Noutati

Înapoi
imagine de fundal

Consiliul JudețeanVrancea face demersuri pentru remedierea alunecării de teren de la Vidra – Vizantea Livezi

Unul dintre cei mai cunoscuți experți tehnici în consolidări din România, profesor doctor inginer Nicolae Boţu, de la Facultatea de Construcţii din Iaşi, va veni azi în Vrancea pentru a face o expertiză tehnică în urma alunecării de teren care a avut loc în acest sfârșit de săptămână pe drumul județean 205E Vidra – Vizantea Livezi – Cîmpuri.

Alunecarea de teren s-a produs la ieșirea din localitatea Vidra, pe primul tronson din drumul județean unde se executau lucrări de consolidare în cadrul proiectului derulat de Consiliul Județean Vrancea privind modernizarea DJ 205E, un drum cu o mare complexitate a lucrărilor din cauza specificului zonei, în care sunt active alunecări de teren în 22 de puncte ”critice”.

Imediat după producerea alunecării de teren, Consiliul Județean a contactat de urgență prestatorul serviciilor de proiectare pentru lucrările care se efectuează la acest drum, proiectantul deplasându-se în aceeași zi (vineri, 31 martie) la locul producerii evenimentului, împreună cu personalul de specialitate din cadrul Direcției Tehnice și Investiții din CJ, pentru a examina situația. Proiectantul a transmis informațiile de la fața locului către expertul tehnic în consolidări prof. dr. ing. Nicolae Boţu din Iași. Acesta se va deplasa în teren în cel mai scurt timp, pentru a analiza cauzele producerii incidentului și pentru a stabili soluția tehnică de urmat, în cadrul unei expertize tehnice, pentru aducerea drumului la starea anterioară producerii acestei calamități.

Întreg sectorul de drum județean 205E pe care au loc lucrări de modernizare și consolidare  este închis circulației publice până la finalizarea și recepția lucrărilor, nefiind înregistrate alte incidente.

 

Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea

 

PROCES VERBAL DE LICITAȚIE

PROCES VERBAL DE LICITAȚIE

Încheiat astăzi 31.05.2023, la sediul Consiliului Județean Vrancea, str. Dimitrie Cantemir nr.1-3, Focșani cu ocazia desfășurării ședinței publice de licitație, cu preselecție, cu strigare, privind valorificarea masei lemnoase situată pe raza comunei Soveja, pe amplasamentul terenului identificat în cartea funciară nr. 51737 Soveja, aferentă unui număr de 153 arbori cu …
Citește mai mult
Ședința ordinară a Consiliului Judeţean Vrancea în data de 7 iunie 2023, ora 10.00

Ședința ordinară a Consiliului Judeţean Vrancea în data de 7 iunie 2023, ora 10.00

Ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Judeţean Vrancea din data de  7 iunie 2023, ora 10.00
Citește mai mult
ANUNŢ PUBLIC asupra definitivării Raportului de mediu „Construire parc industrial Vrancea ”

ANUNŢ PUBLIC asupra definitivării Raportului de mediu „Construire parc industrial Vrancea ”

,,UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALĂ JUDEȚUL VRANCEA, titular al PUZ – „Construire parc industrial Vrancea ”, propus a fi amplasat în extravilanul comunei Garoafa, T57, P 231, CF 57188, 57190, judeţul Vrancea, anunţă publicul interesat asupra definitivării Raportului de mediu şi organizarea dezbaterii publice a acestuia în data de 18.07.2023 la ora …
Citește mai mult