Oportunitati

Înapoi
imagine de fundal

Cerere de propuneri de proiecte a programului COSME — “Programul UE pentru Competitivitatea Întreprinderilor si IMM-uri” 2014-2020

Comisia Europeana, prin Agentia europeana pentru IMM-uri — EASME de la Bruxelles, a deschis la 1 5 aprilie a.c. o noua cerere de propuneri de proiecte a programului COSME — “Programul UE pentru Competitivitatea Întreprinderilor si IMM-uri” 2014-2020, vizând continuarea unui proiectpilot anterior axat pe plus valoarea economiei sociale la nivel local/regional în UE. Sunt avute în vedere colaborarile interregionale, astfel încât economia sociala sa devina un accelerator efectiv de crestere economica si de competitivitate pe termen lung la nivelul Uniunii europene.

Titlul cererii: „Misiuni ale economiei sociale”

„Misiunile economiei sociale” iau în considerare prioritatile Comisiei Europene 2019-2024 si pun accent pe o Europa sociala puternica. Noile prioritati ale Comisiei Europene pentru perioada 2019-2024 indica trecerea catre o economie mai durabila si antreprenoriala în cadrul „Pactului Ecologic European” ca unul dintre obiectivele principale. Promovarea inovatiei sociale la nivel local, regional si interregional va fi cruciala pentru a sprijini tranziția ecologica si pentru a stimula coeziunea si incluziunea, astfel încât „nimeni sa nu ramâna în urma”,

Obiectivul general al acestei cereri de propuneri este continuarea unui proiect-pilot de succes Regiunile Europene de Economie Sociala 2018 (ES ER), care a stabilit o baza pentru crearea de retele eficiente de parti interesate din economia sociala la nivel regional în toata Europa si pentru a stimula colaborarea interregionala în domeniul economiei sociale. Proiectul îsi propune sa implice o retea de autoritati regionale si locale stabilite în tarile participante ale UE si COSME, precum si parti interesate cu prioritati similare economiei sociale si sa creeze spatiul necesar pentru învatare si colaborare interregionala.

De precizat ca, Comisia Europeana a lansat în februarie 2018 initiativa Regiunile Pilot pentru Economie Sociala Europeana,  pentru a sensibiliza si a construi retele de parti interesate, implicate în economia sociala la nivel regional si local. Proiectul pilot a atras 32 de regiuni europene care au organizat evenimente regionale de sensibilizare în cursul anului 2018 în jurul unei largi varietati de prioritati/subiecte precum achizitiile publice sociale, inovatia sociala, digitalizarea, educatia în economia sociala, specializarea inteligenta.

Eligibilitate: autoritati publice locale si regionale din UE si tarile participante la program

Bugetul cererii: 1 .900.000 €; se acorda maximum 90% cofinantare; EASME se asteapta sa cofinanteze (pâna la 90%) 19 proiecte.

Data de depunerea a aplicatiilor: 9 iunie 2020

Fisa de prezentare a programului COSME — “Programul UE pentru Competitivitatea Întreprinderilor si IMM-uri” 2014-2020

Beneficiile învățământului dual pentru elevi – un pas către un viitor profesional sigur

Beneficiile învățământului dual pentru elevi – un pas către un viitor profesional sigur

Consiliul Județean Vrancea sprijină dezvoltarea educației duale și oferă soluții concrete pentru tinerii care doresc să-și construiască un viitor solid. Elevii care aleg această formă de învățământ au la dispoziție multiple beneficii financiare și profesionale. Elevii care finalizează clasa a VIII-a și se înscriu la liceele cu profil tehnic care …
Citește mai mult
Vrancea – Viziune – Viitor

Vrancea – Viziune – Viitor

Peste 300 de elevi și profesori coordonatori de la liceele cu profil tehnic și tehnologic din Vrancea au umplut Sala Balada din Focșani, pentru a participa la un eveniment organizat de Consiliul Județean Vrancea și Universitatea Politehnica București, dedicat viitorului lor, cu accent pe tehnologie, inovare și creativitate. Au vorbit …
Citește mai mult
Dialog între Politehnica București și mediul de afaceri din Vrancea despre meseriile viitorului pentru tineri

Dialog între Politehnica București și mediul de afaceri din Vrancea despre meseriile viitorului pentru tineri

Sprijinirea companiilor locale, prin formarea de specialiști pregătiți pentru provocările actuale tehnologice și digitale a fost una dintre temele principale abordate în cadrul întâlnirii organizată astăzi de Consiliul Județean Vrancea și Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, cu mediul de afaceri din județ. Președintele Consiliului Județean Vrancea, Nicușor …
Citește mai mult