Noutati

Înapoi
imagine de fundal

Președintele Cătălin Toma are o intervenție azi la reuniunea Congresului Puterilor Locale și Regionale din Europa, la Paris

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, participă astăzi la sediul Consiliului Europei din Paris la lucrările biroului Congresului Puterilor Locale și Regionale din Europa (CPLRE), în calitate de prim-vicepreședinte al Comisiei de Guvernanță.

Cătălin Toma are azi o intervenție în cadrul reuniunii, în care abordează tema programului de lucru al Comisiei de Guvernanță pentru acest an. „Următoarea ședință a Comisiei de Guvernanță va avea loc pe 26 martie. Suntem în proces de dezvoltare a relațiilor cu structurile Consiliului Europei care lucrează pe teme noi, în special pe cea a culturii și a moștenirii culturale. De asemenea, vor fi întreprinse relații cu partenerii interni și externi din domeniul educației pentru a vedea cum am putea să dăm un nou impuls acestei comisii. În prezent, Comisia de guvernanță pregătește două rapoarte: raportul privind economia circulară și raportul privind resursele de apă”, spune în intervenția sa Cătălin Toma, prim-vicepreședinte al Comisiei de Guvernanță din cadrul CPLRE.

Președintele Consiliului Județean Vrancea specifică în discursul său și importanța Cartei Urbane Europene III, o publicație care este în prezent în pregătire și care conține principii cheie pentru viața urbană modernă în era transformării, o busolă utilă pentru factorii de decizie locali.

În acest an se aniversează 30 de ani de la înființarea Congresului Puterilor Locale și Regionale din Europa și 75 de ani de la organizarea Consiliului Europei.

Cătălin Toma, în calitate de președinte al delegației României, a fost ales în funcția de prim-vicepreședinte al Comisiei de Guvernanță din cadrul Congresului Puterilor Locale și Regionale din Europa în perioada 24-26 octombrie 2023, la sediul Parlamentului European din Strasbourg, în Franța, la cea de-a 45-a sesiune a CPLRE.

 

 

Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea

 

 
ANUNȚ pentru producătorii vrânceni de vinuri: companie spaniolă interesată de importuri de vin și must

ANUNȚ pentru producătorii vrânceni de vinuri: companie spaniolă interesată de importuri de vin și must

Ambasada României în Spania informează cu privire la interesul unei companii spaniole de a importa din România vin și must (in vrac), conform specificațiilor anexate. Companiile românești interesate de această oportunitate, care pot furniza produsele sus-menționate, sunt rugate să ia legătura cu Biroul de Promovare Comercială și Economică din cadrul …
Citește mai mult
Convocarea Consiliului Judeţean Vrancea în ședință ordinară în data de 30 iulie 2024, ora 10.00

Convocarea Consiliului Judeţean Vrancea în ședință ordinară în data de 30 iulie 2024, ora 10.00

Ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Județean Vrancea din data de 30 iulie 2024
Citește mai mult
ANUNȚ

ANUNȚ

Anunț privind reluarea procedurii de selectie a partenerilor care reprezintă mediul de afaceri pentru Comitetul partenerial (Structura partenerială) de dezvoltare integrată a turismului si patrimoniului cultural în zone non-urbane, la nivelul județului Vrancea Consiliul Județean Vrancea anunță că este reluată procedura de selecție a partenerilor care reprezintă mediul de afaceri …
Citește mai mult