Oportunitati

Înapoi
imagine de fundal

Turneul de inovare socială 2022 — Idei care schimbă lumea

Turneul de inovare socială 2022 — Idei care schimbă lumea

Cerere de propuneri a Institutului Băncii Europene de Investiţii (BEI)

Institutul BEI organizează a 11-a ediție a “Turneului de inovare socială” (Social Innovation Tournament” – SIT), iniţiativă care promovează și recompensează idei inovatoare care creează un impact social și asupra mediului, acoperind proiecte dintr-o gamă variată de domenii — de la educație, sănătate și creare de locuri de muncă, până la tehnologii, sisteme și procese noi.

Toate proiectele concurează pentru două premii într-o categorie generală, iar proiectele care abordează tema din acest an, sectoarele economiei albastre și verzi, vor concura, de asemenea, pentru două premii în categoria specială. Proiectele câștigătoare din ambele categorii vor primi un premiu întâi sau un premiu al doilea în valoare de 75.000 EUR sau 30.000 EUR. Există şi un Premiu de popularitate în valoare de 10.000 EUR.

Competiţia este organizată în 2 runde. Prima rundă permite tuturor celor interesaţi să-şi depună aplicaţiile care vor fi evaluate de către un juriu de experţi în domeniu, atât din mediul academic, cât şi de afaceri. În urma selecţiei, 15 finalişti işi vor prezenta iniţiativele în cadrul unui eveniment final care va avea loc la Viena, la 29 septembrie a.c., premiile fiind atribuite în acest context.

Finaliştii tuturor ediţiile SIT devin membri ai reţelei „SIT Alumni” şi beneficiază de numeroase oportunităţi de formare și consolidare a capacitățilorcum ar fi (i) Programul Scaling Executive, un curs de formare cu normă întreagă, axat pe scalare, prezentare și implicare a investitorilor, (ii) acces la resurse umane și financiare (de exemplu, o rețea de experți ai Grupului BEI și burse SIT, un program de granturi pentru inovare) și (iii) recunoaștere și vizibilitate (de exemplu, intervenţie/participare la conferințe din întreaga Europă pentru a crea relații cu investitori, filantropi și fundații care pot ajuta proiectul să se extindă). În plus, pentru a explora sinergiile și complementaritățile cu comunitatea în creștere a antreprenorilor sociali susținută de Institut prin SIT, Institutul BEI sprijină primul incubator social din nordul Portugaliei.

Proiectele trebuie să aibe dimensiune locală, dar să ofere soluţii care pot fi replicate, demonstrându-se, astfel, potenţialul unui impact mare al rezultatelor.

Eligibilitate: orice persoană sau echipă dintr-un stat membru al UE, ţară candidată sau potenţial candidată şi ţară membră a AELS (Asociaţia Europeană a Liberului Schimb) poate depune una sau mai multe propuneri. Sunt vizate atât entităţile non-profit, autorităţile locale, universităţile sau şcolile, cât şi companiile, tinerii antreprenori sau întreprinderile sociale.

Aplicaţiile pot fi depuse în engleză sau franceză, dar prezentările din cadrul evenimentului final vor avea loc doar în engleză.

Pentru informații suplimentare cu privire la această competiţie și modul de depunere a unei propuneri inovatoare, vă sugerăm să consultați pagina de web oficială:

http://institute.eib.org/programmes/social/social-innovation-tournament/

Data limită pentru depunerea aplicaţiilor: 24 februarie 2022

O sesiune de informare pentru potenţialii aplicanţi va fi organizată la 10 februarie 2022 (online).

Contact direct pentru detalii: institute@eib.org

1 Decembrie 2022: Ziua Națională a României

1 Decembrie 2022: Ziua Națională a României

Ziua Națională a României este un moment înălțător și emoționant pentru fiecare român, o zi în care conștientizăm mai mult decât oricând faptul că românii au reușit să ducă la înfăptuire cele mai înalte idealuri și să treacă peste cele mai grele momente ale istoriei fiind uniți. Astăzi, în Piața …
Citește mai mult
ANUNȚ SELECȚIE PARTENERI – OPERATORI ECONOMICI

ANUNȚ SELECȚIE PARTENERI – OPERATORI ECONOMICI

ANUNȚ SELECȚIE PARTENERI – OPERATORI ECONOMICI în vederea constituirii unui consorțiu integrat pentru învățământul dual și pentru depunerea și implementarea unui proiect în cadrul PLANULUI NAȚIONAL DE REDRESARE ȘI REZILIENȚĂ PNRR/2022/Componenta 15: Educație/Reforma 4: Crearea unei rute profesionale complete pentru învățământul tehnic superior/Investiția 6: Dezvoltarea a minimum 10 consorții regionale …
Citește mai mult
Ședință extraordinară pentru depunerea unor proiecte de dezvoltare în cadrul PNRR din domeniile: educație, eficiență energetică și turism

Ședință extraordinară pentru depunerea unor proiecte de dezvoltare în cadrul PNRR din domeniile: educație, eficiență energetică și turism

Consiliul Județean Vrancea s-a întrunit astăzi într-o ședință extraordinară de îndată, pentru a adopta în regim de urgență 5 hotărâri care vizează depunerea unor proiecte cu termen limită 5-6 decembrie 2022, în vederea finanțării în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Consilierii județeni au ”dat undă verde” pentru …
Citește mai mult