Noutati

Înapoi
imagine de fundal

Premierul Nicolae Ciucă și miniștrii Marcel Boloș și Lucian Bode au participat la Focșani la discuții cu oameni de afaceri și primari vrânceni și la un ceremonial militar

O delegație condusă de prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, din care a mai făcut parte ministrul afacerilor interne, Lucian Bode, ministrul investițiilor și proiectelor europene, Ioan-Marcel Boloș și șeful cancelariei primului ministru, Mircea Abrudean, a venit astăzi în Vrancea, unde a participat la o serie de întâlniri cu oameni de afaceri locali și primarii localităților vrâncene, alături de președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma.

Prima întâlnire găzduită de Consiliul Județean a reunit unii dintre cei mai importanți oameni de afaceri din județ, agenți economici din toate domeniile de activitate (agricultură, industrie, medicină, Horeca), care au avut o discuție aplicată cu premierul Nicolae Ciucă și cu miniștrii Ioan Marcel Boloș și Lucian Bode pe teme precum turism, industrie alimentară, agricultură, politică monetară și fonduri europene.

Ulterior, delegația oficială a participat în Piața Unirii din Focșani la ceremonia de decorare a Drapelului de Luptă al Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor” și la defilarea detașamentelor de militari din Garnizoana Focșani, eveniment prilejuit de împlinirea a 140 de ani de la înființarea Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor”, la care au mai luat parte și ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr și șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu.

”Am revenit astăzi la Vrancea, un județ cu un potențial important, dar care a avut de suferit din cauza lipsei de conectivitate rapidă la alte regiuni ale țării. Din acest punct de vedere, realizarea autostrăzii A7, finanțată din PNRR, este, fără îndoială, o investiție benefică pentru întreaga regiune a Moldovei. La fel și drumurile expres Tișița-Albița și Focșani-Brăila care vor conecta județul de frontiera cu Republica Moldova, respectiv cu întreaga regiune de Sud-Est. Cunosc nevoia oamenilor din județ de a avea un spital modern, cu servicii medicale de calitate, iar, în acest context, am discutat cu conducerea CJ Vrancea despre posibilitatea finanțării noului Spital Judeţean din Focşani cu fonduri din Programul Operațional Sănătate, dar și de la Banca Europeană de Investiții. Am avut întâlniri și cu mediul de afaceri și m-am bucurat să aflu că președintele Consiliului Județean a alocat, anul acesta, o sumă importantă pentru investiții și dezvoltare, respectiv 65% din totalul bugetului. Este ceea ce am făcut și la nivel național, iar anul trecut s-au văzut rezultatele: am avut valori record”, a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Tot în cursul zilei de astăzi, primarii din localitățile din Vrancea au avut o întâlnire de lucru cu ministrul investițiilor și proiectelor europene, Ioan-Marcel Boloș și cu Claudiu Vasile Răcuci, secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, pe tema investițiilor ample care vor avea loc în perioada următoare pentru dezvoltarea comunităților. S-au mai abordat subiecte precum apelurile de proiecte care vor fi lansate începând cu data de 16 mai pe Programul Operațional Regional, investițiile privind drumurile județene, eficiența energetică, reabilitarea și conservarea patrimoniului istoric, infrastructura educațională și cea de sănătate.

”Prezența oficialilor guvernamentali la Focșani, în frunte cu domnul prim-ministru Nicolae Ciucă, reprezintă un semnal de susținere a proiectelor de dezvoltare care vizează județul Vrancea. Totodată, primarii vrânceni au fost informați punct cu punct de tot ceea ce ține de investițiile pe care le derulează sau vor să le deruleze în comunitățile pe care le conduc. Pot spune că suntem pe drumul cel bun”, a declarat Cătălin Toma.

Ministrul investițiilor și proiectelor europene, Ioan-Marcel Boloș, împreună cu președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, au vizitat apoi unitatea de producție Micromet din Focșani, pentru a vedea la fața locului cum poate fi făcut un management de calitate la un operator privat cu o cifră de afaceri de câteva milioane de euro anual, care anul viitor împlinește 25 de ani de activitate în domeniu.

 

 

Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea

 

               
Mesaje de condoleanțe pentru Cătălin Toma, transmise de reprezentanții Uniunii Europene

Mesaje de condoleanțe pentru Cătălin Toma, transmise de reprezentanții Uniunii Europene

Vestea neașteptată a trecerii în neființă a președintelui Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, în timp ce era în plină activitate, i-a surprins și întristat și pe reprezentanții forurilor europene în care era membru. Aceștia au transmis mai multe mesaje de condoleanțe în care își exprimă regretele cu privire la acest …
Citește mai mult
Președintele Cătălin Toma a decedat sâmbătă, 17 februarie 2024

Președintele Cătălin Toma a decedat sâmbătă, 17 februarie 2024

Cu profundă tristețe și regrete adânci, ne exprimăm durerea în urma veștii tragice privind moartea neașteptată a președintelui Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma. Comunitatea noastră a pierdut un lider dedicat și un om remarcabil. Cătălin Toma a fost nu doar un președinte al Consiliului Județean, ci și un prieten, un …
Citește mai mult
Toate traseele de transport public județean din Vrancea, acum disponibile pe Google Maps!

Toate traseele de transport public județean din Vrancea, acum disponibile pe Google Maps!

Consiliul Județean Vrancea anunță lansarea unui proiect important pentru mobilitatea cetățenilor: integrarea tuturor traseelor de transport public județean pe platforma Google Maps. Planificați-vă călătoria cu ușurință, folosind harta interactivă Google Maps. CUM? În Google Maps introduceți în caseta de căutare localitatea în care vreți să ajungeți (eventual adresa exactă), bifați …
Citește mai mult