Evenimente

Înapoi
imagine de fundal

Centenarul Eroului Necunoscut la Mausoleul Eroilor din Mărășești

La Mausoleul Eroilor din Mărășești a avut loc astăzi un ceremonial simbolic pentru a marca 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐞𝐧𝐚𝐫𝐮𝐥 𝐄𝐫𝐨𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐍𝐞𝐜𝐮𝐧𝐨𝐬𝐜𝐮𝐭, un eveniment dedicat împlinirii unui secol de la momentul alegerii Eroului Necunoscut, în mai 1923, la Mărășești.
La evenimentul în care s-a onorat memoria tuturor eroilor români care s-au sacrificat în luptă pentru reîntregirea poporului român, au participat președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, Ministrul Apărării Naționale Angel Tâlvăr, Ciprian Cătălin Hojda, consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, prefectul și subprefecții județului Vrancea, șeful Statului Major al Apărării, comandanți militari, parlamentari, consilieri județeni, primari.
După intonarea imnului național, Managerul Muzeului Vrancei, Romeo Valentin Muscă, a prezentat semnificația evenimentului și itinerariul osemintelor Eroului Necunoscut între 1923-2023, concomitent cu depunerea în urnă a 10 săculeți tricolori cu pământ sfânt din locurile simbolice din România unde s-au purtat bătălii istorice.
Ministrul Apărării Naționale și președintele Consiliului Județean Vrancea au dezvelit o placă comemorativă, apoi Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, ÎPS Ciprian a oficiat un serviciu religios.
În alocuțiune sa, președintele CJ Vrancea, Cătălin Toma, a spus: ”Pe 14 mai 1923 a început un exercițiu de recunoștință pentru cei care au făcut ca noi astăzi să fim aici, să vorbim despre o Românie în NATO, în Uniunea Europeană, un stat democratic. Pentru acest lucru trebuie să le mulțumim, cu toată recunoștința noastră, și noi, în calitate de autorități, să facem mai mult pentru cei care au făcut ca România astăzi să fie un stat de drept. Vă rog să facem un efort de a fi uniți, de a da încredere românilor, de a avea grijă de valorile noastre. Recunoștință eternă eroilor neamului românesc!”.
Ceremonia s-a încheiat cu depunerea de coroane de flori, predarea urnei pentru transportarea spre mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol din București și defilarea detașamentului de onoare din Garnizoana Focșani.
       
Sistem de management al calității și performanței implementat la nivelul Consiliului Județean Vrancea

Sistem de management al calității și performanței implementat la nivelul Consiliului Județean Vrancea

Unitatea Administrativ Teritorială Judeţul Vrancea, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea activităților proiectului „Sistem de management al calitatii si performantei implementat la nivelul Consiliului Județean Vrancea”, cod proiect 154708. Proiectul a fost finanțat în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă, Cod apel: POCA/972/2/1/ Introducerea de sisteme și standarde comune în administrația …
Citește mai mult
Locuri de muncă vacante la data de 31.05.2023 în Județul Vrancea și în Uniunea Europeană

Locuri de muncă vacante la data de 31.05.2023 în Județul Vrancea și în Uniunea Europeană

La data de 31.05.2023 au fost declarate de către agenții economici 243 locuri de muncă vacante în județul Vrancea și 273 locuri de muncă în țările din Uniunea Europeană. Pentru detalii suplimentare vă rugăm sa accesați pagina www.anofm.ro sau la telefon 0237/224677, 0237/224678. (email: ajofm.vn@anofm.gov.ro, vrancea@anofm.gov.ro) Locuri de muncă vacante ⇓
Citește mai mult
𝐒𝐞 𝐚𝐬𝐟𝐚𝐥𝐭𝐞𝐚𝐳𝐚̆ 𝐢̂𝐧 𝐜𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮𝐥 𝐜𝐨𝐦𝐮𝐧𝐞𝐢 𝐉𝐚𝐫𝐢𝐬̦𝐭𝐞𝐚, 𝐩𝐞 𝐝𝐫𝐮𝐦𝐮𝐥 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐞𝐚𝐧 𝟐𝟎𝟓𝐍!

𝐒𝐞 𝐚𝐬𝐟𝐚𝐥𝐭𝐞𝐚𝐳𝐚̆ 𝐢̂𝐧 𝐜𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮𝐥 𝐜𝐨𝐦𝐮𝐧𝐞𝐢 𝐉𝐚𝐫𝐢𝐬̦𝐭𝐞𝐚, 𝐩𝐞 𝐝𝐫𝐮𝐦𝐮𝐥 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐞𝐚𝐧 𝟐𝟎𝟓𝐍!

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, alături de primarul comunei Jariștea, Marius Ciprian Grama, de consilierul județean Claudiu Matei și de specialiști din cadrul Consiliului Județean Vrancea, a fost astăzi într-o vizită pe teren, în centrul comunei Jariștea, unde a început asfaltarea ultimului tronson de 2 kilometri din DJ 205N …
Citește mai mult