Noutati

Înapoi
imagine de fundal

COMUNICAT DE PRESĂ

«Președintele Cătălin Toma a semnat contractul de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare în Vrancea»

 

Gestiunea deșeurilor în județul Vrancea a fost preluată astăzi de către societatea Eco SUD SA, aceasta câștigând licitația publică organizată de Consiliul Județean. Contractul de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare Vrancea a fost semnat de către președintele Consiliului Județean, Cătălin Toma, și de Adrian Scarlat, directorul general al firmei câștigătoare.

”După 15 ani de la startul proiectului, semnăm astăzi un contract care va pune Vrancea pe un alt drum în ceea ce privește deșeurile. Creăm premizele unor avantaje pentru vrânceni, în condițiile în care deșeurile nu vor mai fi duse la gropi de gunoi din afara județului. Ne dorim o colaborare foarte bună cu UAT-urile din Vrancea, scopul fiind acela de a asigura servicii de calitate la prețuri rezonabile. Avem în vedere și protejarea mediului, prin acțiunile de reciclare selectivă a deșeurilor”, a afirmat președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma.

Centrul de Management Integrat al Deșeurilor Haret va fi operat de firma respectivă, aceasta urmând a se ocupa de stația de sortare, de compostare și depozitare, dar și de activitatea stațiilor de transfer pentru deșeurile municipale si cele similare de la Focșani, Adjud, Vidra și Gugești.

Societatea Eco Sud SA are peste 20 de ani de experiență în gestionarea deșeurilor, angajându-se să respecte și să mențină standardele de performanță la care a ajuns în urma activităților similar derulate în alte județe.

“Județul Vrancea reprezintă un punct stategic pentru Eco Sud în zona Moldovei, alături de Bacău și Neamț. Eco Sud SA investește continuu în tehnologii de ultimă generație pentru că obiectivul nostru declarat este sortarea și reciclarea deșeurilor. Venim cu o echipă de profesioniști, ingineri și specialiști în mediu, cu o experință de peste 10 ani în domeniu, și ne dorim să avem o colaborare cât mai bună cu cei din administrația publică locală pentru atingerea obiectivelor comune pe care ni le-am propus”, au precizat reprezentanții firmei.

Astfel, în județul Vrancea vor fi asigurate pentru locuitorii județului Vrancea servicii de depozitare a deșeurilor menajere, dar și servicii de sortare, compostare și valorificare, în conformitate cu directivele europene și normele legislative naționale.

Centrul de Management Integrat al Deșeurilor Haret – care va fi gestionat de Grupul Eco Sud SA din 12 septembrie 2023 – deservește două municipii (Focșani și Adjud), trei orașe (Odobești, Panciu, Mărășești), 68 de comune și 331 de sate, cu peste 320.000 de locuitori.

Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea

 

              
Informare – finanțare a Consiliului european pentru inovare pentru IMM-uri și start-ups-urilor de inovare

Informare – finanțare a Consiliului european pentru inovare pentru IMM-uri și start-ups-urilor de inovare

Comisia europeană, prin adoptarea Programului de lucru anual 2025 al « Consiliului european pentru inovare » (CEI/EIC), anunţă deschiderea unei finanţări care vizează IMM-urile şi start-ups-urile inovatoare europene. Consiliul european pentru inovare a fost lansat în martie 2021 ca noutate în cadrul programului « Orizont Europa », după un proiect-pilot care s-a derulat în perioada 2018-2020. …
Citește mai mult
Informare – finanțare a programului Europa creativă – sectorul muzical

Informare – finanțare a programului Europa creativă – sectorul muzical

Comisia europeană anunţă deschiderea unei finanţări a programului “Europa creativă” destinată sectorului muzical european.  Titlul cererii : “Music Moves Europe” Context: Inițiativa “Music Moves Europe” promovează un sector muzical european divers, competitiv, inovator și durabil. Acest sector se află încă într-o perioadă de redresare în urma pandemiei COVID-19, confruntându-se cu provocări …
Citește mai mult
Informare – granturi 2025 pentru proiecte europene de cooperare în cadrul programului „Europa Creativă” 2021-2027, componenta Cultură

Informare – granturi 2025 pentru proiecte europene de cooperare în cadrul programului „Europa Creativă” 2021-2027, componenta Cultură

Agenția Executivă Europeană pentru Educație şi Cultură (EACEA) de la Bruxelles, prin mandat de gestiune directă acordat de către Comisia europeană, a deschis cererea de propuneri de proiecte 2025 „Proiecte europene de cooperare”. EUROPA CREATIVĂ 2021-2027  (componenta CULTURĂ) este programul prin care se asigură această finanţare, iar cererea, destinată sectoarelor creative şi …
Citește mai mult