Evenimente

Înapoi
imagine de fundal

24 Ianuarie 2022 – 163 de ani de la Unirea Principatelor Române

”Hai să dăm mână cu mână
Cei cu inima română,
Să-nvârtim hora frăției
Pe pământul României!”

Astăzi am sărbătorit împreună, la Focșani, 163 de ani de la Unirea Principatelor Române, desăvârșită de domnitorul Alexandru Ioan Cuza și de marile personalități ale vremii. Unirea Moldovei cu Țara Românească, din 24 ianuarie 1859, reprezintă primul pas important pentru înfăptuirea statului național unitar român.
În Piața Unirii din Focșani, pe vechiul hotar dintre cele două țări românești, vrâncenii s-au prins simbolic în Hora Unirii, în cadrul manifestărilor organizate de Consiliul Județean Vrancea, în colaborare cu Garnizoana Focșani, împreună cu Centrul Cultural Vrancea.
”Lecția pe care ne-au transmis-o înaintașii noștri a fost că doar împreună, uniți, suntem puternici și putem depăși orice obstacol. Noi, autoritățile județene, trebuie să facem cât mai mult pentru ca acest județ să se dezvolte, să arătăm că Vrancea are viitor. La Focșani, Orașul Unirii, s-a dat startul pentru tot ceea ce înseamnă România de azi și trebuie să dovedim că tot efortul strămoșilor noștri a fost meritat”, a transmis președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma.
La Focșani au fost prezenți consilierul guvernamental George Agafiței, care a transmis mesajul premierului Nicolae Ciucă, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian – Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, parlamentari, primari, consilieri județeni și locali, reprezentanți ai Garnizoanei Focșani și ai instituțiilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.
Viziunea reformatoare a domnitorului Alexandru Ioan Cuza ne-a lăsat moștenire un exemplu de unitate și determinare pentru atingerea unui țel național, acela de a-i aduce împreună pe români.

La mulți ani, vrânceni!
La mulți ani, români!

       
Locuri de muncă vacante la data de 11 aprilie 2024 în Județul Vrancea și Uniunea Europeană

Locuri de muncă vacante la data de 11 aprilie 2024 în Județul Vrancea și Uniunea Europeană

La data de 11.04.2024 au fost declarate de către agenții economici 279 locuri de muncă vacante în județul Vrancea și 228 locuri de muncă în țările din Uniunea Europeană. Pentru detalii suplimentare vă rugăm să accesați pagina www.anofm.ro sau la telefon 0237/224677, 0237/224678. (email: ajofm.vn@anofm.gov.ro, vrancea@anofm.gov.ro)   Locuri de muncă în …
Citește mai mult
Campusul profesional integrat, liceal și universitar va fi realizat în județul Vrancea până în anul 2026

Campusul profesional integrat, liceal și universitar va fi realizat în județul Vrancea până în anul 2026

Consiliul Județean Vrancea demarează cel mai important proiect educațional din județ, menit să încurajeze învățământul tehnic și economic la nivelul județului. Vicepreședintele Ionel Cel-Mare a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, faptul că luni, 8 aprilie, a fost semnat, la sediul Ministerului Educației, contractul de finanțare pentru construcția …
Citește mai mult
Premiile #BeActive 2024 în cadrul Săptămânii europene anuale a sportului (programul Erasmus+)

Premiile #BeActive 2024 în cadrul Săptămânii europene anuale a sportului (programul Erasmus+)

Agenţia executivă europeană pentru educaţie şi cultură (EACEA) de la Bruxelles a deschis perioada de depunere a candidaturilor pentru atribuirea premiilor „#BeActive” 2024, iniţiativă creată ca parte centrală a „Săptămânii europene anuale a sportului” (programul Erasmus+). Premiile își propun să sprijine proiecte și persoane care au promovat cu succes sportul și activitatea …
Citește mai mult