Oportunitati

Înapoi
imagine de fundal

Turneul de inovare socială 2022 — Idei care schimbă lumea

Turneul de inovare socială 2022 — Idei care schimbă lumea

Cerere de propuneri a Institutului Băncii Europene de Investiţii (BEI)

Institutul BEI organizează a 11-a ediție a “Turneului de inovare socială” (Social Innovation Tournament” – SIT), iniţiativă care promovează și recompensează idei inovatoare care creează un impact social și asupra mediului, acoperind proiecte dintr-o gamă variată de domenii — de la educație, sănătate și creare de locuri de muncă, până la tehnologii, sisteme și procese noi.

Toate proiectele concurează pentru două premii într-o categorie generală, iar proiectele care abordează tema din acest an, sectoarele economiei albastre și verzi, vor concura, de asemenea, pentru două premii în categoria specială. Proiectele câștigătoare din ambele categorii vor primi un premiu întâi sau un premiu al doilea în valoare de 75.000 EUR sau 30.000 EUR. Există şi un Premiu de popularitate în valoare de 10.000 EUR.

Competiţia este organizată în 2 runde. Prima rundă permite tuturor celor interesaţi să-şi depună aplicaţiile care vor fi evaluate de către un juriu de experţi în domeniu, atât din mediul academic, cât şi de afaceri. În urma selecţiei, 15 finalişti işi vor prezenta iniţiativele în cadrul unui eveniment final care va avea loc la Viena, la 29 septembrie a.c., premiile fiind atribuite în acest context.

Finaliştii tuturor ediţiile SIT devin membri ai reţelei „SIT Alumni” şi beneficiază de numeroase oportunităţi de formare și consolidare a capacitățilorcum ar fi (i) Programul Scaling Executive, un curs de formare cu normă întreagă, axat pe scalare, prezentare și implicare a investitorilor, (ii) acces la resurse umane și financiare (de exemplu, o rețea de experți ai Grupului BEI și burse SIT, un program de granturi pentru inovare) și (iii) recunoaștere și vizibilitate (de exemplu, intervenţie/participare la conferințe din întreaga Europă pentru a crea relații cu investitori, filantropi și fundații care pot ajuta proiectul să se extindă). În plus, pentru a explora sinergiile și complementaritățile cu comunitatea în creștere a antreprenorilor sociali susținută de Institut prin SIT, Institutul BEI sprijină primul incubator social din nordul Portugaliei.

Proiectele trebuie să aibe dimensiune locală, dar să ofere soluţii care pot fi replicate, demonstrându-se, astfel, potenţialul unui impact mare al rezultatelor.

Eligibilitate: orice persoană sau echipă dintr-un stat membru al UE, ţară candidată sau potenţial candidată şi ţară membră a AELS (Asociaţia Europeană a Liberului Schimb) poate depune una sau mai multe propuneri. Sunt vizate atât entităţile non-profit, autorităţile locale, universităţile sau şcolile, cât şi companiile, tinerii antreprenori sau întreprinderile sociale.

Aplicaţiile pot fi depuse în engleză sau franceză, dar prezentările din cadrul evenimentului final vor avea loc doar în engleză.

Pentru informații suplimentare cu privire la această competiţie și modul de depunere a unei propuneri inovatoare, vă sugerăm să consultați pagina de web oficială:

http://institute.eib.org/programmes/social/social-innovation-tournament/

Data limită pentru depunerea aplicaţiilor: 24 februarie 2022

O sesiune de informare pentru potenţialii aplicanţi va fi organizată la 10 februarie 2022 (online).

Contact direct pentru detalii: institute@eib.org

Locuri de muncă vacante la data de 11 aprilie 2024 în Județul Vrancea și Uniunea Europeană

Locuri de muncă vacante la data de 11 aprilie 2024 în Județul Vrancea și Uniunea Europeană

La data de 11.04.2024 au fost declarate de către agenții economici 279 locuri de muncă vacante în județul Vrancea și 228 locuri de muncă în țările din Uniunea Europeană. Pentru detalii suplimentare vă rugăm să accesați pagina www.anofm.ro sau la telefon 0237/224677, 0237/224678. (email: ajofm.vn@anofm.gov.ro, vrancea@anofm.gov.ro)   Locuri de muncă în …
Citește mai mult
Campusul profesional integrat, liceal și universitar va fi realizat în județul Vrancea până în anul 2026

Campusul profesional integrat, liceal și universitar va fi realizat în județul Vrancea până în anul 2026

Consiliul Județean Vrancea demarează cel mai important proiect educațional din județ, menit să încurajeze învățământul tehnic și economic la nivelul județului. Vicepreședintele Ionel Cel-Mare a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, faptul că luni, 8 aprilie, a fost semnat, la sediul Ministerului Educației, contractul de finanțare pentru construcția …
Citește mai mult
Premiile #BeActive 2024 în cadrul Săptămânii europene anuale a sportului (programul Erasmus+)

Premiile #BeActive 2024 în cadrul Săptămânii europene anuale a sportului (programul Erasmus+)

Agenţia executivă europeană pentru educaţie şi cultură (EACEA) de la Bruxelles a deschis perioada de depunere a candidaturilor pentru atribuirea premiilor „#BeActive” 2024, iniţiativă creată ca parte centrală a „Săptămânii europene anuale a sportului” (programul Erasmus+). Premiile își propun să sprijine proiecte și persoane care au promovat cu succes sportul și activitatea …
Citește mai mult