Oportunitati

Înapoi
imagine de fundal

Propunere de proiecte ʺInițiativa pentru locuințe accesibile 2021ʺ

Comisia europeană a deschis, până la 20 octombrie a.c., o cofinanțare prin programul « Piața unică », componenta « COSME ».

Titlul cererii de propuneri de proiecteʺInițiativa pentru locuințe accesibile 2021ʺ

Baza legală:

  • Regulamentul (UE) 2021/690 al Parlamentului European şi al Consiliului din 28 aprilie 2021 (link ataşat pentru versiunea în română, Jurnalul Oficial al UE) şi
  • Regulamentul (UE, Euratom) 2018/1046 al Parlamentului European şi al Consiliului din 18 iulie 2018 privind normele financiare aplicabile bugetului general al Uniunii (link ataşat pentru versiunea în română, Jurnalul Oficial al UE)

Inițiativa privind locuințele la prețuri accesibile face parte din strategia Comisiei « Renovation Wave for Europe » – Un val de renovări pentru Europa, ecologizarea clădirilor, crearea de locuri de muncă, îmbunătățirea condițiilor de trai (link ataşat pentru versiunea în română, Jurnalul Oficial al UE).

Cererea este lansată în conformitate cu programul de lucru COSME 2021-2024 (link ataşat) și va fi gestionată de Consiliul European pentru Inovare și Agenția Executivă pentru IMM-uri (EISMEA) de la Bruxelles.

Această cerere de propuneri urmărește să ofere sprijin, consolidare a capacităților și creare de rețele pentru parteneriate industriale locale, cu ambiția de a pilota 100 de districte/cartiere emblematice/model de renovare în cadrul « Inițiativei pentru locuințe accesibile ».

Pentru a realiza acest lucru, cererea va avea în vedere înființarea un consorțiu european pentru locuințe accesibile care să sprijine IMM-urile, inclusiv întreprinderile sociale, să colaboreze cu autoritățile publice și furnizorii de locuințe (sociale) în vederea implementării proiectelor de renovare care vizează locuințele sociale și la prețuri accesibile, pentru a îmbunătăți, a recalifica și a integra cele mai noi soluții inovatoare digitale, de mediu și sociale pentru renovarea cartierelor și identificarea nevoilor locale. Consorțiul va facilita colaborarea, crearea de rețele, transferul de cunoștințe și schimbul de bune practici.

 Buget disponibil: 1.200.000 EUR; Comisia va cofinanța un singur proiect.

 Eligibilitate: organizații non-profit (private sau publice); autorități publice (naționale, regionale, locale); universități sau instituții de învățământ; organizații internaționale; organizații de sprijin pentru afaceri; centre de cercetare; entități orientate spre profit, etc. din țările participante la program (detalii în fişa de prezentare din anexă).

Pe platforma destinată căutărilor de parteneri sunt disponibile la data redactării prezentei comunicări 23 de propuneri de colaborare din Austria, Bulgaria, Cipru, Croația, Italia, Portugalia, România, Spania, Suedia, Turcia, Ucraina.

Cerere 2021 – Initiativa pentru locuinte accesibile, finantare prin programul european Piata unica 2021-2027

Viitor puternic, prin educație și formare profesională!

Viitor puternic, prin educație și formare profesională!

Am virat bursele pentru cei 24 de elevi care beneficiază de acest sprijin financiar din partea Consiliului Județean Vrancea, pentru luna decembrie 2024, în cadrul proiectului “𝐶𝑎𝑚𝑝𝑢𝑠 𝑝𝑟𝑜𝑓𝑒𝑠𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑔𝑟𝑎𝑡, 𝑙𝑖𝑐𝑒𝑎𝑙 𝑠̦𝑖 𝑢𝑛𝑖𝑣𝑒𝑟𝑠𝑖𝑡𝑎𝑟 𝑗𝑢𝑑𝑒𝑡̦𝑢𝑙 𝑉𝑟𝑎𝑛𝑐𝑒𝑎“. Elevii de la colegiile tehnice ”Edmond Nicolau”, ”Ion Mincu” și ”Valeriu D. Cotea” din Focșani urmează …
Citește mai mult
Vrancea – Viziune – Viiitor

Vrancea – Viziune – Viiitor

Viitorul este al tinerei generații pasionată de tehnologie, inovare și creativitate, iar noi o susținem din toată inima! Consiliul Județean Vrancea sprijină în calitate de partener organizarea concursului First Tech Challenge (FTC), cel mai mare program educațional de robotică din România pentru elevii de liceu. Astăzi, la Muzeul Viei și …
Citește mai mult
Informare – finanțare a Consiliului european pentru inovare pentru IMM-uri și start-ups-urilor de inovare

Informare – finanțare a Consiliului european pentru inovare pentru IMM-uri și start-ups-urilor de inovare

Comisia europeană, prin adoptarea Programului de lucru anual 2025 al « Consiliului european pentru inovare » (CEI/EIC), anunţă deschiderea unei finanţări care vizează IMM-urile şi start-ups-urile inovatoare europene. Consiliul european pentru inovare a fost lansat în martie 2021 ca noutate în cadrul programului « Orizont Europa », după un proiect-pilot care s-a derulat în perioada 2018-2020. …
Citește mai mult