Oportunitati

Înapoi
imagine de fundal

Cerere de propuneri de candidaturi pentru finanţarea „Evenimentului tineretului european”

Parlamentul European (PE) a deschis recent cererea de propuneri de candidaturi pentru finanţarea a două evenimente locale organizate în 2024 în cadrul iniţiativei Evenimentul tineretului european (EYE)”. Această cerere de propuneri face parte din acțiunile Parlamentului European în vederea pregătirii alegerilor europene din 2024, contribuind la procesul său de implicare strategică, inclusiv la creșterea comunității together.eu și la activarea altor rețele ale Parlamentului atât la nivel local, cât și la nivel central.

EYE este un eveniment bienal care reunește la Parlamentul European (PE) de la Strasbourg și în mediul online mii de tineri din toată Uniunea Europeană pentru a-și împărtăși și a-și modela ideile despre viitorul Europei. Este o oportunitate unică pentru tineri de a interacționa, de a se inspira reciproc și de a face schimb de opinii cu experți, activiști, influenceri și factori de decizie.

 Candidaturile pot fi depuse până la 5 septembrie 2023.

 Eligibilitate: Acțiunile susținute în cadrul acestei cereri sunt acțiuni cu beneficiar unic. Aceasta înseamnă că există o singură entitate juridică care solicită un grant. Aplicațiile prezentate de consorții nu sunt eligibile. Pentru a fi eligibili pentru un grant, solicitanții trebuie să poată demonstra că sunt:

– o organizație non-profit;

– o persoană juridică privată constituită și înregistrată ca persoană juridică de cel puțin trei ani la momentul depunerii cererii;

– o persoană juridică cu sediul într-unul dintre statele membre ale Uniunii Europene;

– o persoană juridică fără afiliere politică.

 

Cine poate participa?

Tineri europeni din țările membre UE cu vârste între 16 și 30 de ani. Ar trebui să se acorde o atenție deosebită comunităților minoritare din regiunile periferice ale Europei și cetățenilor care în mod normal nu au atât de mult contact cu UE și sunt mai puțin probabil să fie deja implicați în acțiunile UE, cum ar fi grupurile vulnerabile, spre exemplu: persoane din medii socio-economice defavorizate, din zone rurale și îndepărtate și persoane cu dizabilități.  

 

Buget: se pot acorda maximum 110.000 EUR pentru fiecare eveniment, iar cofinanţarea este de 80%.

 

Tipuri de activităţi: activităţi educaţionale non-formale (dezbateri politice, ateliere de lucru interactive, formări interculturale, activităţi de reţea), concerte, spectacole de teatru, dans, acrobaţie, expoziţii de artă şi fotografie, evenimente de recreere creative, etc.).

 

Ce rezultate sunt aşteptate?

„Evenimentul tineretului european” este o manifestare pentru tineri și cu tineri, care, şi în acest an, la nivel local, ar trebui să urmeze acest principiu-cheie. Prin urmare, se așteaptă ca organizațiile selectate pentru cofinanțare în cadrul acestei cereri de propuneri să fie organizații locale sau de tineret (în calitate de solicitanți principali). Parteneriatul cu o autoritate publică pentru implementarea evenimentului va fi considerat un atu, pentru a asigura legături puternice cu nivelul local și o capacitate operațională solidă.

 

Mai multe detalii şi depunerea candidaturii pe portalul european “Funding and Tenders Opportunities”.

Contact:

Întrebările care nu sunt legate de IT trebuie trimise la următoarele adrese de e-mail: dgcomm-subvention@europarl.europa.eu și eye@europarl.europa.eu.

Ședință ordinară în data de 28 septembrie 2023, ora 10.00

Ședință ordinară în data de 28 septembrie 2023, ora 10.00

Ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Județean Vrancea, din data de 28 septembrie 2023, ora 10.00
Citește mai mult
INFORMARE DE PRESĂ

INFORMARE DE PRESĂ

Având în vedere interesul manifestat de mass-media cu privire la certificatul de urbanism emis de administrația județeană în scopul construirii Autostrăzii Focșani – Bacău, facem următoarele precizări : • Consiliul Județean Vrancea a emis Certificatul de urbanism nr. 203/09.09.2020 în scopul ”Autostrada Focșani-Bacău (inclusiv rețele de utilități) – cu amplasamentul …
Citește mai mult
𝐏𝐑𝐎𝐆𝐑𝐀𝐌𝐔𝐋 𝐕𝐈𝐙𝐈𝐓𝐄𝐈 𝐃𝐨𝐦𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐦𝐢𝐧𝐢𝐬𝐭𝐫𝐮 𝐀𝐝𝐫𝐢𝐚𝐧-𝐈𝐨𝐚𝐧 𝐕𝐄𝐒̦𝐓𝐄𝐀- 𝐉𝐨𝐢, 𝟐𝟏 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟑

𝐏𝐑𝐎𝐆𝐑𝐀𝐌𝐔𝐋 𝐕𝐈𝐙𝐈𝐓𝐄𝐈 𝐃𝐨𝐦𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐦𝐢𝐧𝐢𝐬𝐭𝐫𝐮 𝐀𝐝𝐫𝐢𝐚𝐧-𝐈𝐨𝐚𝐧 𝐕𝐄𝐒̦𝐓𝐄𝐀- 𝐉𝐨𝐢, 𝟐𝟏 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟑

PROGRAM VIZITĂ 9.45  Sosire la Focșani ♦ 10.00 – 11.30 Participare la Adunarea Generală a Asociației Secretarilor Generali ai Județelor din România Locație: Sala Mare de Ședințe a Consiliului Județean Vrancea (Focșani) ♦ 13.00 -  15.00 Întâlnire cu primarii din județul Vrancea Locație: Sala de Ședințe a Primăriei Focșani Temă …
Citește mai mult