Oportunitati

Înapoi
imagine de fundal

Fundația Culturală Europeană (ECF) a deschis o cerere de propuneri de proiecte pentru propuneri curatoriale

Fundația Culturală Europeană (ECF) a deschis o cerere de propuneri de proiecte pentru propuneri curatoriale (hyperlink către pagina oficială a cererii) ca parte a programului Pavilionul European 2024.

Data limită pentru depunerea aplicaţiei: 14 septembrie 2023

Buget disponibil: 500.000 EUR; cofinanţare de 80%

Ce este Pavilionul European?

Program inițiat în 2020, care pune problema Europei și a viitorului ei în prim-plan prin proiecte culturale și producții artistice. Iniţiativa face apel la arte și cultură ca vectori pentru a investiga, explora și discuta întrebările arzătoare ale Europei și pentru a reuni o serie de oameni și comunități cu scopul de a reflecta critic asupra și a imagina Europa în moduri noi.

Cui i se adresează această cerere de propuneri?

Programul este deschis organizațiilor de artă și cultură, precum și colectivităților creative din toate domeniile, care sunt invitate să trimită o propunere curatorială pentru dezvoltarea și producerea unui pavilion european anual. Este posibilă participare printr-un consorțiu de parteneri, de asemenea, prin diferite alte tipuri de entități juridice (de exemplu, parteneriate public-privat).

Unde va avea loc această iniţiativă?

În toată Europa (și în țările învecinate) în locații diferite și pe web, în funcție de conceptul organizaţiei care gestionează manifestarea. Pavilionul European, ca atare, constituie un spațiu cultural comun paneuropean.

Ce se caută?

Propuneri care să exploreze, să discute, să interpreteze și să vizualizeze Europa în moduri proaspete și imaginative: concepte de ultimă oră și programare care încurajează colaborările transnaționale între creatori, gânditori, realizatori și comunități, care să conducă la un eveniment public la scară largă în 2024. Prin rezultatele creative ale acestor colaborări, ECF speră să-i inspiră pe europeni să-și imagineze o Europă orientată spre viitor, una care să contribuie la construirea unor societăți mai echitabile și mai durabile pentru toți.

Detalii şi sursă de informare: textul oficial al cererii The_European_pavilion_call_2023.pdf (culturalfoundation.eu)

O sesiune online de întrebări și răspunsuri va avea loc pe Zoom, joi, 3 august, la ora 12.00 ora României, unde puteți adresa întrebări despre detaliile apelului și despre procesul de aplicare.

Ședință ordinară în data de 28 septembrie 2023, ora 10.00

Ședință ordinară în data de 28 septembrie 2023, ora 10.00

Ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Județean Vrancea, din data de 28 septembrie 2023, ora 10.00
Citește mai mult
INFORMARE DE PRESĂ

INFORMARE DE PRESĂ

Având în vedere interesul manifestat de mass-media cu privire la certificatul de urbanism emis de administrația județeană în scopul construirii Autostrăzii Focșani – Bacău, facem următoarele precizări : • Consiliul Județean Vrancea a emis Certificatul de urbanism nr. 203/09.09.2020 în scopul ”Autostrada Focșani-Bacău (inclusiv rețele de utilități) – cu amplasamentul …
Citește mai mult
𝐏𝐑𝐎𝐆𝐑𝐀𝐌𝐔𝐋 𝐕𝐈𝐙𝐈𝐓𝐄𝐈 𝐃𝐨𝐦𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐦𝐢𝐧𝐢𝐬𝐭𝐫𝐮 𝐀𝐝𝐫𝐢𝐚𝐧-𝐈𝐨𝐚𝐧 𝐕𝐄𝐒̦𝐓𝐄𝐀- 𝐉𝐨𝐢, 𝟐𝟏 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟑

𝐏𝐑𝐎𝐆𝐑𝐀𝐌𝐔𝐋 𝐕𝐈𝐙𝐈𝐓𝐄𝐈 𝐃𝐨𝐦𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐦𝐢𝐧𝐢𝐬𝐭𝐫𝐮 𝐀𝐝𝐫𝐢𝐚𝐧-𝐈𝐨𝐚𝐧 𝐕𝐄𝐒̦𝐓𝐄𝐀- 𝐉𝐨𝐢, 𝟐𝟏 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟑

PROGRAM VIZITĂ 9.45  Sosire la Focșani ♦ 10.00 – 11.30 Participare la Adunarea Generală a Asociației Secretarilor Generali ai Județelor din România Locație: Sala Mare de Ședințe a Consiliului Județean Vrancea (Focșani) ♦ 13.00 -  15.00 Întâlnire cu primarii din județul Vrancea Locație: Sala de Ședințe a Primăriei Focșani Temă …
Citește mai mult