Noutati

Înapoi
imagine de fundal

Parcul Memoriei Naționale va fi amenajat sub conceptul “Roata Unirii”

Proiectul Amenajarea peisagistică – Parcul Memoriei Naţionale „Stejarii României – 100 de ani de istorie şi demnitate” RO-MÂNDRIA prinde contur în anul Centenarului Marii Uniri. Din cele trei echipe participante, a fost desemnată câștigătoare cea formată din Atena-Ioana Garjoaba, Elena Gogean, Francisc Cristian Mărgărit, Mihai Nicolescu, Elena Delia Rusu și Victor-Emmanuel Voia. Conceptul “Roata Unirii” o reușit să convingă juriul, precum și publicul, care și-a exprimat votul pe pagina oficială de facebook a Consiliului Județean Vrancea.

Amintim că la sfârșitul lunii iulie 2018, în cadrul Școlii de vară, 16 studenți din cadrul Facultății de Urbanism a Universității de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” din București, coordonați de profesorul universitar Cerasella Crăciun, au participat la susținerea unor proiecte având ca scop realizarea unui parc tematic pentru comemorarea eroilor români căzuţi pe câmpurile de luptă de la Mărășești, Mărăști, Oituz, din Primul Război Mondial.

Ideea câștigătoare reunește elemente definitorii de natură istorică și culturală ale județului Vrancea, ce vor constitui un spațiu de recreere și un punct de importantă atracție turistică.

Proiectul include  trei zone majore:

Zona 1-  zona comemorativă, reprezentată printr-un amfiteatru și un spațiu de tip scenă mobilă, folosit pentru omagierea eroilor;

Zona 2 – zona culturală cuprinde activități diverse de tip mini-zoo, ateliere mestesugărești, spații de joaca pentru copii, case vechi cu arhitectură tradițională, spații de alimentație unde se pot servi produse tradiționale. De asemenea, zona cuprinde și un mic traseu virtual pentru a înțelege mai bine ideea războiului.

Zona 3 – zona de sport și agrement, formată dintr-o gradină tematică, un parc de tip Aventura și o zonă de Airsoft. Unele dintre traseele pietonale sunt dublate de o pistă velo, iar în anumite puncte sunt amplasate monumente ale personalităților marcante din timpul războiului: Mareșalul Averescu, Regina Maria, Ecaterina Teodoroiu.

Președintele Consiliului Județean Vrancea, domnul Marian Oprișan, inițiatorul acestui proiect, va acorda echipelor partipante premii în valoare de 7000 de lei (premiul I-4000 lei, premiul II-2000 lei și premiul III-1000 de lei).

     

Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea

Președintele Nicușor Halici: ”Campusul, un proiect vital pentru județul Vrancea”

Președintele Nicușor Halici: ”Campusul, un proiect vital pentru județul Vrancea”

La Consiliul Județean Vrancea a avut loc astăzi prima întâlnire a președintelui Nicușor Halici cu membrii Consorțiului pentru învățământ dual, care implementează proiectul „Campus profesional integrat, liceal și universitar în județul Vrancea”. În cadrul întâlnirii s-au discutat progresele realizate, provocările actuale din domeniile educațional și economic și s-au trasat direcțiile …
Citește mai mult
A început Târgul de Carte, ediția 2024!

A început Târgul de Carte, ediția 2024!

Dragi prieteni ai bibliotecii, astăzi s-a deschis Târgul de Carte, ediția a XVIII-a, un eveniment cultural de tradiție pentru județul nostru, care are loc în acest an la Galeriile de Artă, în perioada 23 - 27 octombrie 2024, între orele 09:30 - 19:00. Deschiderea oficială a evenimentului,  organizat de Consiliul …
Citește mai mult
𝐓𝐚̂𝐫𝐠𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐂𝐚𝐫𝐭𝐞, 𝐞𝐝𝐢𝐭̦𝐢𝐚 𝟐𝟎𝟐𝟒: 𝟐𝟑 – 𝟐𝟕 𝐨𝐜𝐭𝐨𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟒

𝐓𝐚̂𝐫𝐠𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐂𝐚𝐫𝐭𝐞, 𝐞𝐝𝐢𝐭̦𝐢𝐚 𝟐𝟎𝟐𝟒: 𝟐𝟑 – 𝟐𝟕 𝐨𝐜𝐭𝐨𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟒

Consiliul Județean Vrancea, prin Biblioteca Județeană ”Duiliu Zamfirescu” Vrancea, organizează cea de-a XVIII-a ediție a Târgului de Carte, care se va desfășura în perioada 𝟐𝟑 - 𝟐𝟕 𝐨𝐜𝐭𝐨𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟒, între orele 09.30 - 19.00, la Galeriile de Artă din Focșani. Vă așteptăm la deschiderea oficială, care va avea loc miercuri, …
Citește mai mult