Oportunitati

Înapoi
imagine de fundal

Consultare publica privind promovarea Politicii agricole comune (PAC) de catre Comisia Europeana

Comisia Europeana a lansat o consultare online privind politica de promovare a PAC care, în aceasta perioada de programare, a introdus un nou set de instrumente de politica în cadrul primului si al celui de al doilea pilon al sau, având ca scop consolidarea unei productii viabile de produse alimentare, performanta de mediu si dezvoltarea teritoriala echilibrata a agriculturii UE. Politica de promovare a UE ajuta producatorii sa îsi vânda marfurile pe o piata globala din ce în ce mai competitiva si, în acelasi timp, sa creeze locuri de munca si crestere economica pe plan local.

Precizare: baza legala a politicii de promovare a PAC este Regulamentul UE nr. 1144/2014: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/HTML/?uri=CELEX:32014R1144&from=RO; biroul UNCJR de la Bruxelles a comunicat în fiecare an începând cu 2016, în luna ianuarie, cele 2 cereri de propuneri de proiecte care au urmarit cofinantari pentru promovare a produselor agricole, sume care, spre exemplu, în 2020 au ajuns la 200 milioane de euro.

Agentia Executiva pentru Consumatori, Sanatate, Agricultura si Alimente (CHAFEA) gestioneaza direct programele de informare si de promovare propuse de mai multe tari („programe multinaționale”), în timp ce statele membre si Comisia Europeana gestioneaza în comun programele de informare si de promovare propuse de o singura tara („programe simple”).

Actuala consultare publica face parte din evaluarea reformei politicii Uniunii de promovare a produselor agricole. În special, vor fi supuse investigatiei masurile adoptate în cadrul programelor anuale de lucru pentru 2016, 2017 si 2018, inclusiv programele de promovare (actiunile de promovare pe piata UE si în tarile terte, prezentate de organizatiile care formuleaza propuneri), si masurile luate la initiativa Comisiei (misiuni la nivel înalt, târguri comerciale, campanii proprii si servicii de asistenta tehnica).

Aceasta consultare publica este realizata de Directia Generala Agricultura si Dezvoltare Rurala, Unitatea C.4 „Monitorizare si evaluare”.
Completarea chestionarului va dura aproximativ 20 minute.

Consultarea online este deschisă până la 11 septembrie 2020, iar formularul poate fi completat în limba româna la adresa electronica: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/evaluation_Promotion_Survey2020?surveylanguage=ro (înregistrarea în sistemul ECAS al CE este obligatorie).

Contact direct pentru mai multe detalii (daca este nevoie): agri-evaluation@ec.europa.eu

Sursa generala de informare: https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say/initiatives/1859-Evaluation-of-the-EU-agricultural-promotion-policy/public-consultation

 

Sănătatea vrâncenilor este prioritatea noastră! Depunem la finanțare proiectul noului Spital Județean din Focșani

Sănătatea vrâncenilor este prioritatea noastră! Depunem la finanțare proiectul noului Spital Județean din Focșani

Consiliul Județean Vrancea face un pas decisiv pentru modernizarea infrastructurii medicale din județ, prin finalizarea documentației necesare construirii unui nou Spital Județean de Urgență în Focșani. Proiectul va fi depus pentru finanțare până la data de 2 decembrie a.c. în cadrul Programului Național de Investiții în Infrastructura Unităților Spitalicești, derulat …
Citește mai mult
Consultare publică a Ghidului solicitantului pentru schema de ENERGIE

Consultare publică a Ghidului solicitantului pentru schema de ENERGIE

  Vă transmitem cel mai recent comunicat de presă privind publicarea în consultare publică a Ghidului solicitantului pentru schema de ENERGIE.   Pentru ușurința consultării materialului menționat, puteți accesa următorul link: Consultare publică Ghidul aferent Schemei de energie regenerabilă - Portalul AFIR - informații PS 2027 și depunere proiecte Online  
Citește mai mult
Integrarea pe piața muncii a persoanelor din grupurile vulnerabile din mediul rural prin intreprinderi sociale

Integrarea pe piața muncii a persoanelor din grupurile vulnerabile din mediul rural prin intreprinderi sociale

Program: „Programul Incluziune și Demnitate Sociala 2021-2027“ Obiectiv specific: ESO4.1. Îmbunatațirea accesului la piața muncii și masuri de activare pentru toate persoanele aflate în cautarea unui loc de munca, în special pentru tineri, îndeosebi prin implementarea Garanței pentru tineret, pentru șomerii de lunga durata și grupurile defavorizate de pe piața …
Citește mai mult