Opportunità

Indietro
imagine de fundal

Oportunități europene pentru dezvoltare urbană durabilă

SCHIMBURI ÎNTRE ORAȘE (CITY-TO-CITY EXCHANGES)

Apel pentru Schimburi între orașe, termen 17 Noiembrie 12:00 CET – aplicațiile sunt acceptate pe măsură ce sunt primiteAbordarea provocărilor de implementare a dezvoltării urbane durabile prin vizite scurte de studiu în 1-2 orașe.

Grup țintă: Autoritățile urbane care se confruntă cu probleme specifice de implementare legată de abordările integrate, la nivel local ale dezvoltării urbane durabile în contextul Politicii de coeziune. 

Aplicațiile sunt aprobate pe măsură ce sunt primite, în termen de 4 săptămâni de la transmitere.

·         Puteți consulta ghidul aplicantului și formularul aplicației accesând această pagină.

·         În caz de neclarități privind acest apel, aplicanții sunt invitați să urmărească reluarea webinar-ului aplicantului găzduit pe această pagină.

·         Dacă potențialii aplicanți au întrebări, pot rezerva un loc pentru o consultare bilaterală cu un ofițer de capacitate administrativă a EUI PS aici. O solicitare de mentorat este disponibilă aici.

EVALUĂRI INTER PARES (PEER REVIEWS)

A doua evaluare inter pares EUI, 28-29 Noiembrie, Coimbra, PortugaliaPartajarea cunoștințelor pentru a ajuta orașele să își îmbunătățească strategiile de dezvoltare urbană durabilă.

Evaluare inter pares de două zile care reunește 3 orașe evaluate din Grecia și Portugalia și evaluatorii lor, autorități urbane implicate în articolul 11 FEDR.

Cel puțin încă o evaluare inter pares va fi organizată până la finalul anului / începutul lui 2024 în Polonia.

Un nou apel pentru evaluări inter pares EUI în primăvara lui 2024 va fi lansat la mijlocul lui octombrie 2023, după Săptămâna Europeană a Regiunilor și Orașelor.

EVENIMENTE DE CREȘTERE A CAPACITĂȚII (CAPACITY BUILDING EVENTS)

Detalii privind înregistrarea pentru o serie de evenimente pentru creșterea capacității care vor avea loc în toamna / iarna lui 2023 va fi disponibilă în curând accesând această pagină.

Săptămâna Europeană a Regiunilor și Orașelor – 11 Octombrie, Bruxelles, BelgiaPanel de discuție privind Susținerea instruirii inter pares în regiuni post-industriale.

Tranziție verde – 8-9 Noiembrie (TBC), Regiunea Hauts-de-France, FranțaEveniment de două zile privind formarea aptitudinilor pentru o tranziție verde, accesibilă și participativă, deschis tuturor Statelor Membre.

Investiții Teritoriale Integrate (cooperare inter-municipală și dezvoltare trans-sectorială) – 24-26 Octombrie, Croația (specific național)Eveniment de două zile, specific național, în Croația privind dezvoltarea inter-municipală și proiectele trans-sectoriale în cadrul Investițiilor Teritoriale Integrate, cu speakeri europeni și studii de caz.

Zone Urbane Funcționale – Săptămâna 20-24 Noiembrie (TBC), UngariaEveniment specific național de o zi în Ungaria privind Zonele Urbane Funcționale, cu speakeri europeni și studii de caz.

Puteți solicita informații suplimentare/ neclarități la adresa de e-mail:   bogdan.micu@mdlpa.ro  .

Fonduri disponibile pentru formarea profesională prin PS PAC 2027,  începând din 20 noiembrie 2023

Fonduri disponibile pentru formarea profesională prin PS PAC 2027, începând din 20 noiembrie 2023

COMUNICAT DE PRESĂ Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță lansarea sesiunii de primire a solicitărilor de finanțare prin intervenția DR-37 Transfer de cunoștințe din cadrul Planului Strategic pentru Politica Agricolă Comună 2023 – 2027 (PS PAC 2027) în perioada 20 noiembrie, ora 09:00 – 22 martie 2024, ora 16:00. Alocarea …
Leggi di più
Reuniunea Comitetului de Monitorizare a Programului Regional Sud-Est 2021-2027, organizată la Consiliul Județean Vrancea în perioada 21-22 noiembrie 2023

Reuniunea Comitetului de Monitorizare a Programului Regional Sud-Est 2021-2027, organizată la Consiliul Județean Vrancea în perioada 21-22 noiembrie 2023

Consiliul Județean Vrancea, împreună cu Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Est, a organizat pe 21 și 22 noiembrie 2023, lucrările Comitetului de Monitorizare a Programului Regional Sud-Est 2021-2027. În cadrul sesiunilor de dezbateri din cele două zile au fost trasate cele mai importante obiective și au fost aprobate criteriile de …
Leggi di più
Ședință ordinară în data de 28 noiembrie 2023, ora 10.00

Ședință ordinară în data de 28 noiembrie 2023, ora 10.00

Dispoziția Ordinii de zi a Ședinței ordinare din data de 28 noiembrie 2023, ora 10.00
Leggi di più
[gtranslate]