Evenimente

Înapoi
imagine de fundal

Festivalul de Teatru Tânăr “Ora de Teatru”: 7-11 septembrie 2022

Festivalul de Teatru Tânăr “Ora de Teatru”, ediția a IV-a, organizat de Asociația Protha Panciu, susținut și finanțat de Consiliul Județean Vrancea, se apropie de start!
Evenimentul va avea loc între 7-11 septembrie 2022, având ca locație principală Zaga Zaga Sat.
Liceeni din România și Republica Moldova vor participa la ateliere de teatru susținute de personalități din lumea teatrului și se vor întâlni cu cadrele universitare de la Universitatea Naţională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București, partenerul principal al evenimentului, în cadrul unui colocviu educațional.
”Susținem proiectele de educație non-formală dedicate noii generații, prin care tinerii, atât din mediul rural, cât și urban, pot interacționa cu personalități ale culturii și artei, și se pot dezvolta armonios prin intermediul teatrului și cărții. Felicitări organizatorilor!”, a declarat Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea.
Spectacolele și trupele de liceeni care vor evolua în fața juriului sunt: Trupa “Ad Hoc” Pitești, Trupa “Artis” Piatra Neamț, Trupa “Calea Ferată” Constanța, Trupa “Ghioceii” Mingir, Trupa “Leira” Râmnicu Vâlcea, Trupa “Ludicii” Brăila, Trupa “Ștefan Iordache” București, Trupa “Thaliamar” Mangalia, Trupa “9Theatre” Cluj Napoca. Juriului acestei ediții a festivalului va fi format din actrița Adriana Trandafir (președintele juriului), regizorul Gheorghe Balint și actorul Ștefan Lupu.
Localitățile în care se vor juca spectacolele liceenilor vor fi: Focșani, Adjud, Mărășești, Odobești, Panciu, Pufești, Soveja, Vidra și Vizantea Livezi. Intrarea la activitățile proiectului va fi liberă.
Convocarea Consiliului Judeţean Vrancea în ședință ordinară în data de 4 aprilie 2023, ora 09.00

Convocarea Consiliului Judeţean Vrancea în ședință ordinară în data de 4 aprilie 2023, ora 09.00

Ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Județean Vrancea din 4 aprilie 2023, ora 09.00
Citește mai mult
Lansarea Programelor Rabla Clasic și Rabla Plus 2023

Lansarea Programelor Rabla Clasic și Rabla Plus 2023

Începând din 24 martie 2023, ora 10:00, persoanele fizice se pot adresa producătorilor validați, în vederea îndeplinirii formalităților de înscriere în cadrul Programelor Rabla Clasic și Rabla Plus, iar persoanele juridice pot încărca în aplicația informatică documentele necesare participării în cadrul celor două programe. Bugetul alocat Programului Rabla Clasic 2023 …
Citește mai mult
Cătălin Toma în plenul Congresului Puterilor Locale şi Regionale din Europa: ”România merită respect!”

Cătălin Toma în plenul Congresului Puterilor Locale şi Regionale din Europa: ”România merită respect!”

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, a avut astăzi o intervenție în sesiunea plenară a Congresului Puterilor Locale şi Regionale din Europa, de la Strasbourg, în calitate de președinte al delegației României, pe tema Raportului privind implementarea prevederilor Cartei Europene a Autonomiei Locale în România, realizat de raportorii europeni în …
Citește mai mult