Oportunitati

Înapoi
imagine de fundal

Consultare privind evaluarea initiativei „Actiuni Urbane Inovatoare” (UIA – acronimul oficial) – perioada de programare 2014-2020

Comisia europeana, prin Secretariatul comun responsabil cu gestionarea si evaluarea actiunilor si cererilor de propuneri de proiecte aferente, a deschis o consultare privind evaluarea initiativei „Actiuni Urbane Inovatoare” (UIA – acronimul oficial) – perioada de programare 2014-2020.

De la primul apel de propuneri din 2015 si pâna la ultimul aflat inca în desfasurare, „Acțiunile Urbane Inovatoare” au atras un interes mare din partea autoritatilor locale eligibile, acest lucru concretizându-se în peste 1100 de cereri de propuneri si 75 de proiecte inovatoare finantate în 18 state membre. Scopul cofinantarilor a fost acela de a testa noi solutii pentru a face orasele europene mai ecologice, mai productive si mai incluzive sau a le pregati pentru tranzitia digitala. În cadrul acestor proiecte, se testeaza pe teren solutii noi pentru o gama larga de provocari urbane, care sunt legate de toate prioritatile tematice ale Agendei urbane a UE (integrarea migrantilor, locuintele, calitatea aerului, saracia urbana sau tranzitia energetica, etc.). Initiativa „Actiuni urbane inovatoare” are un buget total pentru actuala perioada de finantare de 372 de milioane EUR furnizat de FEDR, iar Comisia colaboreaza cu regiunea franceza Hauts-de-France la punerea în aplicare a programului (aici se afla sediul Secretariatului comun).

Consultarea actuala urmareste, asadar, sa contribuie la eforturile depuse pentru a face urmatoarea generatie de actiuni inovatoare urbane 2021-2027 mai eficienta si mai usor de utilizat!

În bugetul multianual al UE pentru perioada 2021-2027, « Actiunile urbane inovatoare » vor fi integrate în « Initiativa urbana europeana », un nou instrument care va combina toate instrumentele urbane într-un program unic pentru cooperarea dintre orase, inovarea si consolidarea capacitatilor pentru toate prioritatile tematice ale Agendei urbane a UE.

În acelasi timp, noul cadru unic de reglementare va permite combinari mai simple ale fondurilor UE, de exemplu între « Fondul european de dezvoltare regionala» si « Fondul pentru securitate interna », în vederea elaborarii unor planuri cuprinzatoare de dezvoltare urbana, care sa includa masuri privind siguranta spatiilor publice. Aceasta este o ambitie centrala a „Initiativei urbane europene” 2021/2027, care va integra UIA într-un set de actiuni complet si coerent pentru a sprijini dezvoltarea urbana durabila si politica de coeziune în ansamblu.
Prin urmare, toti cei interesati de viitorul acestei initiative, sunt invitati sa raspunda la chestionar pâna pe 22 mai 2020.

Pentru mai multe informatii despre UIA:

https://www.uia-initiative.eu/en
https://www.youtube.com/watch?v=RL9gtaMgN_A
https://twitter.com/uia_initiative?lang=fr

Sedinţă extraordinară în data de 22 noiembrie 2024, ora 12.00

Sedinţă extraordinară în data de 22 noiembrie 2024, ora 12.00

Ordinea de zi a Sedintei extraordinare din data de 22 noiembrie 2023, ora 12.00
Citește mai mult
Beneficiile învățământului dual pentru elevi – un pas către un viitor profesional sigur

Beneficiile învățământului dual pentru elevi – un pas către un viitor profesional sigur

Consiliul Județean Vrancea sprijină dezvoltarea educației duale și oferă soluții concrete pentru tinerii care doresc să-și construiască un viitor solid. Elevii care aleg această formă de învățământ au la dispoziție multiple beneficii financiare și profesionale. Elevii care finalizează clasa a VIII-a și se înscriu la liceele cu profil tehnic care …
Citește mai mult
Vrancea – Viziune – Viitor

Vrancea – Viziune – Viitor

Peste 300 de elevi și profesori coordonatori de la liceele cu profil tehnic și tehnologic din Vrancea au umplut Sala Balada din Focșani, pentru a participa la un eveniment organizat de Consiliul Județean Vrancea și Universitatea Politehnica București, dedicat viitorului lor, cu accent pe tehnologie, inovare și creativitate. Au vorbit …
Citește mai mult