Événements

Retour
imagine de fundal

24 Ianuarie 2022 – 163 de ani de la Unirea Principatelor Române

”Hai să dăm mână cu mână
Cei cu inima română,
Să-nvârtim hora frăției
Pe pământul României!”

Astăzi am sărbătorit împreună, la Focșani, 163 de ani de la Unirea Principatelor Române, desăvârșită de domnitorul Alexandru Ioan Cuza și de marile personalități ale vremii. Unirea Moldovei cu Țara Românească, din 24 ianuarie 1859, reprezintă primul pas important pentru înfăptuirea statului național unitar român.
În Piața Unirii din Focșani, pe vechiul hotar dintre cele două țări românești, vrâncenii s-au prins simbolic în Hora Unirii, în cadrul manifestărilor organizate de Consiliul Județean Vrancea, în colaborare cu Garnizoana Focșani, împreună cu Centrul Cultural Vrancea.
”Lecția pe care ne-au transmis-o înaintașii noștri a fost că doar împreună, uniți, suntem puternici și putem depăși orice obstacol. Noi, autoritățile județene, trebuie să facem cât mai mult pentru ca acest județ să se dezvolte, să arătăm că Vrancea are viitor. La Focșani, Orașul Unirii, s-a dat startul pentru tot ceea ce înseamnă România de azi și trebuie să dovedim că tot efortul strămoșilor noștri a fost meritat”, a transmis președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma.
La Focșani au fost prezenți consilierul guvernamental George Agafiței, care a transmis mesajul premierului Nicolae Ciucă, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian – Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, parlamentari, primari, consilieri județeni și locali, reprezentanți ai Garnizoanei Focșani și ai instituțiilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.
Viziunea reformatoare a domnitorului Alexandru Ioan Cuza ne-a lăsat moștenire un exemplu de unitate și determinare pentru atingerea unui țel național, acela de a-i aduce împreună pe români.

La mulți ani, vrânceni!
La mulți ani, români!

       
Sistem de management al calității și performanței implementat la nivelul Consiliului Județean Vrancea

Sistem de management al calității și performanței implementat la nivelul Consiliului Județean Vrancea

 Data: 25.05.2022 Comunicat de presă                         Sistem de management al calității și performanței implementat la nivelul Consiliului Județean Vrancea COD SIPOCA 1187/MySMIS 154708   Unitatea Administrativ Teritorială Judeţul Vrancea, în calitate de beneficiar, anunță demararea activităților proiectului „Sistem de management al calitatii si performantei implementat la nivelul Consiliului Județean Vrancea”, …
Lire plus
Un nou pas pentru dezvoltarea infrastructurii de apă și canalizare din județul Vrancea, pentru perioada 2021-2027!

Un nou pas pentru dezvoltarea infrastructurii de apă și canalizare din județul Vrancea, pentru perioada 2021-2027!

Operatorul regional CUP SA a finalizat licitația pentru atribuirea contractului de servicii ”Sprijin pentru pregătirea aplicației de finanțare și a documentațiilor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Vrancea – etapa a III-a, în perioada 2021-2027”. Câștigătoare a fost desemnată Asocierea …
Lire plus
Luni, 30 mai 2022, începând cu ora 23,00 va avea loc a doua dezinsecție în Crângul Petrești

Luni, 30 mai 2022, începând cu ora 23,00 va avea loc a doua dezinsecție în Crângul Petrești

Consiliul Județean Vrancea va efectua a doua 𝗱𝗲𝘇𝗶𝗻𝘀𝗲𝗰ț𝗶𝗲 𝗱𝗶𝗻 𝗮𝗰𝗲𝘀𝘁 𝗮𝗻 î𝗻 𝗖𝗿â𝗻𝗴𝘂𝗹 𝗣𝗲𝘁𝗿𝗲ș𝘁𝗶, 𝗽𝗲 𝗱𝗮𝘁𝗮 𝗱𝗲 𝟯𝟬 𝗺𝗮𝗶 𝟮𝟬𝟮𝟮, î𝗻𝗰𝗲𝗽â𝗻𝗱 𝗰𝘂 𝗼𝗿𝗮 𝟮𝟯:𝟬𝟬, pentru a combate căpușele și țânțarii din perimetrul ariei naturale. Dezinsecţia terestră pe zonele verzi nu pune în pericol sănătatea populaţiei, acțiunea realizându-se prin pulverizare cu …
Lire plus
[gtranslate]