Noutati

Înapoi
imagine de fundal

Proiectarea și construcția Campusului profesional integrat, liceal și universitar, scoase la licitație

Consiliul Județean Vrancea a scos la licitație serviciile de proiectare și lucrările de construcție pentru un proiect major pentru învățământul din județ: Campusul profesional integrat, liceal și universitar care va fi realizat în Vrancea.

Obiectul contractului ce va fi atribuit prin licitație publică constă în servicii de elaborare a proiectului tehnic, asistență tehnică din partea proiectantului și lucrări de execuție, instalații și echipamente tehnologice pentru obiectivul de investiții ”Campusul profesional integrat, liceal și universitar – județul Vrancea”.

Consiliul Județean Vrancea a depus acest proiect pentru finanțare în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență, Pilonul IV: Politici pentru noua generație, Componenta C15: Educație, Reforma 4: Crearea unei rute profesionale complete pentru învățământul tehnic superior, Investiția 6: Dezvoltarea a minimum 10 consorții regionale și dezvoltarea și dotarea a minimum 10 campusuri profesionale integrate. Proiectul a fost selectat pentru finanțare, fiind în faza de contractare. Mai exact, vor fi realizate documentațiile tehnice (Proiect pentru autorizarea executării lucrărilor de construire – P.A.C., Proiect de organizare a execuției lucrărilor – P.O.E., Proiect tehnic de execuție – P.T.E., Asistență tehnică din partea proiectantului pe perioada execuției lucrărilor, documentații tehnice pentru obținerea avizelor/acordurilor/autorizații) și execuția lucrărilor de construcții. Toate activităţile se vor realiza cu respectarea legislaţiei şi a reglementărilor tehnice în vigoare, aplicabile specificului obiectivului de investiţii şi cu respectarea condiţiilor puse de emitenţii avizelor şi autorizaţiilor.

Valoarea estimată a investiției este de 91.288.465 lei, fără TVA.

Durata contractului este de 18 luni și este stabilită să includă toate etapele necesare finalizării obiectivului de investiție, din care: 12 luni durata de execuție a lucrărilor și 6 luni elaborarea documentațiilor tehnice.

”Este un proiect de mare importanță, prin care dorim să revitalizăm învățământul tehnic din județ, care să pregătească specialiști, de care piața forței de muncă are mare nevoie. Campusul profesional integrat va fi gestionat de Consorțiul de învățământ dual, cu sprijinul Ministerului Educației și al autorităților locale. Este o structură de parteneriat creată astfel încât să se asigure funcționarea campusului pe termen lung”, a spus Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea.

Campusul școlar și universitar urmează să fie construit în Focșani pe o suprafață de peste două hectare și va include 4 corpuri de clădire: un corp principal (cu săli de curs, amfiteatru, bibliotecă cu sală de lectură, ateliere digitale și laboratoare), un cămin studențesc, cantină și bază sportivă, va avea soluții de energie alternativă (panouri fotovoltaice și stații de încărcare electrică auto) și o parcare proprie. Campusul va dispune de resurse educaționale, mobilier, ateliere de practică pentru elevi și studenți, precum și de ateliere digitale, asigurând infrastructura necesară pentru pregătirea profesională optimă a elevilor și a studenților.

La nivelul județului Vrancea a fost constituit consorțiul pentru învățământ dual, al cărui lider este Consiliul Județean Vrancea la care au aderat două universități de prestigiu, care au filiale în Focșani (Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași și Universitatea București), trei colegii tehnice din Focșani (Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, Colegiul Tehnic „Valeriu D.Cotea”) și Liceul „Simion Mehedinți” Vidra, Inspectoratul Școlar Județean și trei companii locale, reprezentative în domeniul economic (SC Paco Prod Serv SRL, SC Micromet SA Focșani,  SC Simiz Fashion SRL).

 

 

Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea

Mesaje de condoleanțe pentru Cătălin Toma, transmise de reprezentanții Uniunii Europene

Mesaje de condoleanțe pentru Cătălin Toma, transmise de reprezentanții Uniunii Europene

Vestea neașteptată a trecerii în neființă a președintelui Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, în timp ce era în plină activitate, i-a surprins și întristat și pe reprezentanții forurilor europene în care era membru. Aceștia au transmis mai multe mesaje de condoleanțe în care își exprimă regretele cu privire la acest …
Citește mai mult
Președintele Cătălin Toma a decedat sâmbătă, 17 februarie 2024

Președintele Cătălin Toma a decedat sâmbătă, 17 februarie 2024

Cu profundă tristețe și regrete adânci, ne exprimăm durerea în urma veștii tragice privind moartea neașteptată a președintelui Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma. Comunitatea noastră a pierdut un lider dedicat și un om remarcabil. Cătălin Toma a fost nu doar un președinte al Consiliului Județean, ci și un prieten, un …
Citește mai mult
Toate traseele de transport public județean din Vrancea, acum disponibile pe Google Maps!

Toate traseele de transport public județean din Vrancea, acum disponibile pe Google Maps!

Consiliul Județean Vrancea anunță lansarea unui proiect important pentru mobilitatea cetățenilor: integrarea tuturor traseelor de transport public județean pe platforma Google Maps. Planificați-vă călătoria cu ușurință, folosind harta interactivă Google Maps. CUM? În Google Maps introduceți în caseta de căutare localitatea în care vreți să ajungeți (eventual adresa exactă), bifați …
Citește mai mult