Oportunitati

Înapoi
imagine de fundal

Comisia Europeană anunţă deschiderea perioadei de trimitere de cereri de contribuţii pentru evaluarea sistemului “Marca patrimoniului european” (MPE)

Comisia Europeană anunţă deschiderea perioadei de trimitere de cereri de contribuţii pentru evaluarea sistemului Marca patrimoniului european” (MPE), iniţiativă menită să aducă în atenţia publicului şi, în special, a tineretului european valorile fundamentale europene, elementele comune de istorie, cultură şi patrimoniu cultural care contribuie la consolidarea sentimentului de apartenenţă la Uniune şi a dialogului intercultural.

 Decizia 1194/2011/UE a Parlamentului European și a Consiliului din 16 noiembrie 2011.

Acordarea Mărcii la nivel european se desfăşoară o dată la doi ani, iar fiecare stat membru al Uniunii poate transmite Comisiei Europene maximum două propuneri de situri, dintre care poate fi selectat maximum un sit. Palatul Comisiei Europene a Dunării de la Galați (2022) şi Memorialul Sighet (2018) sunt, până în prezent, cele 2 situri din România care au primit aceasta etichetă.

Evaluarea va analiza impactul acţiunii și se va concentra în principal pe moștenire și pe sustenabilitate. Vor fi examinate cinci criterii: relevanța, coerența, eficacitatea, eficiența, coerența și valoarea adăugată europeană.

Participarea la această cerere de contribuţii se face online pe pagina oficială a cererii: https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say/initiatives/13820-Patrimoniul-cultural-Marca-patrimoniului-european-evaluare-2024-_ro

Termenul-limită pentru transmiterea observaţiilor: 24 noiembrie 2023

Public-țintă: organizații neguvernamentale și societatea civilă; beneficiarii actuali sau anteriori din toate sectoarele acoperite de acțiune; Siturile MPE; experţi în domeniu, etc.

Cu stimă,

Echipa UNCJR!
 
 
Beneficiile învățământului dual pentru elevi – un pas către un viitor profesional sigur

Beneficiile învățământului dual pentru elevi – un pas către un viitor profesional sigur

Consiliul Județean Vrancea sprijină dezvoltarea educației duale și oferă soluții concrete pentru tinerii care doresc să-și construiască un viitor solid. Elevii care aleg această formă de învățământ au la dispoziție multiple beneficii financiare și profesionale. Elevii care finalizează clasa a VIII-a și se înscriu la liceele cu profil tehnic care …
Citește mai mult
Vrancea – Viziune – Viitor

Vrancea – Viziune – Viitor

Peste 300 de elevi și profesori coordonatori de la liceele cu profil tehnic și tehnologic din Vrancea au umplut Sala Balada din Focșani, pentru a participa la un eveniment organizat de Consiliul Județean Vrancea și Universitatea Politehnica București, dedicat viitorului lor, cu accent pe tehnologie, inovare și creativitate. Au vorbit …
Citește mai mult
Dialog între Politehnica București și mediul de afaceri din Vrancea despre meseriile viitorului pentru tineri

Dialog între Politehnica București și mediul de afaceri din Vrancea despre meseriile viitorului pentru tineri

Sprijinirea companiilor locale, prin formarea de specialiști pregătiți pentru provocările actuale tehnologice și digitale a fost una dintre temele principale abordate în cadrul întâlnirii organizată astăzi de Consiliul Județean Vrancea și Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, cu mediul de afaceri din județ. Președintele Consiliului Județean Vrancea, Nicușor …
Citește mai mult