cunoștințelor/proiectelor (contribuție financiară a UE de până la 100 %).

 

Data limită pentru depunerea aplicaţiilor este 22 septembrie 2021, ora 17:00 la Bruxelles. Regulile de participare 2021 sunt prezentate în pachetul de informații (link ataşat pentru pagina oficială) privind Fondul de cercetare pentru cărbune și oțel (RFCS) 2021.

Sistemul de depunere electronică, modelele de propuneri și toate celelalte documente relevante pot fi accesate prin intermediul portalului de finanțare și licitații al Comisiei europene (Funding and Tenders Opportunities).

Un sinopsis al proiectelor cofinanţate prin acest program, pentru perioada 2017-2020, este disponibil pe pagina de web: https://ec.europa.eu/info/sites/default/files/research_and_innovation/funding/documents/synopsis_of_rfcs_projects_2017-2020.pdf

 

Totodată, precizăm şi faptul că RFCS caută experți independenți cu înaltă calificare care să acționeze ca evaluatori în timpul următorului exercițiu de evaluare. Pentru a vă înscrie ca expert la RFCS, vă rugăm să vă înregistrați direct în baza de date a experților.

O fişă de prezentare a cererii se regăseşte alaturat acestei comunicări. Aici!

Parc tematic la Mausoleul Eroilor din Mărășești

Parc tematic la Mausoleul Eroilor din Mărășești

Primul parc tematic din România care va reproduce la scară mai mică Lupta de la Mărășești din Primul Război Mondial va fi realizat în proximitatea Mausoleului Eroilor Mărășești. ”Realizarea unui parc tematic completează oferta muzeistică și educațională pentru copii și tineri în special. Este momentul ideal ca la sărbătorirea unui …
Citește mai mult
Parcul Industrial Vrancea, membru principal în Asociația Parcurilor Industriale, Tehnologice și Științifice din România

Parcul Industrial Vrancea, membru principal în Asociația Parcurilor Industriale, Tehnologice și Științifice din România

Parcul Industrial Vrancea a obținut calitatea de membru principal în cadrul Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România (APITSIAR). Ca urmare a hotărârii consiliului director al APITSIAR din data de 11 aprilie 2024,  Parcul Industrial Vrancea a intrat oficial pe harta parcurilor industriale din România. …
Citește mai mult
𝐕𝐎𝐓𝐄𝐀𝐙𝐀̆ 𝐜𝐞𝐥𝐞 𝟑 𝐝𝐞𝐬𝐭𝐢𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐕𝐫𝐚𝐧𝐜𝐞𝐚 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐥𝐢𝐬𝐭𝐞 𝐢̂𝐧 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐞𝐭𝐢𝐭̦𝐢𝐚 𝐃𝐞𝐬𝐭𝐢𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐚 𝐀𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢 𝟐𝟎𝟐𝟒!

𝐕𝐎𝐓𝐄𝐀𝐙𝐀̆ 𝐜𝐞𝐥𝐞 𝟑 𝐝𝐞𝐬𝐭𝐢𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐕𝐫𝐚𝐧𝐜𝐞𝐚 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐥𝐢𝐬𝐭𝐞 𝐢̂𝐧 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐞𝐭𝐢𝐭̦𝐢𝐚 𝐃𝐞𝐬𝐭𝐢𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐚 𝐀𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢 𝟐𝟎𝟐𝟒!

Vrancea s-a calificat în finala competiției Destinația Anului, cu 3 destinații reprezentative pentru județul nostru. Haideți să susținem Vrancea și zonele sale de poveste! 𝐕𝐎𝐓𝐀𝐓̦𝐈 aici: https://destinatiaanului.ro/destinatii/voteaza La categoriile: Regiuni eco-turistice - 𝐌𝐮𝐧𝐭̦𝐢𝐢 𝐕𝐫𝐚𝐧𝐜𝐞𝐢, 𝐋𝐞𝐚𝐠𝐚̆𝐧𝐮𝐥 𝐌𝐢𝐧𝐮𝐧𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐍𝐚𝐭𝐮𝐫𝐢𝐢 Stațiuni turistice - 𝐒𝐨𝐯𝐞𝐣𝐚 – 𝐬𝐭𝐚𝐭̦𝐢𝐮𝐧𝐞𝐚 𝐜𝐮 𝐜𝐞𝐥 𝐦𝐚𝐢 𝐨𝐳𝐨𝐧𝐚𝐭 𝐚𝐞𝐫 𝐝𝐢𝐧 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚 …
Citește mai mult