Evenimente

Înapoi
imagine de fundal

Președintele Cătălin Toma a participat la celebrarea a 30 de ani de la înființarea Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, la Strasbourg

Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România (UNCJR) a organizat ieri la Strasbourg, cu sprijinul Reprezentanței Permanente a României pe lângă Consiliul Europei, un eveniment aniversar la nivel înalt dedicat celebrării a 30 de ani de la înființarea asociației, precum și a 30 de ani de la aderarea României la Consiliul Europei.

La evenimentul care a avut loc în contextul derulării lucrărilor sesiunii plenare a Congresului Puterilor Locale şi Regionale (CPLRE) al Consiliului Europei, au participat Excelența Sa domnul ambasador Ion Jinga, reprezentantul permanent al României pe lângă Consiliul Europei, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administrației, Cseke Attila-Zoltán, 22 de ambasadori reprezentanți permanenți pe lângă Consiliul Europei, secretarul general al CPLRE,  secretarul general al Camerei autorităților locale, președinți de delegații naționale, președinți de grupuri politice și președinți de comisii statutare.

Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea şi președintele delegației României la Congresul Puterilor Locale şi Regionale, a vorbit în cadrul evenimentului despre obiectivele urmate în decursul celor 30 de ani de existență ai UNCJR de a promova democrația locală, drepturile şi valorile esențiale europene, coeziunea economică și socială între județe pe calea mobilizării tuturor părților interesate pentru a asigura politici publice și strategii de dezvoltare adaptate nevoilor, orientate către rezultate tangibile. „UNCJR este de 30 de ani o verigă esențială între administrația centrală și cetățeni, având o cunoaștere aprofundată a provocărilor cu care aceștia se confruntă și a contextului specific în care trăiesc și muncesc”, a spus Cătălin Toma.

Ministrul Lucrărilor Publice şi Administrației, Cseke Attila-Zoltán, a ținut să puncteze parteneriatul real dintre UNCJR şi administrația publică centrală din România, iar Excelența Sa domnul ambasador Ion Jinga a menționat faptul că aleşii locali joacă un rol vital în promovarea principiilor democrației reprezentative la nivel local.

Evenimentul și participarea la nivel înalt au permis promovarea asociației şi o mai mare vizibilitate la nivel european a rolului autorităților județene din România, cât şi un cadru de discuții bilaterale şi realizarea de noi contacte menite a aduce plusvaloare activității membrilor UNCJR.

 

 

Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea

 

Convocarea Consiliului Judeţean Vrancea în şedinţă extraordinară în data de 24 aprilie 2024, ora 10.00

Convocarea Consiliului Judeţean Vrancea în şedinţă extraordinară în data de 24 aprilie 2024, ora 10.00

Ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean Vrancea din data de  24 aprilie 2024, ora 10.00
Citește mai mult
Parc tematic la Mausoleul Eroilor din Mărășești

Parc tematic la Mausoleul Eroilor din Mărășești

Primul parc tematic din România care va reproduce la scară mai mică Lupta de la Mărășești din Primul Război Mondial va fi realizat în proximitatea Mausoleului Eroilor Mărășești. ”Realizarea unui parc tematic completează oferta muzeistică și educațională pentru copii și tineri în special. Este momentul ideal ca la sărbătorirea unui …
Citește mai mult
Locuri de muncă vacante la data de 18 aprilie 2024 în Județul Vrancea și Uniunea Europeană

Locuri de muncă vacante la data de 18 aprilie 2024 în Județul Vrancea și Uniunea Europeană

La data de 18.04.2024 au fost declarate de către agenții economici 243 locuri de muncă vacante în județul Vrancea și 227 locuri de muncă în țările din Uniunea Europeană. Pentru detalii suplimentare vă rugăm să accesați pagina www.anofm.ro sau la telefon 0237/224677, 0237/224678. (email: ajofm.vn@anofm.gov.ro, vrancea@anofm.gov.ro) Locuri de muncă 
Citește mai mult