Noutati

Înapoi
imagine de fundal

Sprijin pentru copiii instituționalizați din cadrul DGASPC Vrancea

Copiii instituționalizați din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea au primit astăzi mai multe obiecte de cazarmament, mai exact 109 paturi, 109 saltele de pat, 109 perne, 109 saci de dormit, 5 corturi, 218 pături, 218 fețe de pernă și tot atâtea cearșafuri, 120 treninguri și 120 tricouri. Toate aceste produse provin din rezerva de stat a țării și au fost primite ca urmare a unei Hotărâri de Guvern prin care 10.500 de copii instituționalizați din toată țara vor beneficia de acest sprijin, în valoare totală de peste 19 milioane de lei, în vederea atenuării riscului de excluziune socială a copiilor și tinerilor aflați în centre.

Vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Ionel Cel-Mare, a fost prezent în această dimineață la întâlnirea cu doamna Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, care a ajuns în județul Vrancea, unde a continuat campania de distribuție a produselor destinate copiilor instituționalizați.

”Am pus în centrul preocupărilor noastre sistemul de protecție al copilului și, în acest sens, am renovat mare parte dintre spațiile în care funcționează DGASPC Vrancea, inclusiv sediul central al Direcției și am creat un spațiu generos în Crângul Petrești pentru recuperarea copiilor cu dizabilități, pe care îl vom recepționa cât de curând. În ultimii ani am alocat peste 35 milioane de lei pentru renovarea unor spații în care sunt cazați copiii”, a spus vicepreședintele Ionel Cel-Mare.

Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse, a declarat:  „Produsele au fost primite ca urmare a unei Hotărâri de Guvern, după ce în urma controalelor inopinate din ultimele luni am constatat că este nevoie ca multe dintre acestea să fie schimbate. Consiliile Județene și autoritățile locale fac eforturi extraordinare de la bugetul propriu pentru susținerea instituțiilor de tip rezidențial, însă orice sprijin în plus este binevenit”.

 

 

Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea

 

 
Convocarea Consiliului Judeţean Vrancea în şedinţă extraordinară în data de 24 aprilie 2024, ora 10.00

Convocarea Consiliului Judeţean Vrancea în şedinţă extraordinară în data de 24 aprilie 2024, ora 10.00

Ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean Vrancea din data de  24 aprilie 2024, ora 10.00
Citește mai mult
Parc tematic la Mausoleul Eroilor din Mărășești

Parc tematic la Mausoleul Eroilor din Mărășești

Primul parc tematic din România care va reproduce la scară mai mică Lupta de la Mărășești din Primul Război Mondial va fi realizat în proximitatea Mausoleului Eroilor Mărășești. ”Realizarea unui parc tematic completează oferta muzeistică și educațională pentru copii și tineri în special. Este momentul ideal ca la sărbătorirea unui …
Citește mai mult
Locuri de muncă vacante la data de 18 aprilie 2024 în Județul Vrancea și Uniunea Europeană

Locuri de muncă vacante la data de 18 aprilie 2024 în Județul Vrancea și Uniunea Europeană

La data de 18.04.2024 au fost declarate de către agenții economici 243 locuri de muncă vacante în județul Vrancea și 227 locuri de muncă în țările din Uniunea Europeană. Pentru detalii suplimentare vă rugăm să accesați pagina www.anofm.ro sau la telefon 0237/224677, 0237/224678. (email: ajofm.vn@anofm.gov.ro, vrancea@anofm.gov.ro) Locuri de muncă 
Citește mai mult