Oportunitati

Înapoi
imagine de fundal

Informare – cerere de propuneri de proiecte – finanțare 2024, programul “Corpul european de solidaritate”

Agenţia Executivă Europeană pentru Educaţie şi Cultură de la Bruxelles (EACEA), prin mandat de gestiune directă şi indirectă (Punctele Naţionale de Contact) atribuit de către Comisia Europeană, invită părţile interesate să prezinte idei de proiecte în cadrul finanţărilor programului “Corpul european de solidaritate”.

Cererea de propuneri de proiecte 2024 este în prezent deschisă, iar ghidul solicitanţilor 2024 este disponibil potenţialilor beneficiari.

Activitățile Corpului european de solidaritate sprijină obiectivele Strategiei UE pentru tineret pentru perioada 2019-2027, care îi încurajează pe tineri să devină cetățeni activi, agenți ai solidarității și ai schimbărilor pozitive pentru comunitățile de pe teritoriul Europei, inspirați de valorile UE și de o identitate europeană.

Bugetul disponibil comunicat este de 145.00.000 EUR

Granturile atribuite și durata proiectelor variază în funcție de anumiți factori, cum ar fi tipul proiectului și tipul de candidați eligibili.

Tinerii care fac parte din Corpul european de solidaritate trebuie să accepte şi să respecte misiunile şi principiile iniţiativei. Detalii, pe portalul european pentru tineret: https://europa.eu/youth/solidarity_ro.

Eligibilitate: orice entitate publică sau privată, cu sau fără scop lucrativ, locală, regională, națională sau internațională din statele membre ale UE, Turcia, Macedonia de Nord, Islanda şi Liechtenstein poate solicita finanțare în cadrul Corpului european de solidaritate (alte detalii, în ghid). 

 Prezenta cerere de propuneri vizează următoarele tipuri de acţiuni:

  • Proiecte de voluntariat,
  • Echipe de voluntariat în domenii cu prioritate ridicată,
  • Proiecte de solidaritate,
  • Eticheta de calitate pentru activităţile de voluntariat în spiritul solidarităţii,
  • Eticheta de calitate pentru voluntariat în domeniul ajutorului umanitar,
  • Voluntariat în cadrul Corpului voluntar european de ajutor umanitar.

 

Cererile pentru eticheta de calitate pot fi depuse în orice moment.

Punctul Național de Contact (sprijin pentru potențialii beneficiari) din România, aşa cum precizează Comisia Europeană: Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP),  +40212010700esc@anpcdefp.ro

 

Ghidul Corpului european de solidaritate pentru 2024 constituie parte integrantă din prezenta cerere de propuneri, iar condițiile de participare și de finanțare exprimate în acesta se aplică în întregime prezentei cereri de propuneri.

Ionel Cel-Mare, ales în unanimitate vicepreședinte cu atribuții de președinte al Consiliului Județean Vrancea

Ionel Cel-Mare, ales în unanimitate vicepreședinte cu atribuții de președinte al Consiliului Județean Vrancea

Vicepreședintele Ionel Cel-Mare a fost ales astăzi în unanimitate de către consilierii județeni să preia atribuțiile președintelui Consiliului Județean Vrancea, în cadrul ședinței extraordinare convocată de îndată pentru desemnarea vicepreședintelui care să exercite de drept atribuțiile  președintelui  Consiliului Județean Vrancea, după decesul neașteptat al lui Cătălin Toma. ”Este un moment …
Citește mai mult
CONVOCATOR

CONVOCATOR

Privind convocarea de îndată a Consiliului Județean Vrancea în ședință extraordinară pentru data de 26 februarie 2024, ora 13.00
Citește mai mult
Mesaje de condoleanțe pentru Cătălin Toma, transmise de reprezentanții Uniunii Europene

Mesaje de condoleanțe pentru Cătălin Toma, transmise de reprezentanții Uniunii Europene

Vestea neașteptată a trecerii în neființă a președintelui Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, în timp ce era în plină activitate, i-a surprins și întristat și pe reprezentanții forurilor europene în care era membru. Aceștia au transmis mai multe mesaje de condoleanțe în care își exprimă regretele cu privire la acest …
Citește mai mult