Eventi

Indietro
imagine de fundal

Ziua Culturii Naționale, sărbătorită la Universitate pe 14 ianuarie 2022

Ziua Culturii Naționale a fost sărbătorită astăzi la sediul Universității din Focșani, în cadrul unui eveniment organizat de Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, în parteneriat cu Muzeul Vrancei și Centrul Cultural Vrancea, instituțiile de cultură din subordinea Consiliului Județean Vrancea.

”Felicitări pentru activitățile realizate, prin intermediul cărora redați culturii ceea ce merită, un loc în prim-plan, cultură care ne-a desăvârșit și ne-a făcut să fim ceea ce suntem astăzi. Consiliul Județean Vrancea este deschis și suntem partenerii dumneavoastră în tot ceea ce înseamnă cultură și efort intelectual pentru a promova acest județ. România fără Vrancea ar fi mult mai săracă. Ține de noi, cei de astăzi, să arătăm lumii că Vrancea merită mai mult”, a afirmat președintele Cătălin Toma, în cadrul evenimentului la care a participat și vicepreședintele Ionel Cel-Mare, în prezența unui auditoriu numeros.

În cadrul evenimentului, managerul Bibliotecii Județene, Oana Raluca Boian, a prezentat volumul „Poezii” de Mihai Eminescu (2021), tradus pentru prima dată în limba azeră, sub coordonarea E.S. Domnul Vasile Soare, Ambasador Extraordinar și Plenipontențiar al României în Republica Azerbaidjan.

Cu această ocazie a fost prezentat și „Raftul de Onoare”, cu cărți valoroase donate, rare sau bibliofile, precum și expoziția de carte bibliofilă „Mihai Eminescu”.

Poetul național Mihai Eminescu a fost omagiat și de Centrul Cultural Vrancea, prin două momente muzicale și poetice susținute de Melania Stroia, soprană, și elevii Școlii Populare de Artă, coordonați de prof. Bogdan Trifan, acompaniați la vioară de prof. Ivan Dumitru.

Muzeograful Ionuț Iliescu a prezentat prelegerea „Mihai Eminescu și unul dintre intelectualii focșăneni ai vremii”.

Nu în ultimul rând, astăzi au fost lansate noi servicii de bibliotecă pentru comunitatea vrânceană: „Un muzeu într-o bibliotecă, o bibliotecă într-un muzeu” (jocuri provenite de la Muzeul Jocurilor din Chemnitz: proiect volant, cu participare internațională, care constă în aducerea la Biblioteca Județeană Vrancea a unui număr de 188 jocuri, din diferite domenii, care vor fi distribuite și utilizate pe tot teritoriul județului Vrancea) și ”BookStation” (organizare de activități de petrecere activă a timpului liber pentru elevii navetiști).

 

Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea

   
Sistem de management al calității și performanței implementat la nivelul Consiliului Județean Vrancea

Sistem de management al calității și performanței implementat la nivelul Consiliului Județean Vrancea

 Data: 25.05.2022 Comunicat de presă                         Sistem de management al calității și performanței implementat la nivelul Consiliului Județean Vrancea COD SIPOCA 1187/MySMIS 154708   Unitatea Administrativ Teritorială Judeţul Vrancea, în calitate de beneficiar, anunță demararea activităților proiectului „Sistem de management al calitatii si performantei implementat la nivelul Consiliului Județean Vrancea”, …
Leggi di più
Un nou pas pentru dezvoltarea infrastructurii de apă și canalizare din județul Vrancea, pentru perioada 2021-2027!

Un nou pas pentru dezvoltarea infrastructurii de apă și canalizare din județul Vrancea, pentru perioada 2021-2027!

Operatorul regional CUP SA a finalizat licitația pentru atribuirea contractului de servicii ”Sprijin pentru pregătirea aplicației de finanțare și a documentațiilor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Vrancea – etapa a III-a, în perioada 2021-2027”. Câștigătoare a fost desemnată Asocierea …
Leggi di più
Luni, 30 mai 2022, începând cu ora 23,00 va avea loc a doua dezinsecție în Crângul Petrești

Luni, 30 mai 2022, începând cu ora 23,00 va avea loc a doua dezinsecție în Crângul Petrești

Consiliul Județean Vrancea va efectua a doua 𝗱𝗲𝘇𝗶𝗻𝘀𝗲𝗰ț𝗶𝗲 𝗱𝗶𝗻 𝗮𝗰𝗲𝘀𝘁 𝗮𝗻 î𝗻 𝗖𝗿â𝗻𝗴𝘂𝗹 𝗣𝗲𝘁𝗿𝗲ș𝘁𝗶, 𝗽𝗲 𝗱𝗮𝘁𝗮 𝗱𝗲 𝟯𝟬 𝗺𝗮𝗶 𝟮𝟬𝟮𝟮, î𝗻𝗰𝗲𝗽â𝗻𝗱 𝗰𝘂 𝗼𝗿𝗮 𝟮𝟯:𝟬𝟬, pentru a combate căpușele și țânțarii din perimetrul ariei naturale. Dezinsecţia terestră pe zonele verzi nu pune în pericol sănătatea populaţiei, acțiunea realizându-se prin pulverizare cu …
Leggi di più
[gtranslate]