Noutati

Înapoi
imagine de fundal

Noul Spital Județean din Focșani, în stadiu avansat de realizare a etapelor premergătoare scoaterii la licitație a lucrărilor de construire

Informare de presă

–          Nota conceptuală, tema de proiectare, studiul de prefezabilitate, studiul de fezabilitate, Planul Urbanistic Zonal și avizele în fază SF au fost finalizate.

Consiliul Județean Vrancea are în derulare proiectul major privind construirea noului spital județean din Focșani. Conducerea administrației județene face pași concreți și demersuri susținute pentru ca acest obiectiv sanitar de anvergură din județul nostru să devină realitate, dovadă fiind faptul că proiectul se află într-un proces avansat de realizare a procedurilor premergătoare construirii propriu-zise.

”Stadiul noului Spital din Focșani este foarte avansat, în acest moment aflându-se între primele două spitale din țară în ceea ce privește documentațiile necesare construirii. Facem demersuri susținute pentru edificarea acestui obiectiv major, care va deservi un areal mai mare, întrucât de la Iași la București nu mai există un spital de asemenea anvergură precum cel proiectat la Focșani. Am avut numeroase discuții cu factorii decizionali și ne bazăm pe susținerea Guvernului României în ceea ce privește finanțarea”, a declarat Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea.

Pe terenul de 17 hectare pe care Consiliul Județean Vrancea îl are în proprietate este proiectat noul Spital din Focșani, care va avea 900 de paturi (775 de paturi de spitalizare continuă, 60 de paturi de spitalizare de zi şi 65 de paturi pentru însoţitori) și va cuprinde secții suplimentare față de vechiul spital, precum și bloc operator la cele mai înalte standarde, spațiu universitar și va fi dotat cu heliport.

Nota conceptuală, tema de proiectare, studiul de prefezabilitate, studiul de fezabilitate, Planul Urbanistic Zonal și avizele în fază SF sunt documente pe care Consiliul Județean Vrancea le-a întocmit și le-a aprobat, demersuri care au necesitat, conform legislației în vigoare, o perioadă considerabilă de timp. De asemenea, pe toată perioada realizării documentațiilor, au existat consultări periodice cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vrancea și cu medici specialiști din structura Spitalului Județean.

În prezent, este în derulare procedura de achiziție publică pentru atribuirea contractului de proiectare și verificare tehnică a proiectului. Mai exact, ne aflăm la finalizarea etapei de evaluare tehnică a propunerilor depuse de ofertanți, cea mai complexă și laborioasă parte a procedurii.

După finalizarea achiziției publice, care va avea loc în perioada următoare, firma declarată câștigătoare va trebui să depună, în termen de 4 luni, documentația pentru emiterea autorizației de construire și în 2 luni va trebui să definitiveze proiectul tehnic. Conform graficului proiectului, Consiliul Județean Vrancea va putea scoate la licitație lucrările de construire ale noului spital în anul 2023.

În paralel, Consiliul Județean a rezolvat și problema infrastructurii de acces la noul Spital, obținând de la Primăria municipiului Focșani suprafața de teren necesară pentru una dintre căile de acces, iar în prezent este în procedură de transfer a unei suprafețe de teren de la Ministerul Apărării Naționale, în același scop.

Valoarea totală estimată a noului Spital din Focșani este de 455.943.218 euro:

–          Construcție: 244.288.926 euro (+ 46.414.897 euro TVA)

–          Echipamente/dotare: 211.654.292 euro (+40.214.316 euro TVA)

 

Total suprafaţă construită propusă (clădire principală+anexe): 20.030 mp.

Total suprafaţă desfăşurată propusă (clădire principală+anexe – include etajele): 117.405 mp.

 

Întrucât noul spital pune accent pe componenta de digitalizare și va cuprinde și o secțiune de telemedicină, acest fapt va scuti pacienții de costuri suplimentare și drumuri la alte unități sanitare din țară și, suplimentar, datorită dotărilor de cel mai înalt nivel, noua unitate sanitară va atrage specialiști în medicină.

Conducerea Consiliului Județean Vrancea face demersuri susținute pentru ca noul spital din Vrancea să primească finanțare, astfel încât construcția să poată demara anul viitor.  ”Suntem convinși că Guvernul României va găsi soluții să susțină cele două spitale din România, printre care și cel din Vrancea, care sunt extrem de avansate din punct de vedere al documentațiilor și care pot fi construite din fonduri europene până la termenul limită impus de Comisia Europeană în PNRR”, a afirmat Cătălin Toma.

Noul spital din Focșani va avea un impact major asupra salvării vieților și îmbunătățirea stării de sănătate a populației, aceasta fiind una dintre prioritățile conducerii administrației județene.

 

 

Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea

Ședinţă ordinară în data de 19 septembrie  2024, ora 10.00.

Ședinţă ordinară în data de 19 septembrie 2024, ora 10.00.

Ordinea de zi a Ședinţei ordinare în data de 19 septembrie  2024, ora 10.00.
Citește mai mult
Locuri de muncă vacante la data de 12 septembrie 2024 în Județul Vrancea și Uniunea Europeană

Locuri de muncă vacante la data de 12 septembrie 2024 în Județul Vrancea și Uniunea Europeană

La data de 12.09.2024 au fost declarate de către agenții economici 123 locuri de muncă vacante în județul Vrancea și 126 locuri de muncă în țările din Uniunea Europeană. Pentru detalii suplimentare vă rugăm să accesați pagina www.anofm.ro sau la telefon 0237/224677, 0237/224678. (email: ajofm.vn@anofm.gov.ro, vrancea@anofm.gov.ro) Locuri de muncă Vrancea …
Citește mai mult
Fostul Complex „Căprioara” din Crângul Petrești va deveni un centru modern pentru copiii cu dizabilități

Fostul Complex „Căprioara” din Crângul Petrești va deveni un centru modern pentru copiii cu dizabilități

Consiliul Județean Vrancea a reabilitat fostul Complex „Căprioara” din Crângul Petrești, transformându-l într-un centru modern destinat copiilor cu dizabilități. „Cele două proiecte complementare „Reabilitare energetică și lucrări conexe centru DGASPC-VN-sat Petrești, comuna Vînători” și „Amenajare Centru Comunitar de Servicii Copii cu Dizabilități” redau, pe de o parte, frumusețea de odinioară …
Citește mai mult