Evenimente

Înapoi
imagine de fundal

24 Ianuarie 2024 – 165 de ani de la Unirea Principatelor Române

Am avut bucuria să celebrăm la Focșani 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, desăvârșită de domnitorul Alexandru Ioan Cuza și de marile personalități ale vremii, moment istoric ce a reprezentat primul pas important pentru înfăptuirea statului național unitar român.

Doresc să mulțumesc tuturor vrâncenilor care au participat, cu trup și suflet, la manifestările organizate de Consiliul Județean Vrancea și Primăria municipiului Focșani și s-au prins în Hora Unirii.

Mulțumiri speciale aduc invitaților care ne-au onorat cu prezența pentru a marca acest moment important la manifestările din Piața Unirii: domnului Nicolae Ionel Ciucă, președintele Senatului României, domnului consilier prezidențial Constantin Dudu Ionescu, domnului Lucian Bode, vicepreședintele Camerei Deputaților, domnului Alexandru Mihai Ghigiu, șeful Cancelariei prim-ministrului, domnului Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor publice și administrației, domnului Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, doamnei Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, domnului Marius Viorel Poșa, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării. De asemenea, mulțumesc doamnelor Raluca Ioan și Elena Stoica, parlamentari de Vrancea, precum și domnului Varujan Vosganian, prim-vicepreședintele Uniunii Scriitorilor din România, pentru participarea la eveniment, alături de prefectul și subprefecții județului, primari, consilieri județeni, consilieri locali, șefi de instituții.

Mulțumesc Înalt Prea Sfinției Sale Ciprian, arhiepiscopul Buzăului și Vrancei și reprezentanții clerului pentru prezența atât la manifestările din Piața Unirii, cât și de la simpozionul internațional ”Uniți prin Istorie! Spațiul românesc la 165 de ani de la Unirea Principatelor Române”. Adresez felicitări colectivului Liceului de Artă ”Gheorghe Tattarescu” din Focşani pentru inițiativa desfășurării acestui simpozion, îi felicit pe elevii, profesorii și invitații din Basarabia prezenți la Focșani și mulțumesc Muzeului Vrancei și Centrului Cultural Vrancea pentru implicarea în reușita acestui eveniment.

Mai multe instituții și-au adus aportul  pentru ca evenimentele dedicate Unirii Principatelor Române să se desfășoare în cele mai bune condiții și, pe această cale, le mulțumim pentru prezență și implicare: primarului și Primăriei Municipiului Focșani, alături de instituțiile locale din subordine, Ministerului Apărării Naționale și Garnizoanei Focșani, Inspectoratului Județean de Jandarmi Vrancea, Inspectoratului Județean de Poliție Vrancea, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea și Serviciului de Ambulanță Județean Vrancea.

Nu în ultimul rând, mulțumim pentru prezență reprezentanților mass-media locale și centrale, care au reflectat în materialele de presă amploarea acestui eveniment.

La mulți ani, vrânceni! La mulți ani, români!

 

 Cătălin TOMA

Președintele Consiliului Județean Vrancea

 

 

       
Mesaje de condoleanțe pentru Cătălin Toma, transmise de reprezentanții Uniunii Europene

Mesaje de condoleanțe pentru Cătălin Toma, transmise de reprezentanții Uniunii Europene

Vestea neașteptată a trecerii în neființă a președintelui Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, în timp ce era în plină activitate, i-a surprins și întristat și pe reprezentanții forurilor europene în care era membru. Aceștia au transmis mai multe mesaje de condoleanțe în care își exprimă regretele cu privire la acest …
Citește mai mult
Președintele Cătălin Toma a decedat sâmbătă, 17 februarie 2024

Președintele Cătălin Toma a decedat sâmbătă, 17 februarie 2024

Cu profundă tristețe și regrete adânci, ne exprimăm durerea în urma veștii tragice privind moartea neașteptată a președintelui Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma. Comunitatea noastră a pierdut un lider dedicat și un om remarcabil. Cătălin Toma a fost nu doar un președinte al Consiliului Județean, ci și un prieten, un …
Citește mai mult
Toate traseele de transport public județean din Vrancea, acum disponibile pe Google Maps!

Toate traseele de transport public județean din Vrancea, acum disponibile pe Google Maps!

Consiliul Județean Vrancea anunță lansarea unui proiect important pentru mobilitatea cetățenilor: integrarea tuturor traseelor de transport public județean pe platforma Google Maps. Planificați-vă călătoria cu ușurință, folosind harta interactivă Google Maps. CUM? În Google Maps introduceți în caseta de căutare localitatea în care vreți să ajungeți (eventual adresa exactă), bifați …
Citește mai mult