Oportunitati

Înapoi
imagine de fundal

Practici sociale inovatoare pentru combaterea fenomenului persoanelor fără locuinţă

Direcţia generală « Ocupare, Afaceri sociale şi Incluziune » din cadrul Comisiei Europene a deschis o finanţare prin programul “Fondul Social European+”, componenta “Ocupare şi inovare socială” (EaSI), care vizează combaterea fenomenului persoanelor fără locuinţă.

Titlul cererii : “Practici sociale inovatoare pentru combaterea fenomenului persoanelor fără locuinţă

În conformitate cu obiectivele programului anual de lucru 2023 al componentei FSE+ EaSI, această cerere va sprijini proiecte inovatoare și/sau măsuri de politică care se adresează persoanelor fără adăpost și excluderii legate de lipsa unei locuințe. Inovația socială este procesul de dezvoltare, evaluare și implementare de soluții eficiente la probleme sociale provocatoare și adesea sistemice în sprijinul progresului social – în acest caz, lipsa adăpostului și excluderea socială cauzată de absenţa unei locuințe.

Având în vedere peisajul divers al acțiunilor întreprinse pe acest subiect în statele membre ale UE, obiectivul acestei cereri este de a:

1. Implementa și evalua proiectele inovatoare și/sau măsurile de politică prin experimentare socială, pilotare și evaluare a practicilor de inovare socială în domeniul persoanelor fără adăpost și al excluderii cauzate de acest fenomen.

2. Dezvolta capacitatea administrativă și cunoștințele unui număr mare de părți interesate de la nivel local, regional și național active în domeniul lipsei unui adăpost și al excluderii legate de acest aspect.

Termenul-limită pentru depunerea propunerilor de proiect: 14 decembrie 2023

Bugetul disponibil comunicat: 15 milioane de euro; cofinanţare este de maximum 90%. Comisia europeană se aşteaptă să finanţeze între 3 şi 5 proiecte.

Eligibilitate: organizații non-profit (private sau publice), autorități publice (naționale, regionale, locale), furnizori de servicii sociale la nivel european, organizații internaționale, universități, instituții de învățământ, centre de cercetare sau companii din statele membre ale UE şi ţările terţe care îşi manifestă interesul să participe la program.

Contactul direct pentru întrebările specifice acestei cereri:

EMPL-ESF-2023-HOMELESS@ec.europa.eu

Contact pentru întrebări generale legate de FSE+: EMPL-EaSI@ec.europa.eu

Fonduri disponibile pentru formarea profesională prin PS PAC 2027,  începând din 20 noiembrie 2023

Fonduri disponibile pentru formarea profesională prin PS PAC 2027, începând din 20 noiembrie 2023

COMUNICAT DE PRESĂ Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță lansarea sesiunii de primire a solicitărilor de finanțare prin intervenția DR-37 Transfer de cunoștințe din cadrul Planului Strategic pentru Politica Agricolă Comună 2023 – 2027 (PS PAC 2027) în perioada 20 noiembrie, ora 09:00 – 22 martie 2024, ora 16:00. Alocarea …
Citește mai mult
Reuniunea Comitetului de Monitorizare a Programului Regional Sud-Est 2021-2027, organizată la Consiliul Județean Vrancea în perioada 21-22 noiembrie 2023

Reuniunea Comitetului de Monitorizare a Programului Regional Sud-Est 2021-2027, organizată la Consiliul Județean Vrancea în perioada 21-22 noiembrie 2023

Consiliul Județean Vrancea, împreună cu Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Est, a organizat pe 21 și 22 noiembrie 2023, lucrările Comitetului de Monitorizare a Programului Regional Sud-Est 2021-2027. În cadrul sesiunilor de dezbateri din cele două zile au fost trasate cele mai importante obiective și au fost aprobate criteriile de …
Citește mai mult
Ședință ordinară în data de 28 noiembrie 2023, ora 10.00

Ședință ordinară în data de 28 noiembrie 2023, ora 10.00

Dispoziția Ordinii de zi a Ședinței ordinare din data de 28 noiembrie 2023, ora 10.00
Citește mai mult