Oportunitati

Înapoi
imagine de fundal

Zile de informare la nivel european pentru finanțări în domeniul educației și al rețelelor de orașe: 6 și 13 februarie 2024

Agenţia europeană executivă pentru educaţie şi cultură (EACEA) de la Bruxelles invită toate părţile interesate de la nivel local, regional şi naţional la 2 zile de informare care vor prezenta 2 cereri de finanţare deschise în ultima perioadă.

  1. Ziua de informare pentru cererea Erasmus “Experimente de politică europeană” (ERASMUS-EDU-2024-POL-EXP) – 6 februarie 2024.

Experimentele de politică europeană sunt proiecte de cooperare transnațională care implică dezvoltarea, implementarea și testarea relevanței, eficacității, impactului potențial și a scalabilității activităților pentru a aborda prioritățile politice din diferite țări.

Tematicile care vor fi prezentare şi discutate sunt următoarele: educaţia digitală, educaţia adulţilor, educaţia vocaţională şi formare, educaţia şcolară, micro-credenţiale şi educaţia universitară. Bugetul acestei cereri este de 47.000.000 euro.

Termenul-limită pentru depunerea aplicaţiilor: 4 iunie 2024

 

  1. Ziua de informare pentru cererea de propuneri de proiecte „Reţele de oraşe” (CERV-2024-CITIZENS-TOWN-NT) – 13 februarie 2024.

Tematicile prezentare şi discutate sunt următoarele: conștientizarea și dezvoltarea cunoștințelor cu privire la rolul minorităților, consolidarea dimensiunii europene și legitimitatea democratică a procesului decizional al UE, reunirea cetățenilor pentru a discuta despre acțiuni privind clima și mediul, inclusiv chestiunile legate de energie, solidaritatea și împărtășirea celor mai bune practici; proiectele pot să analizeze și participarea civică și solidaritatea dobândite în timpul crizei COVID-19 sau Noul Bauhaus European. Bugetul acestei cereri este de 6.000.000 euro.

Termenul-limită pentru depunerea aplicaţiilor: 18 aprilie 2024

Detalii privind cele 2 finanţări se regăsesc pe paginile oficiale ale zilelor de informare menţionate mai sus.

Mesaje de condoleanțe pentru Cătălin Toma, transmise de reprezentanții Uniunii Europene

Mesaje de condoleanțe pentru Cătălin Toma, transmise de reprezentanții Uniunii Europene

Vestea neașteptată a trecerii în neființă a președintelui Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, în timp ce era în plină activitate, i-a surprins și întristat și pe reprezentanții forurilor europene în care era membru. Aceștia au transmis mai multe mesaje de condoleanțe în care își exprimă regretele cu privire la acest …
Citește mai mult
Președintele Cătălin Toma a decedat sâmbătă, 17 februarie 2024

Președintele Cătălin Toma a decedat sâmbătă, 17 februarie 2024

Cu profundă tristețe și regrete adânci, ne exprimăm durerea în urma veștii tragice privind moartea neașteptată a președintelui Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma. Comunitatea noastră a pierdut un lider dedicat și un om remarcabil. Cătălin Toma a fost nu doar un președinte al Consiliului Județean, ci și un prieten, un …
Citește mai mult
Toate traseele de transport public județean din Vrancea, acum disponibile pe Google Maps!

Toate traseele de transport public județean din Vrancea, acum disponibile pe Google Maps!

Consiliul Județean Vrancea anunță lansarea unui proiect important pentru mobilitatea cetățenilor: integrarea tuturor traseelor de transport public județean pe platforma Google Maps. Planificați-vă călătoria cu ușurință, folosind harta interactivă Google Maps. CUM? În Google Maps introduceți în caseta de căutare localitatea în care vreți să ajungeți (eventual adresa exactă), bifați …
Citește mai mult