Oportunitati

Înapoi
imagine de fundal

Comisia europeana anunta deschiderea primei cereri de propuneri de proiecte din cadrul „European Cities Facility”

Comisia europeana, prin Directia generala politica regionala si urbana, anunta deschiderea primei cereri de propuneri de proiecte din cadrul „European Cities Facility”.

Ce este EUCF?

Municipalitatile si autoritatile locale joaca un rol-cheie în tranzitia Europei catre energia durabila. Acestea au un potential extraordinar de a construi programe complete de investitii în energie durabila (adica investitii în eficienta energetica si energie regenerabila). Mai mult, ele pot încuraja combinarea proiectelor mai mici în portofolii de investiții mai importante si pot mobiliza resursele financiare semnificative necesare tranzitiei energetice.

în acest context, o noua facilitate paneuropeana, instituita în cadrul Programului-cadru „Orizont 2020” pentru cercetare si inovare al Uniunii Europene, va oferi sprijin financiar, rapid si simplificat (subventii de 60.000 EUR), si servicii de consolidare a capacitatii pentru municipalitatile si autoritatile locale din Europa, care le va permite sa dezvolte concepte solide de investitii si sa mobilizeze finantari în domeniul energiei durabile.

EUCF abordeaza doua bariere fundamentale pentru investitiile în energie durabila:
· lipsa capacitatii financiare si legale a autoritatilor locale de a-si transforma strategiile de energie si clima pe termen lung (de ex. SEAP, SECAP, etc.) în concepte adecvate de investitii;
· lipsa de agregare a proiectelor mai mici fragmentate (de exemplu, în sectorul constructiilor) si, prin urmare, lipsa de atractivitate pentru sectorul financiar.

Ce activitati sunt finantate prin initiativa EUCF?

– studiile de fezabilitate,

– analizele tehnice şi juridice,

– studiile sociale si de piata,

– analizele financiare,

– alte activitati de sprijin.

Ce tipuri de proiecte de investitii susține EUCF?

EUCF ofera sprijin pentru proiectele de investitii în domeniul energiei durabile, inclusiv toate investitiile care privesc cereriile de energie, care contribuie la îmbunatatirea performantei energetice si la realizarea economiilor de energie. Printre sectoarele de investitii vizate de EUCF se numara cladirile publice, cladirile rezidentiale si tertiare (non-municipale), îmbunatatirile legate de eficienta echipamentelor/instalatiilor, dezvoltarea si utilizarea cladirilor regenerabile integrate, modernizarea încalzirii locale sau trecerea de la combustibilul conventional la surse regenerabile, retele inteligente, mobilitatea urbana durabila (de exemplu, transportul public, statiile de aprovizionare, etc.) si infrastructura energetica inovatoare (de exemplu, comunitatile energetice ale cetatenilor, abordari inovatoare ale iluminatului public, statii de epurare, etc.).

Este posibila si implementarea de proiecte în alte sectoare, atâta timp cât acestea se afla în legatura cu domeniul energiei durabile.

Data limita pentru depunerea aplicatiilor: 2 octombrie 2020

Eligibilitate: municipalitati/autoritati locale, asociatii/grupari ale acestora

Buget: 60.00 €/proiect

Toate detaliile se regasesc in fisa din anexa.

Viitor puternic, prin educație și formare profesională!

Viitor puternic, prin educație și formare profesională!

Am virat bursele pentru cei 24 de elevi care beneficiază de acest sprijin financiar din partea Consiliului Județean Vrancea, pentru luna decembrie 2024, în cadrul proiectului “𝐶𝑎𝑚𝑝𝑢𝑠 𝑝𝑟𝑜𝑓𝑒𝑠𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑔𝑟𝑎𝑡, 𝑙𝑖𝑐𝑒𝑎𝑙 𝑠̦𝑖 𝑢𝑛𝑖𝑣𝑒𝑟𝑠𝑖𝑡𝑎𝑟 𝑗𝑢𝑑𝑒𝑡̦𝑢𝑙 𝑉𝑟𝑎𝑛𝑐𝑒𝑎“. Elevii de la colegiile tehnice ”Edmond Nicolau”, ”Ion Mincu” și ”Valeriu D. Cotea” din Focșani urmează …
Citește mai mult
Vrancea – Viziune – Viiitor

Vrancea – Viziune – Viiitor

Viitorul este al tinerei generații pasionată de tehnologie, inovare și creativitate, iar noi o susținem din toată inima! Consiliul Județean Vrancea sprijină în calitate de partener organizarea concursului First Tech Challenge (FTC), cel mai mare program educațional de robotică din România pentru elevii de liceu. Astăzi, la Muzeul Viei și …
Citește mai mult
Informare – finanțare a Consiliului european pentru inovare pentru IMM-uri și start-ups-urilor de inovare

Informare – finanțare a Consiliului european pentru inovare pentru IMM-uri și start-ups-urilor de inovare

Comisia europeană, prin adoptarea Programului de lucru anual 2025 al « Consiliului european pentru inovare » (CEI/EIC), anunţă deschiderea unei finanţări care vizează IMM-urile şi start-ups-urile inovatoare europene. Consiliul european pentru inovare a fost lansat în martie 2021 ca noutate în cadrul programului « Orizont Europa », după un proiect-pilot care s-a derulat în perioada 2018-2020. …
Citește mai mult