Evenimente

Înapoi
imagine de fundal

24 Ianuarie 2024 – 165 de ani de la Unirea Principatelor Române

Am avut bucuria să celebrăm la Focșani 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, desăvârșită de domnitorul Alexandru Ioan Cuza și de marile personalități ale vremii, moment istoric ce a reprezentat primul pas important pentru înfăptuirea statului național unitar român.

Doresc să mulțumesc tuturor vrâncenilor care au participat, cu trup și suflet, la manifestările organizate de Consiliul Județean Vrancea și Primăria municipiului Focșani și s-au prins în Hora Unirii.

Mulțumiri speciale aduc invitaților care ne-au onorat cu prezența pentru a marca acest moment important la manifestările din Piața Unirii: domnului Nicolae Ionel Ciucă, președintele Senatului României, domnului consilier prezidențial Constantin Dudu Ionescu, domnului Lucian Bode, vicepreședintele Camerei Deputaților, domnului Alexandru Mihai Ghigiu, șeful Cancelariei prim-ministrului, domnului Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor publice și administrației, domnului Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, doamnei Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, domnului Marius Viorel Poșa, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării. De asemenea, mulțumesc doamnelor Raluca Ioan și Elena Stoica, parlamentari de Vrancea, precum și domnului Varujan Vosganian, prim-vicepreședintele Uniunii Scriitorilor din România, pentru participarea la eveniment, alături de prefectul și subprefecții județului, primari, consilieri județeni, consilieri locali, șefi de instituții.

Mulțumesc Înalt Prea Sfinției Sale Ciprian, arhiepiscopul Buzăului și Vrancei și reprezentanții clerului pentru prezența atât la manifestările din Piața Unirii, cât și de la simpozionul internațional ”Uniți prin Istorie! Spațiul românesc la 165 de ani de la Unirea Principatelor Române”. Adresez felicitări colectivului Liceului de Artă ”Gheorghe Tattarescu” din Focşani pentru inițiativa desfășurării acestui simpozion, îi felicit pe elevii, profesorii și invitații din Basarabia prezenți la Focșani și mulțumesc Muzeului Vrancei și Centrului Cultural Vrancea pentru implicarea în reușita acestui eveniment.

Mai multe instituții și-au adus aportul  pentru ca evenimentele dedicate Unirii Principatelor Române să se desfășoare în cele mai bune condiții și, pe această cale, le mulțumim pentru prezență și implicare: primarului și Primăriei Municipiului Focșani, alături de instituțiile locale din subordine, Ministerului Apărării Naționale și Garnizoanei Focșani, Inspectoratului Județean de Jandarmi Vrancea, Inspectoratului Județean de Poliție Vrancea, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea și Serviciului de Ambulanță Județean Vrancea.

Nu în ultimul rând, mulțumim pentru prezență reprezentanților mass-media locale și centrale, care au reflectat în materialele de presă amploarea acestui eveniment.

La mulți ani, vrânceni! La mulți ani, români!

 

 Cătălin TOMA

Președintele Consiliului Județean Vrancea

 

 

       
ANUNȚ PUBLIC

ANUNȚ PUBLIC

𝐀𝐜𝐭𝐢𝐯𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐁𝐚𝐳𝐢𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐈̂𝐧𝐨𝐭 𝐝𝐢𝐝𝐚𝐜𝐭𝐢𝐜 𝐯𝐚 𝐟𝐢 𝐬𝐮𝐬𝐩𝐞𝐧𝐝𝐚𝐭𝐚̆ 𝐢̂𝐧 𝐥𝐮𝐧𝐚 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞! Având în vedere ORDINUL nr. 994/2018 pentru modificarea și completarea Normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației, vă aducem la cunoștință că în perioada 𝟎𝟏 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐4-𝟎𝟏 𝐨𝐜𝐭𝐨𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐4 este necesară suspendarea activității cu …
Citește mai mult
Vrancea devine Curată, din 16 iulie: începe operarea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor de la Haret

Vrancea devine Curată, din 16 iulie: începe operarea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor de la Haret

Sistemul de management integrat al deșeurilor din județul Vrancea va deveni operațional începând cu data de 16 iulie 2024, când va intra în funcțiune Centrul de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) de la Haret și cele 3 stații de transfer ale deșeurilor de la Focșani, Vidra și Adjud, operate de …
Citește mai mult
Locuri de muncă vacante la data de 4 iulie 2024 în Județul Vrancea și Uniunea Europeană

Locuri de muncă vacante la data de 4 iulie 2024 în Județul Vrancea și Uniunea Europeană

La data de 04.07.2024 au fost declarate de către agenții economici 224 locuri de muncă vacante în județul Vrancea și 119 locuri de muncă în țările din Uniunea Europeană. Pentru detalii suplimentare vă rugăm să accesați pagina www.anofm.ro sau la telefon 0237/224677, 0237/224678. (email: ajofm.vn@anofm.gov.ro, vrancea@anofm.gov.ro) Locuri de muncă 
Citește mai mult