Noutati

Înapoi
imagine de fundal

Consiliul JudețeanVrancea face demersuri pentru remedierea alunecării de teren de la Vidra – Vizantea Livezi

Unul dintre cei mai cunoscuți experți tehnici în consolidări din România, profesor doctor inginer Nicolae Boţu, de la Facultatea de Construcţii din Iaşi, va veni azi în Vrancea pentru a face o expertiză tehnică în urma alunecării de teren care a avut loc în acest sfârșit de săptămână pe drumul județean 205E Vidra – Vizantea Livezi – Cîmpuri.

Alunecarea de teren s-a produs la ieșirea din localitatea Vidra, pe primul tronson din drumul județean unde se executau lucrări de consolidare în cadrul proiectului derulat de Consiliul Județean Vrancea privind modernizarea DJ 205E, un drum cu o mare complexitate a lucrărilor din cauza specificului zonei, în care sunt active alunecări de teren în 22 de puncte ”critice”.

Imediat după producerea alunecării de teren, Consiliul Județean a contactat de urgență prestatorul serviciilor de proiectare pentru lucrările care se efectuează la acest drum, proiectantul deplasându-se în aceeași zi (vineri, 31 martie) la locul producerii evenimentului, împreună cu personalul de specialitate din cadrul Direcției Tehnice și Investiții din CJ, pentru a examina situația. Proiectantul a transmis informațiile de la fața locului către expertul tehnic în consolidări prof. dr. ing. Nicolae Boţu din Iași. Acesta se va deplasa în teren în cel mai scurt timp, pentru a analiza cauzele producerii incidentului și pentru a stabili soluția tehnică de urmat, în cadrul unei expertize tehnice, pentru aducerea drumului la starea anterioară producerii acestei calamități.

Întreg sectorul de drum județean 205E pe care au loc lucrări de modernizare și consolidare  este închis circulației publice până la finalizarea și recepția lucrărilor, nefiind înregistrate alte incidente.

 

Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea

 

Convocarea Consiliului Judeţean Vrancea în şedinţă extraordinară în data de 24 aprilie 2024, ora 10.00

Convocarea Consiliului Judeţean Vrancea în şedinţă extraordinară în data de 24 aprilie 2024, ora 10.00

Ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean Vrancea din data de  24 aprilie 2024, ora 10.00
Citește mai mult
Parc tematic la Mausoleul Eroilor din Mărășești

Parc tematic la Mausoleul Eroilor din Mărășești

Primul parc tematic din România care va reproduce la scară mai mică Lupta de la Mărășești din Primul Război Mondial va fi realizat în proximitatea Mausoleului Eroilor Mărășești. ”Realizarea unui parc tematic completează oferta muzeistică și educațională pentru copii și tineri în special. Este momentul ideal ca la sărbătorirea unui …
Citește mai mult
Locuri de muncă vacante la data de 18 aprilie 2024 în Județul Vrancea și Uniunea Europeană

Locuri de muncă vacante la data de 18 aprilie 2024 în Județul Vrancea și Uniunea Europeană

La data de 18.04.2024 au fost declarate de către agenții economici 243 locuri de muncă vacante în județul Vrancea și 227 locuri de muncă în țările din Uniunea Europeană. Pentru detalii suplimentare vă rugăm să accesați pagina www.anofm.ro sau la telefon 0237/224677, 0237/224678. (email: ajofm.vn@anofm.gov.ro, vrancea@anofm.gov.ro) Locuri de muncă 
Citește mai mult