Oportunitati

Înapoi
imagine de fundal

Consultare publica europeana referitoare la aplicarea instrumentelor UE pentru ajutoarele de stat în sectoarele agricol si forestier si în zonele rurale

Comisia Europeana invita autoritatile publice si partile interesate sa prezinte observatii cu privire la aplicarea instrumentelor UE pentru ajutoarele de stat în sectoarele agricol si forestier si în zonele rurale. Observatiile vor reprezenta o contributie importanta la evaluarea si revizuirea acestor instrumente.

Consultarea este deschis pâna la 19 iulie 2019, iar formularul online poate fi completat direct în limba româna la adresa electronica: https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/initiatives/reviewagristateaidrules/public-consultation_ro

Contextul actual: Comisia efectueaza o evaluare a performantei normelor actuale si va realiza o evaluare a impactului pentru a pregati viitorul cadru privind ajutoarele de stat. Pentru agricultura, silvicultura si zonele rurale a fost instituit un cadru specific al normelor privind ajutoarele de stat. Cadrul respectiv include atât orientarile privind ajutoarele de stat, cât si un regulament de exceptare pe categorii. Cu toate acestea, cele doua regulamente vor expira la sfârsitul anului 2020 si trebuie înlocuite cu noi orientari si un nou regulament pentru perioada 2021 – 2027.

Consultarea se adreseaza tuturor cetatenilor si organizatiilor, iar publicul tinta cuprinde: 1. autoritatile publice responsabile de acordarea ajutoarelor de stat în statele membre ale UE; 2. beneficiarii de ajutoare de stat în sectoarele agricol si forestier si în zonele rurale; 3. organizatiile de agricultori si de silvicultori; 4. partile interesate de politica agricola, precum asociatiile din sectorul agricol, industriile din aval, ONG-urile si alte organizatii ale societatii civile care reprezinta chestiunile agricole, de mediu, de guvernanta si rurale la nivelul UE, national si local, persoane din mediul academic, experti, grupuri de reflectie si societati de consultanta; 5. publicul larg: persoane si organizatii care doresc sa contribuie prin exprimarea opiniilor lor în calitate de cetateni.

Alte informatii despre consultare si tema generala a ajutoarelor de stat : https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/initiatives/reviewagristateaidrules/public-consultation_ro

Cei care nu au mai participat la o consultare europeana în ultimii ani si nu au un cont personal sunt obligati sa se autentifice, pentru a avea acces la consultare, pe principalul serviciu de autentificare al Comisiei Europene – ECAS.

Pentru alte detalii, trebuie contactata direct Comisia Europeana la adresa de email: AGRI-STATE-AIDS-CONSULTATION@ec.europa.eu

Din motive de transparenta, organizatiile si institutiile interesate sa participe sunt rugate sa se înscrie în Registrul de Transparenta al UE si sa subscrie la codul sau de conduita, în cazul în care acest lucru nu a fost facut deja pentru alte situatii. Detalii în limba romana la adresa: http://ec.europa.eu/transparencyregister/public/homePage.do?locale=ro#ro .

Parcul Industrial Vrancea, membru principal în Asociația Parcurilor Industriale, Tehnologice și Științifice din România

Parcul Industrial Vrancea, membru principal în Asociația Parcurilor Industriale, Tehnologice și Științifice din România

Parcul Industrial Vrancea a obținut calitatea de membru principal în cadrul Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România (APITSIAR). Ca urmare a hotărârii consiliului director al APITSIAR din data de 11 aprilie 2024,  Parcul Industrial Vrancea a intrat oficial pe harta parcurilor industriale din România. …
Citește mai mult
𝐕𝐎𝐓𝐄𝐀𝐙𝐀̆ 𝐜𝐞𝐥𝐞 𝟑 𝐝𝐞𝐬𝐭𝐢𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐕𝐫𝐚𝐧𝐜𝐞𝐚 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐥𝐢𝐬𝐭𝐞 𝐢̂𝐧 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐞𝐭𝐢𝐭̦𝐢𝐚 𝐃𝐞𝐬𝐭𝐢𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐚 𝐀𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢 𝟐𝟎𝟐𝟒!

𝐕𝐎𝐓𝐄𝐀𝐙𝐀̆ 𝐜𝐞𝐥𝐞 𝟑 𝐝𝐞𝐬𝐭𝐢𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐕𝐫𝐚𝐧𝐜𝐞𝐚 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐥𝐢𝐬𝐭𝐞 𝐢̂𝐧 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐞𝐭𝐢𝐭̦𝐢𝐚 𝐃𝐞𝐬𝐭𝐢𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐚 𝐀𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢 𝟐𝟎𝟐𝟒!

Vrancea s-a calificat în finala competiției Destinația Anului, cu 3 destinații reprezentative pentru județul nostru. Haideți să susținem Vrancea și zonele sale de poveste! 𝐕𝐎𝐓𝐀𝐓̦𝐈 aici: https://destinatiaanului.ro/destinatii/voteaza La categoriile: Regiuni eco-turistice - 𝐌𝐮𝐧𝐭̦𝐢𝐢 𝐕𝐫𝐚𝐧𝐜𝐞𝐢, 𝐋𝐞𝐚𝐠𝐚̆𝐧𝐮𝐥 𝐌𝐢𝐧𝐮𝐧𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐍𝐚𝐭𝐮𝐫𝐢𝐢 Stațiuni turistice - 𝐒𝐨𝐯𝐞𝐣𝐚 – 𝐬𝐭𝐚𝐭̦𝐢𝐮𝐧𝐞𝐚 𝐜𝐮 𝐜𝐞𝐥 𝐦𝐚𝐢 𝐨𝐳𝐨𝐧𝐚𝐭 𝐚𝐞𝐫 𝐝𝐢𝐧 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚 …
Citește mai mult
Consiliul European pentru Inovare și Agenția Executivă pentru IMM-uri (EISMEA) de la Bruxelles a deschis o linie de finanţare în cadrul programului european “Piaţa unică” 2021-2027.

Consiliul European pentru Inovare și Agenția Executivă pentru IMM-uri (EISMEA) de la Bruxelles a deschis o linie de finanţare în cadrul programului european “Piaţa unică” 2021-2027.

Titlul cererii: “Granturi pentru sprijinirea educației consumatorilor, a sensibilizării și a consilierii locale a consumatorilor”. Obiectivul general al acestei cereri de propuneri este de a proteja, împuternici și asista consumatorii, în special pe cei mai vulnerabili, prin îmbunătățirea competențelor și cunoștințelor acestora, prin oferirea de consultanță la nivel local, prin …
Citește mai mult