Noutati

Înapoi
imagine de fundal

Am dotat Inspectoratul de Poliție Județean cu 2 aparate pentru depistarea consumului de droguri!

Consiliul Județean Vrancea susține lupta împotriva drogurilor, prin achiziția a două truse complete Drug Test, care au fost predate astăzi Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vrancea, în scopul prevenirii și combaterii consumului de substanțe psihoactive în județul Vrancea.

Președintele Cătălin Toma și comisarul-șef de poliție Remus Nica, inspectorul șef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea, au semnat astăzi procesul verbal de predare-primire și contractul de comodat pentru utilizarea celor două truse care intră de azi în dotarea Serviciului Rutier al IPJ Vrancea.

Cele două truse Drug Test 5000 STK sunt formate din:

– Echipament de bază (Analizator Drugtest 5000)

– Accesorii (mobile printer, tastatură introducere date persoană testată pentru Drug  Test, redresor încărcare acumulatori la rețea 220V, încărcător la brichetă auto 12V, geantă transport)

– Consumabile (Drug Test kit, hârtie printer, kit testare suprafețe)

”Inițiativa Consiliului Județean Vrancea a fost aceea de a susține activitatea de prevenire și combatere a acestui fenomen care, din păcate, este la cote alarmante. Este foarte important să ducem această luptă astfel încât să avem o societate sănătoasă”, a spus Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea.

La rândul său, Remus Nica, inspectorul șef al IPJ Vrancea, a subliniat importanța dotării Poliției cu aceste aparate, în condițiile în care în județul nostru în prezent mai sunt doar 3 astfel de echipamente (două la IPJ și unul la Poliția Adjud).

În ultimii ani se înregistrează o creștere semnificativă a faptelor de natură penală de „conducere a autovehiculelor sub influența alcoolului sau altor substanțe”. La nivelul județului Vrancea în anul 2021, respectiv 2022, se constată o creștere semnificativă a faptelor pe această linie, de la 21 de fapte în anul 2021, la 37 (+76%) în anul 2022, respectiv 38 în primele 6 luni ale anului 2023. În acest context, folosirea aparatelor Drug Test în cadrul unor acţiuni pe linia depistării conducătorilor de autovehicule aflați sub influența substanțelor psihoactive va duce la creșterea siguranței în trafic și reducerea numărului de accidente cauzate de consumul acestor substanțe.

De asemenea, combaterea consumului de substanțe psihoactive este esențială și pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ, menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică în baruri, discoteci, săli de jocuri de noroc, precum și în zona adiacentă acestora și prevenirea accidentelor de circulație.

Implicați în prevenirea consumului de droguri!

 

 

Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea

ANUNȚ PUBLIC

ANUNȚ PUBLIC

𝐀𝐜𝐭𝐢𝐯𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐁𝐚𝐳𝐢𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐈̂𝐧𝐨𝐭 𝐝𝐢𝐝𝐚𝐜𝐭𝐢𝐜 𝐯𝐚 𝐟𝐢 𝐬𝐮𝐬𝐩𝐞𝐧𝐝𝐚𝐭𝐚̆ 𝐢̂𝐧 𝐥𝐮𝐧𝐚 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞! Având în vedere ORDINUL nr. 994/2018 pentru modificarea și completarea Normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației, vă aducem la cunoștință că în perioada 𝟎𝟏 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐4-𝟎𝟏 𝐨𝐜𝐭𝐨𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐4 este necesară suspendarea activității cu …
Citește mai mult
Vrancea devine Curată, din 16 iulie: începe operarea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor de la Haret

Vrancea devine Curată, din 16 iulie: începe operarea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor de la Haret

Sistemul de management integrat al deșeurilor din județul Vrancea va deveni operațional începând cu data de 16 iulie 2024, când va intra în funcțiune Centrul de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) de la Haret și cele 3 stații de transfer ale deșeurilor de la Focșani, Vidra și Adjud, operate de …
Citește mai mult
Locuri de muncă vacante la data de 4 iulie 2024 în Județul Vrancea și Uniunea Europeană

Locuri de muncă vacante la data de 4 iulie 2024 în Județul Vrancea și Uniunea Europeană

La data de 04.07.2024 au fost declarate de către agenții economici 224 locuri de muncă vacante în județul Vrancea și 119 locuri de muncă în țările din Uniunea Europeană. Pentru detalii suplimentare vă rugăm să accesați pagina www.anofm.ro sau la telefon 0237/224677, 0237/224678. (email: ajofm.vn@anofm.gov.ro, vrancea@anofm.gov.ro) Locuri de muncă 
Citește mai mult