Noutati

Înapoi
imagine de fundal

Consiliul Județean a încheiat proiectul european ”Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Vrancea”

Astăzi a avut loc la sediul Consiliului Județean Vrancea conferința de încheiere a proiectului ”Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în Județul Vrancea”, cofinanțat din fonduri europene în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare.

”Sistem de Management Integrat al Deșeurilor” este un proiect major derulat de Consiliul Județean Vrancea, datorită importanței, complexității activităților și valorii totale, care se ridică la peste 100 milioane de lei (echivalentul a peste 20 milioane de euro), fără TVA.

”Ne bucurăm că am reușit să finalizăm cu succes un proiect de o mare complexitate, care va aduce o îmbunătățire a modului și a gradului de colectare a deșeurilor la nivelul județului Vrancea. În urma finalizării proiectului, gradul de acoperire a colectării în zona urbană va fi de 100%, iar in zona rurală de 90%. În zona rurală va fi introdus sistemul de colectare separată a deșeurilor din ambalaje și biodegradabile, iar volumul deșeurilor mixte la depozitele de deșeuri va fi redus cu 40%. Întreaga populație a județului Vrancea va beneficia de un sistem integrat de management al deșeurilor modern”, a afirmat în cadrul conferinței vicepreședintele CJ Vrancea, Ionel Cel-Mare.

 Proiectul a presupus realizarea infrastructurii de depozitare, sortare și compostare a deșeurilor, respectiv a fost construit Centrul de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) de la Haret, care cuprinde: celula 1 de depozitare, 1 stație de sortare, 1 stație de compostare, 1 stație de tratare a levigatului (praf fin rezultat ca urmare a transformării unui material prin fărâmițarea în apă și printr-o sedimentare fracționată). Au fost achiziționate mașini, echipamente și utilaje, precum și infrastructura de colectare a deșeurilor menajere și reciclabile. De asemenea, au fost construite stațiile de transfer de la Focșani-Golești, Adjud și Vidra, platformele de colectare a deșeurilor electrice, electronice și electrocasnice de la Focșani-Mândrești (2), Adjud, Odobești, Mărășești, Panciu, precum și cele 597 de puncte de colectare a deșeurilor din zona rurală.

Pentru asigurarea functionalității proiectului urmează să fie atribuite contractele de delegare pentru managementul și operarea CMID și pentru activitățile de colectare și transport a deșeurilor.

  

Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea

 

            
Parcul Industrial Vrancea, membru principal în Asociația Parcurilor Industriale, Tehnologice și Științifice din România

Parcul Industrial Vrancea, membru principal în Asociația Parcurilor Industriale, Tehnologice și Științifice din România

Parcul Industrial Vrancea a obținut calitatea de membru principal în cadrul Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România (APITSIAR). Ca urmare a hotărârii consiliului director al APITSIAR din data de 11 aprilie 2024,  Parcul Industrial Vrancea a intrat oficial pe harta parcurilor industriale din România. …
Citește mai mult
𝐕𝐎𝐓𝐄𝐀𝐙𝐀̆ 𝐜𝐞𝐥𝐞 𝟑 𝐝𝐞𝐬𝐭𝐢𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐕𝐫𝐚𝐧𝐜𝐞𝐚 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐥𝐢𝐬𝐭𝐞 𝐢̂𝐧 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐞𝐭𝐢𝐭̦𝐢𝐚 𝐃𝐞𝐬𝐭𝐢𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐚 𝐀𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢 𝟐𝟎𝟐𝟒!

𝐕𝐎𝐓𝐄𝐀𝐙𝐀̆ 𝐜𝐞𝐥𝐞 𝟑 𝐝𝐞𝐬𝐭𝐢𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐕𝐫𝐚𝐧𝐜𝐞𝐚 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐥𝐢𝐬𝐭𝐞 𝐢̂𝐧 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐞𝐭𝐢𝐭̦𝐢𝐚 𝐃𝐞𝐬𝐭𝐢𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐚 𝐀𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢 𝟐𝟎𝟐𝟒!

Vrancea s-a calificat în finala competiției Destinația Anului, cu 3 destinații reprezentative pentru județul nostru. Haideți să susținem Vrancea și zonele sale de poveste! 𝐕𝐎𝐓𝐀𝐓̦𝐈 aici: https://destinatiaanului.ro/destinatii/voteaza La categoriile: Regiuni eco-turistice - 𝐌𝐮𝐧𝐭̦𝐢𝐢 𝐕𝐫𝐚𝐧𝐜𝐞𝐢, 𝐋𝐞𝐚𝐠𝐚̆𝐧𝐮𝐥 𝐌𝐢𝐧𝐮𝐧𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐍𝐚𝐭𝐮𝐫𝐢𝐢 Stațiuni turistice - 𝐒𝐨𝐯𝐞𝐣𝐚 – 𝐬𝐭𝐚𝐭̦𝐢𝐮𝐧𝐞𝐚 𝐜𝐮 𝐜𝐞𝐥 𝐦𝐚𝐢 𝐨𝐳𝐨𝐧𝐚𝐭 𝐚𝐞𝐫 𝐝𝐢𝐧 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚 …
Citește mai mult
Consiliul European pentru Inovare și Agenția Executivă pentru IMM-uri (EISMEA) de la Bruxelles a deschis o linie de finanţare în cadrul programului european “Piaţa unică” 2021-2027.

Consiliul European pentru Inovare și Agenția Executivă pentru IMM-uri (EISMEA) de la Bruxelles a deschis o linie de finanţare în cadrul programului european “Piaţa unică” 2021-2027.

Titlul cererii: “Granturi pentru sprijinirea educației consumatorilor, a sensibilizării și a consilierii locale a consumatorilor”. Obiectivul general al acestei cereri de propuneri este de a proteja, împuternici și asista consumatorii, în special pe cei mai vulnerabili, prin îmbunătățirea competențelor și cunoștințelor acestora, prin oferirea de consultanță la nivel local, prin …
Citește mai mult