Evenimente

Înapoi
imagine de fundal

Festivalul Viei și Vinului ”Bachus” 2023, un eveniment de succes! Vă mulțumim pentru participare!

S-a încheiat încă o ediție a Festivalului Viei și Vinului ”Bachus”, care a adunat în Piața Unirii din Focșani mii de vrânceni, între 20-22 octombrie 2023, timp de trei zile frumoase și încărcate cu tradiții din podgoria Vrancei.

”Pentru reușita evenimentelor derulate în acest an doresc să mulțumesc tuturor oaspeților noștri, vrâncenilor care au participat cu drag la acțiuni și instituțiilor implicate în buna desfășurare a evenimentelor”, a spus Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea.

Aducem mulțumiri pentru implicarea în organizarea Concursului  Național de Vinuri ”Bachus 2023” Asociației Degustătorilor Autorizați din România (ADAR), domnului Georgel Costache (președintele concursului și vicepreședinte ADAR) și tuturor membrilor juriului, degustători experți din cadrul ADAR. Totodată, apreciem și implicarea Direcției pentru Agricultură Județeană Vrancea și a Laboratorului Central pentru Controlul Calității și Igienei Vinului Valea Călugărească – filiala Focșani. Nu în ultimul rând, mulțumim elevilor de la Colegiul Economic ”Mihail Kogălniceanu”.

Mai multe instituții și-au adus aportul  pentru ca evenimentele din cadrul Festivalului Viei și Vinului ”Bachus 2023” să se desfășoare în cele mai bune condiții și, pe această cale, le mulțumim pentru prezență și implicare: Primarului și Primăriei Municipiului Focșani, alături de instituțiile locale din subordine, Inspectoratului Județean de Jandarmi Vrancea, Inspectoratului Județean de Poliție Vrancea, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea și Serviciului de Ambulanță Județean Vrancea.

Apreciem implicarea oamenilor de afaceri care ne-au sprijinit în organizarea expoziției de vinuri din Piața Unirii și mulțumim expozanților care au adus cele mai bune vinuri din podgoria Vrancei spre degustare și comercializare.

Mulțumim Centrului Cultural Vrancea și tuturor meșterilor populari și producătorilor vrânceni prezenți cu produse tradiționale autentice în cadrul Târgului Meșterilor Populari, care ne-au delectat cu produse delicioase și naturale sau obiecte lucrate manual cu mare migală. De asemenea, Concursul de interpretare a cântecului tradiţional ”Cântece de Viţă Veche”, organizat de Centrul Cultural Vrancea, a avut un real succes în rândul participanților și a publicului.

Mulțumim, de asemenea, Inspectoratului Școlar Județean Vrancea și elevilor de la liceele din Vrancea pentru participarea la ”Alaiurile Toamnei” din deschiderea Festivalului Viei și Vinului, pentru talentul, entuiziasmul și dedicarea lor. Mulțumim și bicicliștilor care au participat la ”Drumul podgoriilor vrâncene pe bicicletă”.

Aducem mulțumiri și colectivului Bibliotecii Județene ”Duiliu Zamfirescu” pentru organizarea la Galeriile de Artă a ”Atelierelor toamnei” dedicate copiilor, dar și Muzeului Vrancei pentru implicarea în inaugurarea clădirii reabilitate a fostului Palat al Justiției, unde s-a desfășurat Concursul Național de Vinuri.

Nu în ultimul rând, mulțumim pentru prezență reprezentanților mass-media locale și centrale, care au reflectat în materialele de presă amploarea acestui eveniment.

Dorim să mulțumim tuturor vrâncenilor pentru participarea la aceste evenimente dedicate podgorenilor și păstrătorilor de tradiții. Mulți dintre aceștia au completat cărțile poștale cu imagini din Vrancea, puse la dispoziție de Consiliul Județean, pentru cei dragi, iar noi ne vom ocupa să ajungă la destinație.

Să ne vedem cu bine și la anul, la următoarea ediţie a evenimentelor dedicate viei, vinului și tradițiilor din Vrancea noastră!

 

   

Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea

 

     
Fonduri disponibile pentru formarea profesională prin PS PAC 2027,  începând din 20 noiembrie 2023

Fonduri disponibile pentru formarea profesională prin PS PAC 2027, începând din 20 noiembrie 2023

COMUNICAT DE PRESĂ Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță lansarea sesiunii de primire a solicitărilor de finanțare prin intervenția DR-37 Transfer de cunoștințe din cadrul Planului Strategic pentru Politica Agricolă Comună 2023 – 2027 (PS PAC 2027) în perioada 20 noiembrie, ora 09:00 – 22 martie 2024, ora 16:00. Alocarea …
Citește mai mult
Reuniunea Comitetului de Monitorizare a Programului Regional Sud-Est 2021-2027, organizată la Consiliul Județean Vrancea în perioada 21-22 noiembrie 2023

Reuniunea Comitetului de Monitorizare a Programului Regional Sud-Est 2021-2027, organizată la Consiliul Județean Vrancea în perioada 21-22 noiembrie 2023

Consiliul Județean Vrancea, împreună cu Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Est, a organizat pe 21 și 22 noiembrie 2023, lucrările Comitetului de Monitorizare a Programului Regional Sud-Est 2021-2027. În cadrul sesiunilor de dezbateri din cele două zile au fost trasate cele mai importante obiective și au fost aprobate criteriile de …
Citește mai mult
Ședință ordinară în data de 28 noiembrie 2023, ora 10.00

Ședință ordinară în data de 28 noiembrie 2023, ora 10.00

Dispoziția Ordinii de zi a Ședinței ordinare din data de 28 noiembrie 2023, ora 10.00
Citește mai mult