Oportunitati

Înapoi
imagine de fundal

Consultare publica europeana referitoare la evaluarea sprijinului acordat prin FSE pentru promovarea incluziunii sociale, combaterea saraciei si a oricarei forme de discriminare

Comisia europeana a deschis o consultare publica care face parte integranta din evaluarea sprijinului Fondului Social European (FSE) pentru promovarea incluziunii sociale, combaterea saraciei si a oricarei forme de discriminare (Obiectivul Tematic 9). Consultarea urmareste sa obtina puncte de vedere din partea tuturor partilor interesate din cadrul FSE din cele 28 de tari ale UE, precum si din partea publicului larg.

Evaluarea actuala are un dublu scop. Pe de o parte, acela de a trece în revista rezultatele operatiunilor FSE pentru perioada 2014-2018, contribuind astfel la etapele finale ale actualelor programe ale Fondului, iar pe de alta parte, sa contribuie la urmatoarea perioada de programare, începând din 2021, punând la dispozitie concluzii privind modalitatile si situatiile în care sprijinul s-a dovedit a fi mai eficace. Rezultatele prezentei consultari vor fi analizate si rezumate într-un raport de sinteza care va fi publicat pe site-ul DG Ocuparea Fortei de Munca, Afaceri Sociale si Incluziune.

Consultarea este deschisa pâna la 19 decembrie 2019, iar formularul online poate fi completat direct în limba româna la adresa electronica: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/esfsocialinclusion?surveylanguage=ro(autentificarea in sistemul ECAS al Comisiei europene este obligatorie pentru deschiderea paginii chestionarului).

Consultarea se adreseaza tuturor cetatenilor si organizatiilor interesate, în special: cetatenii, indiferent daca primesc/au primit sau nu sprijin din partea Fondului social european pentru promovarea incluziunii sociale, combaterea saraciei sau a oricarei forme de discriminare; organizatiile implicate în furnizarea de fonduri din partea FSE, cum ar fi autoritati de management, organisme intermediare, entitati responsabile cu punerea în aplicare a proiectelor, membri ai comitetelor de monitorizare, etc.

Pentru alte detalii privind aceasta consultare, trebuie contactata direct Comisia Europeana la adresele de contact mentionate pe pagina oficiala: Dirk-Jan-Robert.REYNTJENS@ec.europa.eu si EMPL-G4-UNIT@ec.europa.eu

Din motive de transparenta, organizatiile si institutiile interesate sa participe sunt rugate sa se înscrie în Registrul de Transparenta al UE si sa subscrie la codul sau de conduita, în cazul în care acest lucru nu a fost facut deja pentru alte situatii. Detalii în limba romana la adresa:http://ec.europa.eu/transparencyregister/public/homePage.do?locale=ro#ro .

Viitor puternic, prin educație și formare profesională!

Viitor puternic, prin educație și formare profesională!

Am virat bursele pentru cei 24 de elevi care beneficiază de acest sprijin financiar din partea Consiliului Județean Vrancea, pentru luna decembrie 2024, în cadrul proiectului “𝐶𝑎𝑚𝑝𝑢𝑠 𝑝𝑟𝑜𝑓𝑒𝑠𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑔𝑟𝑎𝑡, 𝑙𝑖𝑐𝑒𝑎𝑙 𝑠̦𝑖 𝑢𝑛𝑖𝑣𝑒𝑟𝑠𝑖𝑡𝑎𝑟 𝑗𝑢𝑑𝑒𝑡̦𝑢𝑙 𝑉𝑟𝑎𝑛𝑐𝑒𝑎“. Elevii de la colegiile tehnice ”Edmond Nicolau”, ”Ion Mincu” și ”Valeriu D. Cotea” din Focșani urmează …
Citește mai mult
Vrancea – Viziune – Viiitor

Vrancea – Viziune – Viiitor

Viitorul este al tinerei generații pasionată de tehnologie, inovare și creativitate, iar noi o susținem din toată inima! Consiliul Județean Vrancea sprijină în calitate de partener organizarea concursului First Tech Challenge (FTC), cel mai mare program educațional de robotică din România pentru elevii de liceu. Astăzi, la Muzeul Viei și …
Citește mai mult
Informare – finanțare a Consiliului european pentru inovare pentru IMM-uri și start-ups-urilor de inovare

Informare – finanțare a Consiliului european pentru inovare pentru IMM-uri și start-ups-urilor de inovare

Comisia europeană, prin adoptarea Programului de lucru anual 2025 al « Consiliului european pentru inovare » (CEI/EIC), anunţă deschiderea unei finanţări care vizează IMM-urile şi start-ups-urile inovatoare europene. Consiliul european pentru inovare a fost lansat în martie 2021 ca noutate în cadrul programului « Orizont Europa », după un proiect-pilot care s-a derulat în perioada 2018-2020. …
Citește mai mult