Evenimente

Înapoi
imagine de fundal

Centenarul Eroului Necunoscut la Mausoleul Eroilor din Mărășești

La Mausoleul Eroilor din Mărășești a avut loc astăzi un ceremonial simbolic pentru a marca 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐞𝐧𝐚𝐫𝐮𝐥 𝐄𝐫𝐨𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐍𝐞𝐜𝐮𝐧𝐨𝐬𝐜𝐮𝐭, un eveniment dedicat împlinirii unui secol de la momentul alegerii Eroului Necunoscut, în mai 1923, la Mărășești.
La evenimentul în care s-a onorat memoria tuturor eroilor români care s-au sacrificat în luptă pentru reîntregirea poporului român, au participat președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, Ministrul Apărării Naționale Angel Tâlvăr, Ciprian Cătălin Hojda, consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, prefectul și subprefecții județului Vrancea, șeful Statului Major al Apărării, comandanți militari, parlamentari, consilieri județeni, primari.
După intonarea imnului național, Managerul Muzeului Vrancei, Romeo Valentin Muscă, a prezentat semnificația evenimentului și itinerariul osemintelor Eroului Necunoscut între 1923-2023, concomitent cu depunerea în urnă a 10 săculeți tricolori cu pământ sfânt din locurile simbolice din România unde s-au purtat bătălii istorice.
Ministrul Apărării Naționale și președintele Consiliului Județean Vrancea au dezvelit o placă comemorativă, apoi Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, ÎPS Ciprian a oficiat un serviciu religios.
În alocuțiune sa, președintele CJ Vrancea, Cătălin Toma, a spus: ”Pe 14 mai 1923 a început un exercițiu de recunoștință pentru cei care au făcut ca noi astăzi să fim aici, să vorbim despre o Românie în NATO, în Uniunea Europeană, un stat democratic. Pentru acest lucru trebuie să le mulțumim, cu toată recunoștința noastră, și noi, în calitate de autorități, să facem mai mult pentru cei care au făcut ca România astăzi să fie un stat de drept. Vă rog să facem un efort de a fi uniți, de a da încredere românilor, de a avea grijă de valorile noastre. Recunoștință eternă eroilor neamului românesc!”.
Ceremonia s-a încheiat cu depunerea de coroane de flori, predarea urnei pentru transportarea spre mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol din București și defilarea detașamentului de onoare din Garnizoana Focșani.
       
Convocarea Consiliului Judeţean Vrancea în şedinţă extraordinară în data de 24 aprilie 2024, ora 10.00

Convocarea Consiliului Judeţean Vrancea în şedinţă extraordinară în data de 24 aprilie 2024, ora 10.00

Ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean Vrancea din data de  24 aprilie 2024, ora 10.00
Citește mai mult
Parc tematic la Mausoleul Eroilor din Mărășești

Parc tematic la Mausoleul Eroilor din Mărășești

Primul parc tematic din România care va reproduce la scară mai mică Lupta de la Mărășești din Primul Război Mondial va fi realizat în proximitatea Mausoleului Eroilor Mărășești. ”Realizarea unui parc tematic completează oferta muzeistică și educațională pentru copii și tineri în special. Este momentul ideal ca la sărbătorirea unui …
Citește mai mult
Locuri de muncă vacante la data de 18 aprilie 2024 în Județul Vrancea și Uniunea Europeană

Locuri de muncă vacante la data de 18 aprilie 2024 în Județul Vrancea și Uniunea Europeană

La data de 18.04.2024 au fost declarate de către agenții economici 243 locuri de muncă vacante în județul Vrancea și 227 locuri de muncă în țările din Uniunea Europeană. Pentru detalii suplimentare vă rugăm să accesați pagina www.anofm.ro sau la telefon 0237/224677, 0237/224678. (email: ajofm.vn@anofm.gov.ro, vrancea@anofm.gov.ro) Locuri de muncă 
Citește mai mult