Noutati

Înapoi
imagine de fundal

Consiliul Județean Vrancea a conferit titlul de ”Cetățean de onoare al județului Vrancea” domnilor profesori Cătălin Dumitru Toma (post-mortem), Tiberiu Oprea, Mihaela Victoria Oprea și Iuliu-Octavian Dragomir

Moment festiv emoționant în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Vrancea de astăzi, în care au fost conferite patru titluri de „Cetățean de onoare al județului Vrancea”, ca urmare a unor proiecte de hotărâre inițiate de vicepreședintele Ionel Cel-Mare și votate în unanimitate de consilierii județeni.

Familia regretatului președinte Cătălin Toma a primit diploma, brevetul și placheta cu titlul de ”Cetățean de onoare al județului Vrancea post-mortem domnului profesor Cătălin Dumitru Toma” pentru contribuția semnificativă pe care a avut-o în funcționarea  administrației publice județene în timpul mandatului său de președinte al Consiliului Județean Vrancea, în perioada 21 octombrie 2020 – 17 februarie 2024.

”Venit în politică de la catedră, profesorul Cătălin Toma a pus accentul pe educație, de aceea proiectele sale de suflet au vizat formarea și educarea tinerilor. Din perspectiva transformărilor aduse de proiectele de reabilitare a infrastructurii rutiere, investițiile în sănătate, în susținerea programelor și proiectelor educaționale, sportive și culturale, implicarea fostului președinte Cătălin Toma a fost totală. Acesta a fost apreciat și la nivel european, nu doar național, fiind primul român care a fost ales prim-vicepreședinte al Comisiei de Guvernanță din cadrul Biroului Congresului Puterilor Locale și Regionale din Europa, reprezentând Vrancea și România la multe întâlniri importante pentru destinul Europei. Desemnarea lui Cătălin Toma ca cetățean de onoare al județului Vrancea este un act de recunoștință față de rolul îndeplinit de acesta în instaurarea unui climat de echilibru în administrația publică locală. Îi mulțumim, cu recunoștință, pentru tot ce a realizat pentru Vrancea, un ”județ alintat de Dumnezeu”, cum îi plăcea să spună și îi vom păstra memoria vie pentru totdeauna”, a spus Ionel Cel-Mare, vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea.

În cadrul ședinței de astăzi și domnii profesori Mihaela Oprea și Tiberiu Oprea au primit titlul de ”Cetățean de onoare al județului Vrancea” pentru rezultatele remarcabile obținute în coordonarea echipei de robotică AICitizens de la Colegiul Național ”Al. I. Cuza”, care a primit titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică din SUA din acest an. Prin această performanță deosebită, domnii profesori Oprea și elevii pe care i-au ghidat au pus județul Vrancea pe harta mondială a competițiilor de profil, promovând prestigiul județului nostru, pe plan național și internațional.

Domnului profesor de geografie Iuliu-Octavian Dragomir de la Colegiul Național Unirea din Focșani i s-a conferit titlul de „Cetățean de onoare al județului Vrancea” pentru rezultatele excepționale obținute împreună cu elevii săi la Olimpiada Internațională de Geografie de la Beijing, China, în anul 2016 și din Bandung, Indonezia, în anul 2023. De-a lungul carierei didactice de peste 25 de ani, domnul profesor a coordonat serii de elevi care au obținut rezultate deosebite la olimpiadele de geografie, în fazele județene, naționale și internaționale și care au făcut cinste județului Vrancea.

Acordarea titlurilor de cetățeni de onoare ai județului este o formă de recunoaștere a meritelor și a contribuției semnificative aduse în creionarea imaginii județului Vrancea ca un reper al excelenței în educație, dar și în modernizarea administrației județene.

 

Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea

 

   
Ședinţă ordinară în data de 21 iunie 2024, ora 10.00

Ședinţă ordinară în data de 21 iunie 2024, ora 10.00

Ședinţă ordinară în data de 21 iunie 2024, ora 10.00 ⇒Ordinea de zi
Citește mai mult
Locuri de muncă vacante la data de 13 iunie 2024 în Județul Vrancea și Uniunea Europeană

Locuri de muncă vacante la data de 13 iunie 2024 în Județul Vrancea și Uniunea Europeană

La data de 13.06.2024 au fost declarate de către agenții economici 272 locuri de muncă vacante în județul Vrancea și 158 locuri de muncă în țările din Uniunea Europeană. Pentru detalii suplimentare vă rugăm să accesați pagina www.anofm.ro sau la telefon 0237/224677, 0237/224678. (email: ajofm.vn@anofm.gov.ro, vrancea@anofm.gov.ro) Locuri de muncă 
Citește mai mult
𝐒̦𝐜𝐨𝐚𝐥𝐚 𝐝𝐞 𝐕𝐚𝐫𝐚̆ 𝐥𝐚 𝐌𝐮𝐳𝐞𝐮𝐥 𝐕𝐫𝐚𝐧𝐜𝐞𝐢: 𝟏𝟔 𝐢𝐮𝐥𝐢𝐞-𝟑𝟎 𝐚𝐮𝐠𝐮𝐬𝐭 𝟐𝟎𝟐𝟒

𝐒̦𝐜𝐨𝐚𝐥𝐚 𝐝𝐞 𝐕𝐚𝐫𝐚̆ 𝐥𝐚 𝐌𝐮𝐳𝐞𝐮𝐥 𝐕𝐫𝐚𝐧𝐜𝐞𝐢: 𝟏𝟔 𝐢𝐮𝐥𝐢𝐞-𝟑𝟎 𝐚𝐮𝐠𝐮𝐬𝐭 𝟐𝟎𝟐𝟒

Fie că vrei să explorezi povești fascinante, să devii jurnalist pentru o zi, să te joci ca în vremurile de demult, să-ți dezvolți abilitățile artistice sau să vizionezi filme, te așteptăm alături de noi la cea de-a patra ediție a programului „Școala de Vară la Muzeu”! Înscrieri în perioada 12 …
Citește mai mult