Noutati

Înapoi
imagine de fundal

Consiliul Județean continuă proiectele pentru vrânceni: Campus profesional pentru elevi și studenți, continuitatea serviciului de transport județean și actualizarea proiectului de reabilitare a clădirii ”Căprioara” din Crâng

Consilierii județeni au dat ”undă verde” proiectelor inițiate de președintele Cătălin Toma, în cadrul ședinței extraordinare de astăzi a Consiliului Județean Vrancea, în care au fost promovate investiții și proiecte care duc la buna funcționare a serviciilor instituției județene.

Primul proiect a vizat stabilirea salariilor de bază pentru funcțiile publice și contractuale din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Vrancea, cabinetele demnitarilor și din cadrul instituțiilor subordonate, pentru anul 2023. Consilierii județeni au aprobat, cu majoritate de voturi, menținerea salariilor din administrația județeană și din instituțiile subordonate la nivelul anului 2022, ca urmare a faptului că prin aplicarea salariului de bază minim brut pe ţară pentru anul 2023, pentru mai multe categorii de angajați salariul ar depăși nivelul indemnizației vicepreședintelui și nu s-ar respecta principiul nediscriminării și principiul ierarhizării, în funcţie de complexitatea şi importanţa activităţii desfăşurate. ”În funcție de decizia pe care o va lua Curtea Constituțională pe 28 februarie, vom acționa în consecință, ținând cont de toate aspectele care vor fi clarificate”, a precizat președintele Cătălin Toma.

Consiliul Județean Vrancea continuă și demersurile pentru realizarea unui „Campus profesional integrat, liceal și universitar” în Focșani. Un alt proiect important aprobat în cadrul ședinței de joi vizează aprobarea temei de proiectare pentru acest obiectiv de investiții, care urmează să fie depus pentru finanțare în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență, de consorțiul pentru învățământ dual de la nivelul județului Vrancea, al cărui lider de proiect este Consiliul Județean Vrancea. Campusul școlar și universitar care va fi construit la Focșani va avea o suprafață de peste două hectare și va include 4 corpuri de clădire: corp principal (săli de curs, amfiteatru, bibliotecă cu sală de lectură, ateliere și laboratoare), cămin studențesc, cantină și sală de sport, va avea soluții de energie alternativă (panouri fotovoltaice, stații de încărcare electrică auto), parcare proprie și acces persoane cu dizabilități. La consorțiul pentru învățământul dual au aderat Universitatea „Al. I. Cuza” Iași, Universitatea București, Colegiul Tehnic ”Edmond Nicolau” Focșani, Colegiul Tehnic ”Ion Mincu” Focșani, Colegiul Tehnic ”Valeriu D. Cotea” Focșani, Liceul ”Simion Mehedinți” Vidra, Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, Paco Prod Serv, Micromet și Simiz Fashion.

De asemenea, pentru a se asigura continuitatea serviciului de transport public județean de persoane pe trei trasee, a fost aprobat un proiect privind emiterea și atribuirea licențelor de traseu provizorii, stabilirea tarifelor de călătorie provizorii și atribuirea în gestiune delegată a serviciului de transport public județean de persoane prin curse regulate pentru 2 operatori de transport declarați câștigători în urma procedurii de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de intenție, pentru următoarele trasee: 2/3 din curse de pe traseul 017 Focșani Autogară – Odobești – Herăstrău – Brădetu, traseul 027A Focșani Autogară – Unirea – Cartier Sturza – Odobești și traseul 080 Adjud – Corbița – Tănăsoaia. Aceste licențe de traseu sunt valabile până la finalizarea procedurii de atribuire a traseelor din noul program județean de transport pentru perioada 2022-2028, care este în desfășurare, dar nu mai târziu de 30 iunie 2023.

Ultimul proiect inițiat de Cătălin Toma și adoptat în unanimitate de consilierii județeni este cel privitor la „Actualizarea devizului general și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Reabilitare energetică și lucrări conexe centru DGASPC – VN – sat Petrești, comuna Vînători”, ca urmare a actualizării prețurilor din domeniul construcțiilor. Proiectul prevede lucrări de reparație și consolidare, izolare termică, înlocuirea centralei termice proprii, în scopul creșterii randamentului și al reducerii emisiilor de CO2, înlocuirea instalațiilor de distribuție a agentului termic și instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice pentru consum propriu.

”Sunt proiecte importante cu care avansăm, care vor contribui la dezvoltarea județului, fie că este vorba despre educație, transport sau reabilitarea unor imobile care vor fi modernizate și redate comunității, cum este și cazul clădirii din Crângul Petrești, care va fi un centru pentru copiii cu dizabilități. Le mulțumesc consilierilor județeni pentru că au votat aceste proiecte. Vrem să dezvoltăm acest județ și doar împreună putem reuși!”, a afirmat Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea.

Locuri de muncă vacante la data de 18 iulie 2024 în Județul Vrancea și Uniunea Europeană

Locuri de muncă vacante la data de 18 iulie 2024 în Județul Vrancea și Uniunea Europeană

La data de 18.07.2024 au fost declarate de către agenții economici 325 locuri de muncă vacante în județul Vrancea și 195 locuri de muncă în țările din Uniunea Europeană. Pentru detalii suplimentare vă rugăm să accesați pagina www.anofm.ro sau la telefon 0237/224677, 0237/224678. (email: ajofm.vn@anofm.gov.ro, vrancea@anofm.gov.ro) Locuri de muncă Vrancea …
Citește mai mult
Vrancea Curată: noul Sistem de Management Integrat al Deșeurilor este funcțional

Vrancea Curată: noul Sistem de Management Integrat al Deșeurilor este funcțional

Astăzi a devenit operațional Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor (SMID), odată cu intrarea în funcțiune a Centrului de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) de la Haret și a celor 3 stații de transfer ale deșeurilor de la Focșani, Vidra și Adjud, operate de Eco Sud SA București. Azi a …
Citește mai mult
Anunţ public privind decizia etapei de încadrare 

Anunţ public privind decizia etapei de încadrare 

Consiliul Județean Vrancea, titular al proiectului „Construire Spitalul Județean de Urgență Focșani – județul Vrancea”,  cu amplasamentul în Focșani, intravilan CF70881, 70735, 70861, T80, P422/1, P422/2, T88, P435, jud. Vrancea, anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către Agenţia pentru Protecţia Mediului Vrancea, fără  evaluarea impactului asupra mediului, …
Citește mai mult