Noutati

Înapoi
imagine de fundal

Campusul profesional din Vrancea poartă denumirea ”Profesor Cătălin TOMA”, în memoria fostului președinte al Consiliului Județean

Consiliul Județean Vrancea a adoptat astăzi în cadrul ședinței ordinare o hotărâre cu privire la „Schimbarea denumirii obiectivului de investiții „Campus profesional integrat, liceal și universitar, județul Vrancea” în „Campus profesional integrat, liceal și universitar Profesor Cătălin TOMA, județul Vrancea”, la inițiativa vicepreședintelui Ionel Cel-Mare, susținut de toți consilierii județeni.

Campusul profesional care va fi realizat în județul Vrancea este un proiect de suflet demarat de regretatul președinte Cătălin Toma, fiind cel mai important proiect educațional din județ, menit să încurajeze învățământul tehnic și economic. În urmă cu o lună, pe 8 aprilie 2024, a fost semnat la sediul Ministerului Educației contractul de finanțare pentru construcția campusului integrat în județul Vrancea. Acesta va reprezenta infrastructura școlară și universitară, constând în spații de învățământ, spații de cazare, cantină, bază sportivă, săli de lectură, bibliotecă, spații de recreere, care vor deservi liceele și instituțiile de învățământ superior de stat din cadrul consorțiului de învățământ dual.

”Datorită acestui proiect major, județul Vrancea va avea o altă față a învățământului preuniversitar și universitar. Construcția obiectivului are ca termen de realizare 31 decembrie 2025 și trebuie să fie operațional până în iunie 2026. Am dorit să dăm numele acestui campus ”Profesor Cătălin Toma” în memoria regretatului președinte al Consiliului Județean, care a fost inițiatorul proiectului”, a spus Ionel Cel-Mare, vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea.

Proiectul este finanțat în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și are o valoare totală de 157.146.578 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile din PNRR este de 123.661.511 lei, iar contribuția proprie eligibilă a Consiliului Județean este de 30.934.702 lei (20%).

În prezent, Consiliul Județean Vrancea desfășoară licitația publică privind serviciile de proiectare, lucrările de construcție și dotarea cu utilaje și echipamente pentru Campusul profesional integrat, liceal și universitar care va fi realizat în Vrancea.

 

Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea

 

 

Regulament alocare spații Crângul Petrești pentru evenimentul din 1 iunie 2024 (Ziua Internațională a Copilului)

Regulament alocare spații Crângul Petrești pentru evenimentul din 1 iunie 2024 (Ziua Internațională a Copilului)

Consiliul Județean Vrancea organizează evenimentul dedicat copiilor „1 iunie 2024 – Ziua Internațională a Copilului”. Prezentul document oferă informații și instrucțiuni comercianților care doresc să se înscrie la eveniment. REGULAMENT
Citește mai mult
Convocarea Consiliului Judeţean Vrancea în şedinţă extraordinară în data de 14 mai 2024, ora 10.00
Începe dotarea școlilor speciale din subordinea Consiliului Județean Vrancea

Începe dotarea școlilor speciale din subordinea Consiliului Județean Vrancea

Astăzi a fost emis ordinul de începere pentru furnizarea echipamentelor digitale și TIC destinate sălilor de clasă, laboratoarelor de informatică, atelierelor de practică și cabinetelor de consiliere psihopedagogică/multifuncționale aparținând centrelor școlare pentru educaţie incluzivă „Elena Doamna” Focșani, Măicănești, Mihălceni, Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Vrancea și Palatului …
Citește mai mult