Oportunitati

Înapoi
imagine de fundal

Consultare publica europeana referitoare la aplicarea instrumentelor UE pentru ajutoarele de stat în sectoarele agricol si forestier si în zonele rurale

Comisia Europeana invita autoritatile publice si partile interesate sa prezinte observatii cu privire la aplicarea instrumentelor UE pentru ajutoarele de stat în sectoarele agricol si forestier si în zonele rurale. Observatiile vor reprezenta o contributie importanta la evaluarea si revizuirea acestor instrumente.

Consultarea este deschis pâna la 19 iulie 2019, iar formularul online poate fi completat direct în limba româna la adresa electronica: https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/initiatives/reviewagristateaidrules/public-consultation_ro

Contextul actual: Comisia efectueaza o evaluare a performantei normelor actuale si va realiza o evaluare a impactului pentru a pregati viitorul cadru privind ajutoarele de stat. Pentru agricultura, silvicultura si zonele rurale a fost instituit un cadru specific al normelor privind ajutoarele de stat. Cadrul respectiv include atât orientarile privind ajutoarele de stat, cât si un regulament de exceptare pe categorii. Cu toate acestea, cele doua regulamente vor expira la sfârsitul anului 2020 si trebuie înlocuite cu noi orientari si un nou regulament pentru perioada 2021 – 2027.

Consultarea se adreseaza tuturor cetatenilor si organizatiilor, iar publicul tinta cuprinde: 1. autoritatile publice responsabile de acordarea ajutoarelor de stat în statele membre ale UE; 2. beneficiarii de ajutoare de stat în sectoarele agricol si forestier si în zonele rurale; 3. organizatiile de agricultori si de silvicultori; 4. partile interesate de politica agricola, precum asociatiile din sectorul agricol, industriile din aval, ONG-urile si alte organizatii ale societatii civile care reprezinta chestiunile agricole, de mediu, de guvernanta si rurale la nivelul UE, national si local, persoane din mediul academic, experti, grupuri de reflectie si societati de consultanta; 5. publicul larg: persoane si organizatii care doresc sa contribuie prin exprimarea opiniilor lor în calitate de cetateni.

Alte informatii despre consultare si tema generala a ajutoarelor de stat : https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/initiatives/reviewagristateaidrules/public-consultation_ro

Cei care nu au mai participat la o consultare europeana în ultimii ani si nu au un cont personal sunt obligati sa se autentifice, pentru a avea acces la consultare, pe principalul serviciu de autentificare al Comisiei Europene – ECAS.

Pentru alte detalii, trebuie contactata direct Comisia Europeana la adresa de email: AGRI-STATE-AIDS-CONSULTATION@ec.europa.eu

Din motive de transparenta, organizatiile si institutiile interesate sa participe sunt rugate sa se înscrie în Registrul de Transparenta al UE si sa subscrie la codul sau de conduita, în cazul în care acest lucru nu a fost facut deja pentru alte situatii. Detalii în limba romana la adresa: http://ec.europa.eu/transparencyregister/public/homePage.do?locale=ro#ro .

Viitorul începe aici: alături de tineri implicați, pe drumul dezvoltării!

Viitorul începe aici: alături de tineri implicați, pe drumul dezvoltării!

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Nicușor Halici, a petrecut timp alături de tinerii din Consiliul Județean al Elevilor Vrancea, într-o vizită pe șantierul tronsonului Focșani al Autostrăzii Moldovei. Aceasta a fost o ocazie unică de a le prezenta un obiectiv de investiție de o importanță majoră pentru viitorul județului nostru – …
Citește mai mult
Ședinţă ordinară în data de 5 noiembrie 2024, ora 10.00

Ședinţă ordinară în data de 5 noiembrie 2024, ora 10.00

Ordinea de zi a Ședinţei ordinare din data de 5 noiembrie 2024, ora 10.00
Citește mai mult
Expoziție de cultură japoneză la Muzeul Vrancei

Expoziție de cultură japoneză la Muzeul Vrancei

Astăzi, la Focșani, a avut loc un vernisaj deosebit: prima expoziție de cultură japoneză din oraș, deschisă în foaierul Muzeului Vrancei (fosta „Sală a pașilor pierduți” din Palatul de Justiție). Expoziția reunește lucrări ale celor mai renumiți artiști japonezi de stampe din Era Meiji (1868 – 1912), dar și kimonouri, …
Citește mai mult