Oportunitati

Înapoi
imagine de fundal

Informare – programul Regiunea Dunăre 2021-2027 a fost aprobat de Comisia Europeană

Comisia Europeană a aprobat recent Programul “Regiunea Dunăre” 2021-2027. Noul program de cooperare transnațională pentru regiunea Dunării este unul dintre cele mai mari programe Interreg din această perioadă de programare după numărul de țări participante.

Programul are ca scop sprijinirea dezvoltării și implementării proiectelor de cooperare care contribuie la dezvoltarea unei regiuni a Dunării mai inovatoare, mai sustenabile și mai sociale, precum și îmbunătățirea guvernanței regionale pentru a face față provocărilor comune. 

La programul participă 9 țări ale UE – Austria, Germania (2 regiuni: Baden-Württemberg și Bayern), Cehia, Slovacia, Slovenia, Croația, Ungaria, România și Bulgaria – și 5 țări non-UE (Bosnia și Herțegovina, Muntenegru, Moldova, Serbia și Ucraina). 

Noile finanțări din Program vor sprijini proiecte într-unul din cele patru noi domenii prioritare desemnate pentru actuala perioadă de finanţare. Prima prioritate se concentrează pe îmbunătățirea inovației și a transferului de tehnologie, pe dezvoltarea competențelor pentru specializarea inteligentă, tranziția industrială și antreprenoriat. Cea de-a doua prioritate are în vedere acțiuni care promovează energia regenerabilă, adaptarea la schimbările climatice și gestionarea dezastrelor, îmbunătățirea calității apei și a sedimentelor și protejarea și conservarea biodiversității în coridoarele ecologice și eco-regiuni. A treia prioritate, o regiune a Dunării mai socială, va aborda piața muncii, educația și formarea şi sprijinul în ceea ce privește accesibilitatea, incluziunea și eficacitatea acestora, precum și explorarea unei abordări mai sectoriale a dezvoltării socio-economice prin patrimoniu și cultură. În cele din urmă, programul va finanţa o mai bună guvernanță regională pentru a face faţă provocărilor teritoriale majore, cum ar fi transformarea demografică şi își propune să sprijine soluții ce oferă servicii publice mai bune și digitalizare.

Bugetul total al programului este de 266 milioane de euro (contribuţie FEDR şi ţările participante).

Solicitanții unei finanțări a programului trebuie să includă în proiect parteneri din cel puțin trei țări eligibile, aceştia putând fi autorităţi publice naționale, regionale sau locale, universități, institute de cercetare, companii private și organizații neguvernamentale.

Pagina oficială a programului este accesibilă la adresa: https://www.interreg-danube.eu/news-and-events/programme-news-and-events/7999

 

Sursa: UNCJR

Parcul Industrial Vrancea, membru principal în Asociația Parcurilor Industriale, Tehnologice și Științifice din România

Parcul Industrial Vrancea, membru principal în Asociația Parcurilor Industriale, Tehnologice și Științifice din România

Parcul Industrial Vrancea a obținut calitatea de membru principal în cadrul Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România (APITSIAR). Ca urmare a hotărârii consiliului director al APITSIAR din data de 11 aprilie 2024,  Parcul Industrial Vrancea a intrat oficial pe harta parcurilor industriale din România. …
Citește mai mult
𝐕𝐎𝐓𝐄𝐀𝐙𝐀̆ 𝐜𝐞𝐥𝐞 𝟑 𝐝𝐞𝐬𝐭𝐢𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐕𝐫𝐚𝐧𝐜𝐞𝐚 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐥𝐢𝐬𝐭𝐞 𝐢̂𝐧 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐞𝐭𝐢𝐭̦𝐢𝐚 𝐃𝐞𝐬𝐭𝐢𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐚 𝐀𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢 𝟐𝟎𝟐𝟒!

𝐕𝐎𝐓𝐄𝐀𝐙𝐀̆ 𝐜𝐞𝐥𝐞 𝟑 𝐝𝐞𝐬𝐭𝐢𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐕𝐫𝐚𝐧𝐜𝐞𝐚 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐥𝐢𝐬𝐭𝐞 𝐢̂𝐧 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐞𝐭𝐢𝐭̦𝐢𝐚 𝐃𝐞𝐬𝐭𝐢𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐚 𝐀𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢 𝟐𝟎𝟐𝟒!

Vrancea s-a calificat în finala competiției Destinația Anului, cu 3 destinații reprezentative pentru județul nostru. Haideți să susținem Vrancea și zonele sale de poveste! 𝐕𝐎𝐓𝐀𝐓̦𝐈 aici: https://destinatiaanului.ro/destinatii/voteaza La categoriile: Regiuni eco-turistice - 𝐌𝐮𝐧𝐭̦𝐢𝐢 𝐕𝐫𝐚𝐧𝐜𝐞𝐢, 𝐋𝐞𝐚𝐠𝐚̆𝐧𝐮𝐥 𝐌𝐢𝐧𝐮𝐧𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐍𝐚𝐭𝐮𝐫𝐢𝐢 Stațiuni turistice - 𝐒𝐨𝐯𝐞𝐣𝐚 – 𝐬𝐭𝐚𝐭̦𝐢𝐮𝐧𝐞𝐚 𝐜𝐮 𝐜𝐞𝐥 𝐦𝐚𝐢 𝐨𝐳𝐨𝐧𝐚𝐭 𝐚𝐞𝐫 𝐝𝐢𝐧 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚 …
Citește mai mult
Consiliul European pentru Inovare și Agenția Executivă pentru IMM-uri (EISMEA) de la Bruxelles a deschis o linie de finanţare în cadrul programului european “Piaţa unică” 2021-2027.

Consiliul European pentru Inovare și Agenția Executivă pentru IMM-uri (EISMEA) de la Bruxelles a deschis o linie de finanţare în cadrul programului european “Piaţa unică” 2021-2027.

Titlul cererii: “Granturi pentru sprijinirea educației consumatorilor, a sensibilizării și a consilierii locale a consumatorilor”. Obiectivul general al acestei cereri de propuneri este de a proteja, împuternici și asista consumatorii, în special pe cei mai vulnerabili, prin îmbunătățirea competențelor și cunoștințelor acestora, prin oferirea de consultanță la nivel local, prin …
Citește mai mult