Oportunitati

Înapoi
imagine de fundal

Finantare pentru propuneri de proiecte care vizeaza combinarea noilor tehnologii digitale cu arta si industria culturala si creativa pentru o dezvoltare regionala/locala inovatoare

Directia generala „Retele de comunicare, continut si tehnologie” din cadrul Comisiei europene a deschis recent o finantare pentru propuneri de proiecte care vizeaza combinarea noilor tehnologii digitale cu arta si industria culturala si creativa pentru o dezvoltare regionala/locala inovatoare.

Finantarea face parte din programul: „Proiecte pilot (PP) si actiuni pregatitoare (PA)”; acest program face, prin  finantari tintite, o prospectare a unor noi poli de interes pe care Comisia europeana îi considera instrumente importante pentru formularea prioritatilor si introducerea de noi politici/programe/actiuni permanente ale UE.

Prin prezenta cerere se solicita propuneri care leaga initiativele existente si planificate din toata Europa, care dezvolta sinergii între arte si tehnologii digitale pentru a stimula adoptarea digitalului de catre întreprinderile locale, pentru a facilita si permite dezvoltarea urbana durabila si coeziune sociala si pentru a contribui la o dimensiune umana a tehnologiei.
Pentru a permite astfel de încrucisari între sectoare tehnologice si creative, este necesar sa se sprijine crearea de centre locale în regiunile europene care promoveaza sinergiile dintre arta si tehnologie si sa se creeze o retea la nivel european de orase/regiuni care împartasesc aceeasi idee si vor sa gazduiasca astfel de centre.

Titlul cererii: „Actiune pregatitoare 2020: Arta si digital – eliberarea potentialului creativitatii pentru industria, regiunile si societatea europeana

Bugetul disponibil: 1.800.000€; cofinantare de pâna la 70% – granturi pentru artisti si 60% – alte costuri eligibile

Data limita pentru depunerea aplicatiilor: 30 octombrie 2020

Eligibilitateautoritati publice locale, regionale si nationale, ONG-uri (publice si private), universitati si alte institutii de educatie, centre de cercetare, tehnologice si de arta, organizatii internationale, IMM-uri, start-up-uri, companii, fundatii, etc.

O fisa de prezentare este anexata acestei note de informare.

* În aceasta optica, Fundatia Fiminco, în parteneriat cu initiativa europeana „S+T+ARTS” si laboratorul de cercetare Sony CSL Paris (Computer Science Laboratories), lanseaza un apel pentru aplicatii destinat artistilor vizuali din toate disciplinele si din întreaga lume, pentru a participa la „o rezidenta” (mobilitate pentru cercetare si productie creativa). Rezidenta „S+T+ARTS” se va concentra pe tema mobilitatii urbane. Artistilor candidati li se cere sa raspunda la aceasta tema de interes.

Actiune pregatitoare 2020 – Arta si digital

Ședinţă ordinară în data de 19 septembrie  2024, ora 10.00.

Ședinţă ordinară în data de 19 septembrie 2024, ora 10.00.

Ordinea de zi a Ședinţei ordinare în data de 19 septembrie  2024, ora 10.00.
Citește mai mult
Locuri de muncă vacante la data de 12 septembrie 2024 în Județul Vrancea și Uniunea Europeană

Locuri de muncă vacante la data de 12 septembrie 2024 în Județul Vrancea și Uniunea Europeană

La data de 12.09.2024 au fost declarate de către agenții economici 123 locuri de muncă vacante în județul Vrancea și 126 locuri de muncă în țările din Uniunea Europeană. Pentru detalii suplimentare vă rugăm să accesați pagina www.anofm.ro sau la telefon 0237/224677, 0237/224678. (email: ajofm.vn@anofm.gov.ro, vrancea@anofm.gov.ro) Locuri de muncă Vrancea …
Citește mai mult
Fostul Complex „Căprioara” din Crângul Petrești va deveni un centru modern pentru copiii cu dizabilități

Fostul Complex „Căprioara” din Crângul Petrești va deveni un centru modern pentru copiii cu dizabilități

Consiliul Județean Vrancea a reabilitat fostul Complex „Căprioara” din Crângul Petrești, transformându-l într-un centru modern destinat copiilor cu dizabilități. „Cele două proiecte complementare „Reabilitare energetică și lucrări conexe centru DGASPC-VN-sat Petrești, comuna Vînători” și „Amenajare Centru Comunitar de Servicii Copii cu Dizabilități” redau, pe de o parte, frumusețea de odinioară …
Citește mai mult