Noutati

Înapoi
imagine de fundal

Marii câștigatori ai Concursului Național de Vinuri ”Bachus” 2019: Mera Com International, Natura SRL și Vincon Vrancea S.A.

Atmosfera caldă și primitoare, care a caracterizat cea de-a X-a ediție a Concursului Național de Vinuri ”Bachus” 2019, ne-a convins de perenitatea acestui eveniment în care cei ce iubesc vinul și vița de vie culeg confirmarea lucrului bine făcut de la cei mai apreciați specialiști în degustarea vinului.

În acest an, experți ai Asociației Degustătorilor Autorizați din România, al cărei președinte, Prof. Univ. Dr. Dan Boboc, a fost și președintele concursului, au degustat 302 probe de vin, cu o largă arie de arome si gusturi,  de la 53 de producători viticoli.

Sistemul internațional de punctaj care evaluează culoarea, aspectul, tipicitatea și calitatea, intensitatea, atât din punct de vedere al mirosului, cât și din punct de vedere al gustului, persistența gustativă, armonia generală, a fost folosit pentru a face diferența între cele mai bune vinuri produse în ultimii ani.

Din cele 302 de probe înscrise în concurs, după jurizare, au fost acordate 3 mari medalii de aur, 42 medalii de aur și 132 medalii de argint.

Marile medalii de aur au fost obținute de către Mera Com International pentru brandul Tectonic din soiul Sauvignon Blanc 2017, de către Natura SRL pentru brandul Domeniile Panciu Grand Riserva din soiul Cabernet Sauvignon 2014 și de către Vincon Vrancea S.A. pentru brandul Miorița 18 din soiul Vinars.

Aprecierile juriului au fost omogene, toți fiind plăcut impresionați de calitatea vinurilor din concurs, însă doar marile medalii de aur vor beneficia de înscrierea gratuită la Concursul Mondial de Vinuri de la Bruxelles, organizat în perioada 1-3 mai 2020 la Brno, Republica Cehă.

Președintele Consiliului Județean Vrancea, domnul Marian Oprișan, felicită toți producătorii ce au participat în concurs și mulțumește în mod special domnului Prof. Univ. Dr. Dan Boboc, care a fost și președintele ediției a X-a a Concursului Național de Vinuri ”Bachus”, și tuturor membrilor Asociației Degustătorilor Autorizați din România, pentru sprijinul valoros acordat în organizarea concursului, născut din dorința de a promova și recompensa pe cei ce investesc pasiune și ardoare pentru a face din producerea vinului o adevărată artă!

În același timp, aduce mulțumiri reprezentanților Direcției pentru Agricultură Județeană Vrancea și echipei din cadrul Colegiului Economic ”M. Kogalniceanu” din Focșani pentru sprijinul acordat în buna desfășurare a concursului.

Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea

Proces verbal de licitație

Proces verbal de licitație

PROCES VERBAL DE LICITAȚIE încheiat astăzi 20.12.2024, la sediul Consiliului Județean Vrancea, str. Cuza Vodă, nr. 56, Focșani cu ocazia desfășurării ședinței publice de licitație, cu preselecție, cu strigare, privind valorificarea masei lemnoase pe picior, aferentă unui număr total de 147 de arbori cu un volum brut total de 408,32 …
Citește mai mult
”Olimpicii pe primul loc”: premiem excelența în educație și sport!

”Olimpicii pe primul loc”: premiem excelența în educație și sport!

Sala de peste 100 de locuri a plenului Consiliului Județean a fost neîncăpătoare pentru performerii județului Vrancea de la Olimpiadele naționale și internaționale, premiați astăzi de președintele Nicușor Halici în cadrul evenimentului ”Olimpicii pe primul loc!”, în două serii de premiere. Este vorba despre 163 de elevi din clasele V-XII …
Citește mai mult
PROCES VERBAL încheiat cu ocazia ședinței de preselecție a operatorilor economici înscriși la licitația/negocierea de masă lemnoasă pe picior

PROCES VERBAL încheiat cu ocazia ședinței de preselecție a operatorilor economici înscriși la licitația/negocierea de masă lemnoasă pe picior

PROCES VERBAL - Încheiat azi 16.12.2024 ora 11:30 cu ocazia ședinței de preselecție a operatorilor economici înscriși la licitația/negocierea de masă lemnoasă pe picior, organizată de Consiliul Județean Vrancea, pentru data de 20.12.2024 ora 12:00, conform prevederilor H.G. nr. 715/2017, cu modificările și completările ulterioare
Citește mai mult