Evenimente

Înapoi
imagine de fundal

Festivalul de Teatru Tânăr “Ora de Teatru”: 7-11 septembrie 2022

Festivalul de Teatru Tânăr “Ora de Teatru”, ediția a IV-a, organizat de Asociația Protha Panciu, susținut și finanțat de Consiliul Județean Vrancea, se apropie de start!
Evenimentul va avea loc între 7-11 septembrie 2022, având ca locație principală Zaga Zaga Sat.
Liceeni din România și Republica Moldova vor participa la ateliere de teatru susținute de personalități din lumea teatrului și se vor întâlni cu cadrele universitare de la Universitatea Naţională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București, partenerul principal al evenimentului, în cadrul unui colocviu educațional.
”Susținem proiectele de educație non-formală dedicate noii generații, prin care tinerii, atât din mediul rural, cât și urban, pot interacționa cu personalități ale culturii și artei, și se pot dezvolta armonios prin intermediul teatrului și cărții. Felicitări organizatorilor!”, a declarat Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea.
Spectacolele și trupele de liceeni care vor evolua în fața juriului sunt: Trupa “Ad Hoc” Pitești, Trupa “Artis” Piatra Neamț, Trupa “Calea Ferată” Constanța, Trupa “Ghioceii” Mingir, Trupa “Leira” Râmnicu Vâlcea, Trupa “Ludicii” Brăila, Trupa “Ștefan Iordache” București, Trupa “Thaliamar” Mangalia, Trupa “9Theatre” Cluj Napoca. Juriului acestei ediții a festivalului va fi format din actrița Adriana Trandafir (președintele juriului), regizorul Gheorghe Balint și actorul Ștefan Lupu.
Localitățile în care se vor juca spectacolele liceenilor vor fi: Focșani, Adjud, Mărășești, Odobești, Panciu, Pufești, Soveja, Vidra și Vizantea Livezi. Intrarea la activitățile proiectului va fi liberă.
Mesaje de condoleanțe pentru Cătălin Toma, transmise de reprezentanții Uniunii Europene

Mesaje de condoleanțe pentru Cătălin Toma, transmise de reprezentanții Uniunii Europene

Vestea neașteptată a trecerii în neființă a președintelui Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, în timp ce era în plină activitate, i-a surprins și întristat și pe reprezentanții forurilor europene în care era membru. Aceștia au transmis mai multe mesaje de condoleanțe în care își exprimă regretele cu privire la acest …
Citește mai mult
Președintele Cătălin Toma a decedat sâmbătă, 17 februarie 2024

Președintele Cătălin Toma a decedat sâmbătă, 17 februarie 2024

Cu profundă tristețe și regrete adânci, ne exprimăm durerea în urma veștii tragice privind moartea neașteptată a președintelui Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma. Comunitatea noastră a pierdut un lider dedicat și un om remarcabil. Cătălin Toma a fost nu doar un președinte al Consiliului Județean, ci și un prieten, un …
Citește mai mult
Toate traseele de transport public județean din Vrancea, acum disponibile pe Google Maps!

Toate traseele de transport public județean din Vrancea, acum disponibile pe Google Maps!

Consiliul Județean Vrancea anunță lansarea unui proiect important pentru mobilitatea cetățenilor: integrarea tuturor traseelor de transport public județean pe platforma Google Maps. Planificați-vă călătoria cu ușurință, folosind harta interactivă Google Maps. CUM? În Google Maps introduceți în caseta de căutare localitatea în care vreți să ajungeți (eventual adresa exactă), bifați …
Citește mai mult