Oportunitati

Înapoi
imagine de fundal

Turneul de inovare socială 2022 — Idei care schimbă lumea

Turneul de inovare socială 2022 — Idei care schimbă lumea

Cerere de propuneri a Institutului Băncii Europene de Investiţii (BEI)

Institutul BEI organizează a 11-a ediție a “Turneului de inovare socială” (Social Innovation Tournament” – SIT), iniţiativă care promovează și recompensează idei inovatoare care creează un impact social și asupra mediului, acoperind proiecte dintr-o gamă variată de domenii — de la educație, sănătate și creare de locuri de muncă, până la tehnologii, sisteme și procese noi.

Toate proiectele concurează pentru două premii într-o categorie generală, iar proiectele care abordează tema din acest an, sectoarele economiei albastre și verzi, vor concura, de asemenea, pentru două premii în categoria specială. Proiectele câștigătoare din ambele categorii vor primi un premiu întâi sau un premiu al doilea în valoare de 75.000 EUR sau 30.000 EUR. Există şi un Premiu de popularitate în valoare de 10.000 EUR.

Competiţia este organizată în 2 runde. Prima rundă permite tuturor celor interesaţi să-şi depună aplicaţiile care vor fi evaluate de către un juriu de experţi în domeniu, atât din mediul academic, cât şi de afaceri. În urma selecţiei, 15 finalişti işi vor prezenta iniţiativele în cadrul unui eveniment final care va avea loc la Viena, la 29 septembrie a.c., premiile fiind atribuite în acest context.

Finaliştii tuturor ediţiile SIT devin membri ai reţelei „SIT Alumni” şi beneficiază de numeroase oportunităţi de formare și consolidare a capacitățilorcum ar fi (i) Programul Scaling Executive, un curs de formare cu normă întreagă, axat pe scalare, prezentare și implicare a investitorilor, (ii) acces la resurse umane și financiare (de exemplu, o rețea de experți ai Grupului BEI și burse SIT, un program de granturi pentru inovare) și (iii) recunoaștere și vizibilitate (de exemplu, intervenţie/participare la conferințe din întreaga Europă pentru a crea relații cu investitori, filantropi și fundații care pot ajuta proiectul să se extindă). În plus, pentru a explora sinergiile și complementaritățile cu comunitatea în creștere a antreprenorilor sociali susținută de Institut prin SIT, Institutul BEI sprijină primul incubator social din nordul Portugaliei.

Proiectele trebuie să aibe dimensiune locală, dar să ofere soluţii care pot fi replicate, demonstrându-se, astfel, potenţialul unui impact mare al rezultatelor.

Eligibilitate: orice persoană sau echipă dintr-un stat membru al UE, ţară candidată sau potenţial candidată şi ţară membră a AELS (Asociaţia Europeană a Liberului Schimb) poate depune una sau mai multe propuneri. Sunt vizate atât entităţile non-profit, autorităţile locale, universităţile sau şcolile, cât şi companiile, tinerii antreprenori sau întreprinderile sociale.

Aplicaţiile pot fi depuse în engleză sau franceză, dar prezentările din cadrul evenimentului final vor avea loc doar în engleză.

Pentru informații suplimentare cu privire la această competiţie și modul de depunere a unei propuneri inovatoare, vă sugerăm să consultați pagina de web oficială:

http://institute.eib.org/programmes/social/social-innovation-tournament/

Data limită pentru depunerea aplicaţiilor: 24 februarie 2022

O sesiune de informare pentru potenţialii aplicanţi va fi organizată la 10 februarie 2022 (online).

Contact direct pentru detalii: institute@eib.org

Sistem de management al calității și performanței implementat la nivelul Consiliului Județean Vrancea

Sistem de management al calității și performanței implementat la nivelul Consiliului Județean Vrancea

 Data: 25.05.2022 Comunicat de presă                         Sistem de management al calității și performanței implementat la nivelul Consiliului Județean Vrancea COD SIPOCA 1187/MySMIS 154708   Unitatea Administrativ Teritorială Judeţul Vrancea, în calitate de beneficiar, anunță demararea activităților proiectului „Sistem de management al calitatii si performantei implementat la nivelul Consiliului Județean Vrancea”, …
Citește mai mult
Un nou pas pentru dezvoltarea infrastructurii de apă și canalizare din județul Vrancea, pentru perioada 2021-2027!

Un nou pas pentru dezvoltarea infrastructurii de apă și canalizare din județul Vrancea, pentru perioada 2021-2027!

Operatorul regional CUP SA a finalizat licitația pentru atribuirea contractului de servicii ”Sprijin pentru pregătirea aplicației de finanțare și a documentațiilor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Vrancea – etapa a III-a, în perioada 2021-2027”. Câștigătoare a fost desemnată Asocierea …
Citește mai mult
Luni, 30 mai 2022, începând cu ora 23,00 va avea loc a doua dezinsecție în Crângul Petrești

Luni, 30 mai 2022, începând cu ora 23,00 va avea loc a doua dezinsecție în Crângul Petrești

Consiliul Județean Vrancea va efectua a doua 𝗱𝗲𝘇𝗶𝗻𝘀𝗲𝗰ț𝗶𝗲 𝗱𝗶𝗻 𝗮𝗰𝗲𝘀𝘁 𝗮𝗻 î𝗻 𝗖𝗿â𝗻𝗴𝘂𝗹 𝗣𝗲𝘁𝗿𝗲ș𝘁𝗶, 𝗽𝗲 𝗱𝗮𝘁𝗮 𝗱𝗲 𝟯𝟬 𝗺𝗮𝗶 𝟮𝟬𝟮𝟮, î𝗻𝗰𝗲𝗽â𝗻𝗱 𝗰𝘂 𝗼𝗿𝗮 𝟮𝟯:𝟬𝟬, pentru a combate căpușele și țânțarii din perimetrul ariei naturale. Dezinsecţia terestră pe zonele verzi nu pune în pericol sănătatea populaţiei, acțiunea realizându-se prin pulverizare cu …
Citește mai mult