Evenimente

Înapoi
imagine de fundal

Ziua Culturii Naționale, sărbătorită la Universitate pe 14 ianuarie 2022

Ziua Culturii Naționale a fost sărbătorită astăzi la sediul Universității din Focșani, în cadrul unui eveniment organizat de Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, în parteneriat cu Muzeul Vrancei și Centrul Cultural Vrancea, instituțiile de cultură din subordinea Consiliului Județean Vrancea.

”Felicitări pentru activitățile realizate, prin intermediul cărora redați culturii ceea ce merită, un loc în prim-plan, cultură care ne-a desăvârșit și ne-a făcut să fim ceea ce suntem astăzi. Consiliul Județean Vrancea este deschis și suntem partenerii dumneavoastră în tot ceea ce înseamnă cultură și efort intelectual pentru a promova acest județ. România fără Vrancea ar fi mult mai săracă. Ține de noi, cei de astăzi, să arătăm lumii că Vrancea merită mai mult”, a afirmat președintele Cătălin Toma, în cadrul evenimentului la care a participat și vicepreședintele Ionel Cel-Mare, în prezența unui auditoriu numeros.

În cadrul evenimentului, managerul Bibliotecii Județene, Oana Raluca Boian, a prezentat volumul „Poezii” de Mihai Eminescu (2021), tradus pentru prima dată în limba azeră, sub coordonarea E.S. Domnul Vasile Soare, Ambasador Extraordinar și Plenipontențiar al României în Republica Azerbaidjan.

Cu această ocazie a fost prezentat și „Raftul de Onoare”, cu cărți valoroase donate, rare sau bibliofile, precum și expoziția de carte bibliofilă „Mihai Eminescu”.

Poetul național Mihai Eminescu a fost omagiat și de Centrul Cultural Vrancea, prin două momente muzicale și poetice susținute de Melania Stroia, soprană, și elevii Școlii Populare de Artă, coordonați de prof. Bogdan Trifan, acompaniați la vioară de prof. Ivan Dumitru.

Muzeograful Ionuț Iliescu a prezentat prelegerea „Mihai Eminescu și unul dintre intelectualii focșăneni ai vremii”.

Nu în ultimul rând, astăzi au fost lansate noi servicii de bibliotecă pentru comunitatea vrânceană: „Un muzeu într-o bibliotecă, o bibliotecă într-un muzeu” (jocuri provenite de la Muzeul Jocurilor din Chemnitz: proiect volant, cu participare internațională, care constă în aducerea la Biblioteca Județeană Vrancea a unui număr de 188 jocuri, din diferite domenii, care vor fi distribuite și utilizate pe tot teritoriul județului Vrancea) și ”BookStation” (organizare de activități de petrecere activă a timpului liber pentru elevii navetiști).

 

Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea

   
Convocarea Consiliului Judeţean Vrancea în şedinţă extraordinară în data de 24 aprilie 2024, ora 10.00

Convocarea Consiliului Judeţean Vrancea în şedinţă extraordinară în data de 24 aprilie 2024, ora 10.00

Ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean Vrancea din data de  24 aprilie 2024, ora 10.00
Citește mai mult
Parc tematic la Mausoleul Eroilor din Mărășești

Parc tematic la Mausoleul Eroilor din Mărășești

Primul parc tematic din România care va reproduce la scară mai mică Lupta de la Mărășești din Primul Război Mondial va fi realizat în proximitatea Mausoleului Eroilor Mărășești. ”Realizarea unui parc tematic completează oferta muzeistică și educațională pentru copii și tineri în special. Este momentul ideal ca la sărbătorirea unui …
Citește mai mult
Locuri de muncă vacante la data de 18 aprilie 2024 în Județul Vrancea și Uniunea Europeană

Locuri de muncă vacante la data de 18 aprilie 2024 în Județul Vrancea și Uniunea Europeană

La data de 18.04.2024 au fost declarate de către agenții economici 243 locuri de muncă vacante în județul Vrancea și 227 locuri de muncă în țările din Uniunea Europeană. Pentru detalii suplimentare vă rugăm să accesați pagina www.anofm.ro sau la telefon 0237/224677, 0237/224678. (email: ajofm.vn@anofm.gov.ro, vrancea@anofm.gov.ro) Locuri de muncă 
Citește mai mult