Noutati

Înapoi
imagine de fundal

Vrancea Curată: noul Sistem de Management Integrat al Deșeurilor este funcțional

Astăzi a devenit operațional Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor (SMID), odată cu intrarea în funcțiune a Centrului de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) de la Haret și a celor 3 stații de transfer ale deșeurilor de la Focșani, Vidra și Adjud, operate de Eco Sud SA București.

Azi a avut loc o vizită în teren, la CMID Haret, odată cu primirea primei mașini de gunoi și observarea fluxului tehnologic și operațional: intrarea și cântărirea mașinilor, recepția deșeurilor, care se face în sistem electronic, în mod transparent și clar, urmând depozitarea în Celula 1 a deșeurilor menajere, apoi vizita la stația de sortare și compostare pentru deșeurile reciclabile. Toate echipamentele achiziționate de Consiliul Județean Vrancea în cadrul proiectului finanțat din fonduri europene sunt în stare de funcționare.

”Este un moment istoric pentru județul Vrancea, când, după 15 ani de la începerea acestui proiect, derulat de Consiliul Județean Vrancea, cu fonduri europene, acesta devine funcțional. Este un pas prin care se va intra în normalitate în ceea ce privește gestionarea deșeurilor la nivelul județului nostru, într-un mod eficient, transparent și modern,  respectând normele europene în domeniu și legislația în vigoare. Este important să conștientizăm cu toții importanța colectării selective a deșeurilor pentru a avea un județ curat, în care respectăm mediul înconjurător și pe semenii noștri”, este mesajul transmis de vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Ionel Cel-Mare.

Operatorul Eco Sud SA operează efectiv, de astăzi, stația de sortare, cea de compostare și depozitul ecologic de la Haret, precum și stațiile de transfer pentru deșeurile municipale și cele similare din Focșani, Adjud, Vidra, respectând, astfel,  normele europene de protecția mediului.

“Este de remarcat atitudinea pozitivă a autorităților din județul Vrancea față de mediu și față de obligațiile legale în privința deșeurilor. Eco Sud SA va asigura, pentru locuitorii județului Vrancea, servicii de depozitare a deșeurilor menajere, dar și servicii de sortare, compostare și valorificare, în conformitate cu directivele europene și normele legislative naționale. Centrul de Management Integrat al deșeurilor Haret împreuna cu cele trei stații de transfer gestionate de Grupul Eco Sud SA, deservește două municipii (Focșani și Adjud), trei orașe (Odobești, Panciu, Mărășești), 68 de comune și 331 de sate, cu peste 320.000 de locuitori”, a declarat și Roxana Manea, director general adjunct în cadrul companiei Eco Sud și manager al acestui contract. La vizită a fost prezent astăzi în Vrancea și Adrian Scarlat, directorul general al Eco Sud SA.

Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor este un proiect finanțat din fonduri europene (cu o valoare de peste 40 milioane euro), prin care Consiliul Județean Vrancea a realizat infrastructura necesară gestionării deșeurilor la nivelul județului, respectând normele europene, respectiv a construit și a dotat cu echipamente Centrul de Management Integrat al Deșeurilor de la Haret, precum și cele 3 stații de transfer și punctele de colectare de pe raza întregului județ.

 

Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea

 

Consultare publică a Ghidului solicitantului pentru schema de ENERGIE

Consultare publică a Ghidului solicitantului pentru schema de ENERGIE

  Vă transmitem cel mai recent comunicat de presă privind publicarea în consultare publică a Ghidului solicitantului pentru schema de ENERGIE.   Pentru ușurința consultării materialului menționat, puteți accesa următorul link: Consultare publică Ghidul aferent Schemei de energie regenerabilă - Portalul AFIR - informații PS 2027 și depunere proiecte Online  
Citește mai mult
Integrarea pe piața muncii a persoanelor din grupurile vulnerabile din mediul rural prin intreprinderi sociale

Integrarea pe piața muncii a persoanelor din grupurile vulnerabile din mediul rural prin intreprinderi sociale

Program: „Programul Incluziune și Demnitate Sociala 2021-2027“ Obiectiv specific: ESO4.1. Îmbunatațirea accesului la piața muncii și masuri de activare pentru toate persoanele aflate în cautarea unui loc de munca, în special pentru tineri, îndeosebi prin implementarea Garanței pentru tineret, pentru șomerii de lunga durata și grupurile defavorizate de pe piața …
Citește mai mult
Sedinţă extraordinară în data de 22 noiembrie 2024, ora 12.00

Sedinţă extraordinară în data de 22 noiembrie 2024, ora 12.00

Ordinea de zi a Sedintei extraordinare din data de 22 noiembrie 2023, ora 12.00
Citește mai mult