Noutati

Înapoi
imagine de fundal

Cele trei proiecte finale pentru amenajarea peisagistică a Parcul Memoriei Naționale vor fi prezentate vineri la Consiliul Județean

Parcul Memoriei Naționale prinde contur, datorită implicării tinerilor studenți, care au lucrat în cadrul unei Școli de vară pentru proiectul amenajării peisagistice a acestui monument viu dedicat eroilor neamului.

Vineri, 5 octombrie 2018, la ora 13:00, în Sala Mare a Consiliului Județean Vrancea, 16 studenți din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” din București, coordonați de profesorul universitar Cerasela Crăciun, participă la susținerea celor trei soluții de concept finale pentru proiectul Amenajarea peisagistică – Parcul Memoriei Naţionale „Stejarii României – 100 de ani de istorie şi demnitate” RO-MÂNDRIA.

În cadrul Școlii de vară, care a avut loc în perioada 23-29 iulie 2018 în județul Vrancea, tinerii studenți și-au făcut un atelier de lucru în interiorul Crângului Petrești, unde, timp de o săptămână, au lucrat pentru realizarea amenajării peisagistice a Parcului Memoriei Naționale.

Proiectul, realizat sub forma unui concurs, are ca scop identificarea celei mai bune soluţii pentru realizarea unui parc tematic pentru comemorarea militarilor români căzuţi pe câmpul de luptă din Primul Război Mondial, pentru înfăptuirea Marii Uniri.

Fiecare echipă de studenți își va putea prezenta vineri varianta de proiect în fața unui juriu format din membri ai Consiliului Județean Vrancea și arhitecți din cadrul Ordinului Arhitecților din România (OAR). La finalul evenimentului, fiecare participant va primi câte o diplomă pentru munca depusă și, ulterior, proiectul câștigător va fi premiat. Vrâncenii își vor putea susține proiectul preferat printr-un vot acordat prin intermediul paginii oficiale de facebook a Consiliul Județean Vrancea. Acest vot va fi luat în calcul, în jurizarea finală, într-o proporție de 30%.

În cadrul evenimentului de vineri vor fi prezenți  reprezentanți din partea partenerilor proiectului: postul de televiziune Antena 3 – partener inițiator, Ministerul Apărării Naționale (MApN), Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare în Silvicultură ”Marin Drăcea”, consilieri județeni, membri ai administrației județene și locale, dar și elevi din cadrul liceelor vrâncene.

Proiectul „Parcul Memoriei Naționale“ reprezintă cel mai mare eveniment de împădurire din România care are loc în Anul Centenarului, pe fostul front de luptă din Primul Război Mondial de la Mărășești, proiect realizat din dorința de a onora memoria eroilor căzuți pentru desăvârșirea României Mari.

 

Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea

Convocarea Consiliului Judeţean Vrancea în ședință ordinară în data de 4 aprilie 2023, ora 09.00

Convocarea Consiliului Judeţean Vrancea în ședință ordinară în data de 4 aprilie 2023, ora 09.00

Ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Județean Vrancea din 4 aprilie 2023, ora 09.00
Citește mai mult
Lansarea Programelor Rabla Clasic și Rabla Plus 2023

Lansarea Programelor Rabla Clasic și Rabla Plus 2023

Începând din 24 martie 2023, ora 10:00, persoanele fizice se pot adresa producătorilor validați, în vederea îndeplinirii formalităților de înscriere în cadrul Programelor Rabla Clasic și Rabla Plus, iar persoanele juridice pot încărca în aplicația informatică documentele necesare participării în cadrul celor două programe. Bugetul alocat Programului Rabla Clasic 2023 …
Citește mai mult
Cătălin Toma în plenul Congresului Puterilor Locale şi Regionale din Europa: ”România merită respect!”

Cătălin Toma în plenul Congresului Puterilor Locale şi Regionale din Europa: ”România merită respect!”

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, a avut astăzi o intervenție în sesiunea plenară a Congresului Puterilor Locale şi Regionale din Europa, de la Strasbourg, în calitate de președinte al delegației României, pe tema Raportului privind implementarea prevederilor Cartei Europene a Autonomiei Locale în România, realizat de raportorii europeni în …
Citește mai mult