Noutati

Înapoi
imagine de fundal

Secția de științele naturii și acvariu a Muzeului Vrancei este în plin proces de amenajare

Casa Tatovici din Focșani și-a recăpătat farmecul de odinioară, după ce a fost reabilitată în cadrul unui proiect derulat de Consiliul Județean Vrancea, finanțat din fonduri europene și finalizat la sfârșitul anului 2023.

Această adevărată bijuterie arhitecturală, care va găzdui Secția de științe ale naturii și acvariu a Muzeului Vrancei,  va fi redeschisă publicului vizitator în această vară și va cuprinde expoziții atractive de faună, floră, pești în acvariu și animale vii.

Vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Ionel Cel-Mare, fiind din nou prezent în această clădire de patrimoniu, care se află în plin proces de amenajare, a declarat: ”Este o clădire emblematică pentru municipiul Focșani, pe care Consiliul Județean Vrancea a reabilitat-o cu succes, alături de alte imobile reprezentative, cum sunt Casa Alaci de pe Bulevardul Gării (Secția de istorie a Muzeului Vrancei) și fostul Tribunal, unde funcționează acum Muzeul Vrancei. Alături de regretatul președinte Cătălin Toma am dus la bun sfârșit aceste proiecte importante pentru patrimoniul cultural local”.

Proiectul „Consolidare și restaurare Secția de științe ale naturii și acvariu  –  Casa Tatovici” a fost finanțat prin Programul Operațional Regional, Axa Prioritară 5 – Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritatea de investiţii 5.1 Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural. Valoarea totală a proiectului a fost de 11.589.292 lei, din care cofinanțarea CJ Vrancea a fost de  230.336 lei.

Obiectivul general al proiectului a constat în consolidarea, restaurarea şi punerea în valoare a monumentului istoric Casa Tatovici, în vederea valorificării patrimoniului cultural local și a identității culturale şi redarea acestuia către publicul vizitator.

 

Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea

 

Convocarea Consiliului Judeţean Vrancea în şedinţă extraordinară în data de 24 aprilie 2024, ora 10.00

Convocarea Consiliului Judeţean Vrancea în şedinţă extraordinară în data de 24 aprilie 2024, ora 10.00

Ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean Vrancea din data de  24 aprilie 2024, ora 10.00
Citește mai mult
Parc tematic la Mausoleul Eroilor din Mărășești

Parc tematic la Mausoleul Eroilor din Mărășești

Primul parc tematic din România care va reproduce la scară mai mică Lupta de la Mărășești din Primul Război Mondial va fi realizat în proximitatea Mausoleului Eroilor Mărășești. ”Realizarea unui parc tematic completează oferta muzeistică și educațională pentru copii și tineri în special. Este momentul ideal ca la sărbătorirea unui …
Citește mai mult
Locuri de muncă vacante la data de 18 aprilie 2024 în Județul Vrancea și Uniunea Europeană

Locuri de muncă vacante la data de 18 aprilie 2024 în Județul Vrancea și Uniunea Europeană

La data de 18.04.2024 au fost declarate de către agenții economici 243 locuri de muncă vacante în județul Vrancea și 227 locuri de muncă în țările din Uniunea Europeană. Pentru detalii suplimentare vă rugăm să accesați pagina www.anofm.ro sau la telefon 0237/224677, 0237/224678. (email: ajofm.vn@anofm.gov.ro, vrancea@anofm.gov.ro) Locuri de muncă 
Citește mai mult