Oportunitati

Înapoi
imagine de fundal

Cerere de propuneri de proiecte pentru finantarea unor actiuni de mobilitate, cooperare si schimb de experienta în domeniul tineretului.

Comisia Europeana a deschis recent o cerere de propuneri de proiecte pentru finantarea unor actiuni de mobilitate, cooperare si schimb de experienta în domeniul tineretului. Cererea face parte din programul european „Erasmus+”, actiunea-cheie 3 „Sprijin pentru reformarea politicilor”.

Titlul cererii: „Tineretul european împreuna”

Context:

Tinerii sunt actori-cheie în promovarea valorilor europene si în transformarea acestora în realitate. Și, desi ei pot fi adesea mai putin angajati decât persoanele în vârsta în forme traditionale de participare la viata publica, precum participarea la vot sau apartenenta la un partid politic, majoritatea declara interes pentru politica si sentimente mai puternice de cetatenie fata de UE decât grupurile mai în vârsta. În fata unei crize profunde cum este cea cauzata de pandemia COVID-19 si a efectelor sale asupra societatii, angajamentul tinerilor de a arata spirit comunitar, solidaritate în Europa si disponibilitate de a colabora este mai important ca niciodata.

Initiativa urmareste sa reuneasca tineri europeni de pe întregul continent european: est, vest, nord si sud.

Proiectele „European Youth Together” îsi propun sa creeze retele care sa promoveze parteneriate regionale, care sa fie derulate în strânsa cooperare cu tinerii din toată Europa (tarile eligibile). Retelele ar organiza schimburi, ar promova instruiri (de exemplu, pentru liderii tinerilor) si ar permite tinerilor însiși sa dezvolte proiecte comune, toate acestea putând fi realizate atât prin activitati fizice, cât si online.

Data limita pentru depunerea aplicatiilor: 28 iulie 2020

Eligibilitate: ONG-uri implicate în activitati de tineret, organizatii non-profit publice si private si autoritati locale, regionale si nationale din statele membre, Macedonia de Nord, Serbia, Turcia, Islanda, Norvegia si Liechtenstein.

Buget: 5.000.000 €; se acorda pâna la 80% cofinantare.

La momentul prezentei note de informare, exista deja, pe platforma CE deschisa pe pagina „Funding and Tender Opportunities”, 17 propuneri de parteneriat pentru actuala cerere. Toate detaliile se regasesc in fisa din anexa.

Precizare: evaluarea si monitorizarea implementarii proiectelor care sunt depuse si, eventual, aprobate pentru confinatare se face direct la Bruxelles, de catre Agentia pentru Educatie, Audiovizual si Cultura (EACEA), si nu de catre Agentiile Nationale Erasmus+. Aceasta cerere are la baza Programul anual de lucru 2020 al Comisiei pentru programul „Erasmus+”.

Sedinţă extraordinară în data de 22 noiembrie 2024, ora 12.00

Sedinţă extraordinară în data de 22 noiembrie 2024, ora 12.00

Ordinea de zi a Sedintei extraordinare din data de 22 noiembrie 2023, ora 12.00
Citește mai mult
Beneficiile învățământului dual pentru elevi – un pas către un viitor profesional sigur

Beneficiile învățământului dual pentru elevi – un pas către un viitor profesional sigur

Consiliul Județean Vrancea sprijină dezvoltarea educației duale și oferă soluții concrete pentru tinerii care doresc să-și construiască un viitor solid. Elevii care aleg această formă de învățământ au la dispoziție multiple beneficii financiare și profesionale. Elevii care finalizează clasa a VIII-a și se înscriu la liceele cu profil tehnic care …
Citește mai mult
Vrancea – Viziune – Viitor

Vrancea – Viziune – Viitor

Peste 300 de elevi și profesori coordonatori de la liceele cu profil tehnic și tehnologic din Vrancea au umplut Sala Balada din Focșani, pentru a participa la un eveniment organizat de Consiliul Județean Vrancea și Universitatea Politehnica București, dedicat viitorului lor, cu accent pe tehnologie, inovare și creativitate. Au vorbit …
Citește mai mult