Oportunitati

Înapoi
imagine de fundal

Oportunități europene pentru dezvoltare urbană durabilă

SCHIMBURI ÎNTRE ORAȘE (CITY-TO-CITY EXCHANGES)

Apel pentru Schimburi între orașe, termen 17 Noiembrie 12:00 CET – aplicațiile sunt acceptate pe măsură ce sunt primiteAbordarea provocărilor de implementare a dezvoltării urbane durabile prin vizite scurte de studiu în 1-2 orașe.

Grup țintă: Autoritățile urbane care se confruntă cu probleme specifice de implementare legată de abordările integrate, la nivel local ale dezvoltării urbane durabile în contextul Politicii de coeziune. 

Aplicațiile sunt aprobate pe măsură ce sunt primite, în termen de 4 săptămâni de la transmitere.

·         Puteți consulta ghidul aplicantului și formularul aplicației accesând această pagină.

·         În caz de neclarități privind acest apel, aplicanții sunt invitați să urmărească reluarea webinar-ului aplicantului găzduit pe această pagină.

·         Dacă potențialii aplicanți au întrebări, pot rezerva un loc pentru o consultare bilaterală cu un ofițer de capacitate administrativă a EUI PS aici. O solicitare de mentorat este disponibilă aici.

EVALUĂRI INTER PARES (PEER REVIEWS)

A doua evaluare inter pares EUI, 28-29 Noiembrie, Coimbra, PortugaliaPartajarea cunoștințelor pentru a ajuta orașele să își îmbunătățească strategiile de dezvoltare urbană durabilă.

Evaluare inter pares de două zile care reunește 3 orașe evaluate din Grecia și Portugalia și evaluatorii lor, autorități urbane implicate în articolul 11 FEDR.

Cel puțin încă o evaluare inter pares va fi organizată până la finalul anului / începutul lui 2024 în Polonia.

Un nou apel pentru evaluări inter pares EUI în primăvara lui 2024 va fi lansat la mijlocul lui octombrie 2023, după Săptămâna Europeană a Regiunilor și Orașelor.

EVENIMENTE DE CREȘTERE A CAPACITĂȚII (CAPACITY BUILDING EVENTS)

Detalii privind înregistrarea pentru o serie de evenimente pentru creșterea capacității care vor avea loc în toamna / iarna lui 2023 va fi disponibilă în curând accesând această pagină.

Săptămâna Europeană a Regiunilor și Orașelor – 11 Octombrie, Bruxelles, BelgiaPanel de discuție privind Susținerea instruirii inter pares în regiuni post-industriale.

Tranziție verde – 8-9 Noiembrie (TBC), Regiunea Hauts-de-France, FranțaEveniment de două zile privind formarea aptitudinilor pentru o tranziție verde, accesibilă și participativă, deschis tuturor Statelor Membre.

Investiții Teritoriale Integrate (cooperare inter-municipală și dezvoltare trans-sectorială) – 24-26 Octombrie, Croația (specific național)Eveniment de două zile, specific național, în Croația privind dezvoltarea inter-municipală și proiectele trans-sectoriale în cadrul Investițiilor Teritoriale Integrate, cu speakeri europeni și studii de caz.

Zone Urbane Funcționale – Săptămâna 20-24 Noiembrie (TBC), UngariaEveniment specific național de o zi în Ungaria privind Zonele Urbane Funcționale, cu speakeri europeni și studii de caz.

Puteți solicita informații suplimentare/ neclarități la adresa de e-mail:   bogdan.micu@mdlpa.ro  .

Practici sociale inovatoare pentru combaterea fenomenului persoanelor fără locuinţă

Practici sociale inovatoare pentru combaterea fenomenului persoanelor fără locuinţă

Direcţia generală « Ocupare, Afaceri sociale şi Incluziune » din cadrul Comisiei Europene a deschis o finanţare prin programul “Fondul Social European+”, componenta “Ocupare şi inovare socială” (EaSI), care vizează combaterea fenomenului persoanelor fără locuinţă. Titlul cererii : “Practici sociale inovatoare pentru combaterea fenomenului persoanelor fără locuinţă” În conformitate cu obiectivele programului anual …
Citește mai mult
Locuri de muncă vacante la data de 28 septembrie 2023 în Județul Vrancea și în Uniunea Europeană

Locuri de muncă vacante la data de 28 septembrie 2023 în Județul Vrancea și în Uniunea Europeană

La data de 28.09.2023 au fost declarate de către agenții economici 247 locuri de muncă vacante în județul Vrancea și  169 locuri de muncă în țările din Uniunea Europeană. Pentru detalii suplimentare vă rugăm să accesați pagina www.anofm.ro sau la telefon 0237/224677, 0237/224678. (email: ajofm.vn@anofm.gov.ro, vrancea@anofm.gov.ro) Locuri de muncă Vrancea Locuri …
Citește mai mult
Tinerii din sistemul de protecție a copilului, informați în cadrul unei campanii a DGASPC Vrancea

Tinerii din sistemul de protecție a copilului, informați în cadrul unei campanii a DGASPC Vrancea

Consiliul Județean Vrancea a găzduit astăzi un eveniment dedicat tinerilor beneficiari ai sistemului de protecție specială, în cadrul unei campanii de conștientizare și informare organizată de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vrancea, la inițiativa Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și în colaborare cu Autoritatea …
Citește mai mult