Oportunitati

Înapoi
imagine de fundal

”Europa Creativă” a deschis cererea de propuneri de proiecte 2024

Comisia Europeană, prin Agenția Executivă Europeană pentru Educație şi Cultură (EACEA) de la Bruxelles mandatată ca autoritate de management pentru finanţările programului « Europa Creativă », a deschis cererea de propuneri de proiecte 2024 „REȚELE EUROPENE DE ORGANIZAȚII CULTURALE ȘI CREATIVE”.

Această acțiune urmărește să sporească capacitățile sectoarelor culturale și creative europene de a face față provocărilor comune și de a cultiva talentele, de a inova și de a genera locuri de muncă și creștere economică. Rețelele europene care acoperă exclusiv sectorul audiovizual nu sunt eligibile pentru finanțare în cadrul acestei acțiuni. Această acțiune va sprijini proiectele implementate de rețele de organizații culturale europene cu o mare reprezentativitate, care acoperă o gamă largă de țări participante Europa Creativă.

 

Priorități cererii

Propunerile de finanțare ar trebui să abordeze următoarele priorități specifice ale apelului:

  • Artiștii și profesioniștii din domeniul culturii: abilitarea sectoarelor culturale și creative;
  • Cultura pentru oameni: sporirea participării culturale și a rolului culturii în societate;
  • Cultură pentru planetă: eliberarea puterii culturii;
  • Cultura pentru parteneriate co-creative: consolidarea dimensiunii culturale a relațiilor externe ale UE;
  • Cultura pentru transformarea digitală: sprijinirea sectoarelor culturale și creative europene pentru a profita pe deplin de noile tehnologii în vederea creşterii competitivităţii.

 

Termenul-limită pentru depunerea propunerilor de proiect: 7 martie 2024

Eligibilitate: entități private şi publice, organizații internaționale, oficii/birouri ale programului « Europa Creativă » din ţările participante la program (state membre ale UE şi ţări terţe).

 

Bugetul total al cererii: 9.925.000 EUR; maximum 1.200.000€/proiect; durata proiectului trebuie să fie de 48 de luni.

 

Este prevăzută finanțare pentru aproximativ 30 de rețele care acoperă diferite sectoare culturale și creative.

 

La data transmiterii acestei note de informare, pe platforma oficială a CE de căutare de parteneri de pe portalul “Funding and Tender Opportunities” sunt deja disponibile 4 propuneri de colaborare din Grecia, Polonia, Republica Cehă şi Regatul Ţărilor de Jos.

Orice instituție/organizație din țările menționate mai sus, care indeplineşte criteriile de eligibilitate, se poate înscrie pe această platformă pentru a-şi manifesta interesul pentru participare la actuala cerere deschisă sau a-şi prezenta o idee de colaboare care se înscrie în tematica cererii.

 

Contact direct pentru întrebări: EACEA-CREATIVE-EUROPE-NETWORKS@ec.europa.eu

Ionel Cel-Mare, ales în unanimitate vicepreședinte cu atribuții de președinte al Consiliului Județean Vrancea

Ionel Cel-Mare, ales în unanimitate vicepreședinte cu atribuții de președinte al Consiliului Județean Vrancea

Vicepreședintele Ionel Cel-Mare a fost ales astăzi în unanimitate de către consilierii județeni să preia atribuțiile președintelui Consiliului Județean Vrancea, în cadrul ședinței extraordinare convocată de îndată pentru desemnarea vicepreședintelui care să exercite de drept atribuțiile  președintelui  Consiliului Județean Vrancea, după decesul neașteptat al lui Cătălin Toma. ”Este un moment …
Citește mai mult
CONVOCATOR

CONVOCATOR

Privind convocarea de îndată a Consiliului Județean Vrancea în ședință extraordinară pentru data de 26 februarie 2024, ora 13.00
Citește mai mult
Mesaje de condoleanțe pentru Cătălin Toma, transmise de reprezentanții Uniunii Europene

Mesaje de condoleanțe pentru Cătălin Toma, transmise de reprezentanții Uniunii Europene

Vestea neașteptată a trecerii în neființă a președintelui Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, în timp ce era în plină activitate, i-a surprins și întristat și pe reprezentanții forurilor europene în care era membru. Aceștia au transmis mai multe mesaje de condoleanțe în care își exprimă regretele cu privire la acest …
Citește mai mult