Nouvelles

Retour
imagine de fundal

Am dotat Inspectoratul de Poliție Județean cu 2 aparate pentru depistarea consumului de droguri!

Consiliul Județean Vrancea susține lupta împotriva drogurilor, prin achiziția a două truse complete Drug Test, care au fost predate astăzi Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vrancea, în scopul prevenirii și combaterii consumului de substanțe psihoactive în județul Vrancea.

Președintele Cătălin Toma și comisarul-șef de poliție Remus Nica, inspectorul șef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea, au semnat astăzi procesul verbal de predare-primire și contractul de comodat pentru utilizarea celor două truse care intră de azi în dotarea Serviciului Rutier al IPJ Vrancea.

Cele două truse Drug Test 5000 STK sunt formate din:

– Echipament de bază (Analizator Drugtest 5000)

– Accesorii (mobile printer, tastatură introducere date persoană testată pentru Drug  Test, redresor încărcare acumulatori la rețea 220V, încărcător la brichetă auto 12V, geantă transport)

– Consumabile (Drug Test kit, hârtie printer, kit testare suprafețe)

”Inițiativa Consiliului Județean Vrancea a fost aceea de a susține activitatea de prevenire și combatere a acestui fenomen care, din păcate, este la cote alarmante. Este foarte important să ducem această luptă astfel încât să avem o societate sănătoasă”, a spus Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea.

La rândul său, Remus Nica, inspectorul șef al IPJ Vrancea, a subliniat importanța dotării Poliției cu aceste aparate, în condițiile în care în județul nostru în prezent mai sunt doar 3 astfel de echipamente (două la IPJ și unul la Poliția Adjud).

În ultimii ani se înregistrează o creștere semnificativă a faptelor de natură penală de „conducere a autovehiculelor sub influența alcoolului sau altor substanțe”. La nivelul județului Vrancea în anul 2021, respectiv 2022, se constată o creștere semnificativă a faptelor pe această linie, de la 21 de fapte în anul 2021, la 37 (+76%) în anul 2022, respectiv 38 în primele 6 luni ale anului 2023. În acest context, folosirea aparatelor Drug Test în cadrul unor acţiuni pe linia depistării conducătorilor de autovehicule aflați sub influența substanțelor psihoactive va duce la creșterea siguranței în trafic și reducerea numărului de accidente cauzate de consumul acestor substanțe.

De asemenea, combaterea consumului de substanțe psihoactive este esențială și pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ, menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică în baruri, discoteci, săli de jocuri de noroc, precum și în zona adiacentă acestora și prevenirea accidentelor de circulație.

Implicați în prevenirea consumului de droguri!

 

 

Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea

Mesaje de condoleanțe pentru Cătălin Toma, transmise de reprezentanții Uniunii Europene

Mesaje de condoleanțe pentru Cătălin Toma, transmise de reprezentanții Uniunii Europene

Vestea neașteptată a trecerii în neființă a președintelui Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, în timp ce era în plină activitate, i-a surprins și întristat și pe reprezentanții forurilor europene în care era membru. Aceștia au transmis mai multe mesaje de condoleanțe în care își exprimă regretele cu privire la acest …
Lire plus
Președintele Cătălin Toma a decedat sâmbătă, 17 februarie 2024

Președintele Cătălin Toma a decedat sâmbătă, 17 februarie 2024

Cu profundă tristețe și regrete adânci, ne exprimăm durerea în urma veștii tragice privind moartea neașteptată a președintelui Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma. Comunitatea noastră a pierdut un lider dedicat și un om remarcabil. Cătălin Toma a fost nu doar un președinte al Consiliului Județean, ci și un prieten, un …
Lire plus
Toate traseele de transport public județean din Vrancea, acum disponibile pe Google Maps!

Toate traseele de transport public județean din Vrancea, acum disponibile pe Google Maps!

Consiliul Județean Vrancea anunță lansarea unui proiect important pentru mobilitatea cetățenilor: integrarea tuturor traseelor de transport public județean pe platforma Google Maps. Planificați-vă călătoria cu ușurință, folosind harta interactivă Google Maps. CUM? În Google Maps introduceți în caseta de căutare localitatea în care vreți să ajungeți (eventual adresa exactă), bifați …
Lire plus
[gtranslate]