Noutati

Înapoi
imagine de fundal

Administrația județeană face tot posibilul pentru ca elevii să beneficieze de produse în școli într-un timp cât se poate de scurt

Consiliul Județean Vrancea gestionează la nivelul județului programul ”Lapte și corn” și, la început de an școlar, dorim să vă informăm cu privire la stadiul desfășurării programului în județul nostru.

În condițiile în care actele normative care reglementează furnizarea de produse lactate, de panificație și fructe în unitățile de învățământ din toată țara au apărut cu întârziere, instituția noastră a urmat într-un timp scurt toți pașii legali și în acest moment se află în pregătirea licitației pentru desemnarea agenților economici care vor furniza produsele în școli.

Precizăm că abia pe 3 august 2023 a fost publicată în Monitorul Oficial Hotărârea de Guvern nr. 652 privind aprobarea Programului pentru școli al României în perioada 2023-2029, precum și pentru stabilirea bugetului pentru implementarea acestuia în anul școlar 2023-2024.

Conform acestui act normativ, până pe data de 29 august, Consiliile Locale din fiecare localitate au fost obligate să adopte hotârâri cu privire la asumarea/neasumarea responsabilităţii organizării şi derulării procedurilor de atribuire a contractelor pentru achiziţia produselor aferente programului, iar până pe 4 septembrie 2023 au avut termen de comunicare a hotărârilor către Consiliul Județean.

După primirea tuturor hotărârilor din partea localităților, Consiliul Județean va înainta lista produselor care ar putea fi distribuite în școli către o comisie constituită la nivelul Instituției Prefectului, alcătuită din: prefect, preşedintele CJ, primari, reprezentanți ai IȘJ, DSVSA, DSP, OPC, Direcția Agricolă, Administrația Finanțelor și Oficiul fitosanitar judeţean.

Trebuie precizat faptul că, în urmă cu doar două zile, pe 6 septembrie 2023, a apărut Ordinul nr. 346/2023 pentru aprobarea criteriilor de calificare privind capacitatea ofertanților, a factorilor de evaluare și a caietului de sarcini aferente atribuirii acordului-cadru/contractului de achiziție publică de produse – fructe, legume, lapte și produse lactate și produse de panificație în cadrul Programului pentru școli al României, act normativ fără de care nu poate fi demarată achiziția produselor.

Ne preocupăm cu interes și seriozitate de acest program, urmând toți pașii legali, astfel încât în cel mai scurt timp posibil să fie demarată licitația publică, pentru ca elevii să beneficieze cât mai repede de aceste produse.

 

Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea

Viitor puternic, prin educație și formare profesională!

Viitor puternic, prin educație și formare profesională!

Am virat bursele pentru cei 24 de elevi care beneficiază de acest sprijin financiar din partea Consiliului Județean Vrancea, pentru luna decembrie 2024, în cadrul proiectului “𝐶𝑎𝑚𝑝𝑢𝑠 𝑝𝑟𝑜𝑓𝑒𝑠𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑔𝑟𝑎𝑡, 𝑙𝑖𝑐𝑒𝑎𝑙 𝑠̦𝑖 𝑢𝑛𝑖𝑣𝑒𝑟𝑠𝑖𝑡𝑎𝑟 𝑗𝑢𝑑𝑒𝑡̦𝑢𝑙 𝑉𝑟𝑎𝑛𝑐𝑒𝑎“. Elevii de la colegiile tehnice ”Edmond Nicolau”, ”Ion Mincu” și ”Valeriu D. Cotea” din Focșani urmează …
Citește mai mult
Vrancea – Viziune – Viiitor

Vrancea – Viziune – Viiitor

Viitorul este al tinerei generații pasionată de tehnologie, inovare și creativitate, iar noi o susținem din toată inima! Consiliul Județean Vrancea sprijină în calitate de partener organizarea concursului First Tech Challenge (FTC), cel mai mare program educațional de robotică din România pentru elevii de liceu. Astăzi, la Muzeul Viei și …
Citește mai mult
Informare – finanțare a Consiliului european pentru inovare pentru IMM-uri și start-ups-urilor de inovare

Informare – finanțare a Consiliului european pentru inovare pentru IMM-uri și start-ups-urilor de inovare

Comisia europeană, prin adoptarea Programului de lucru anual 2025 al « Consiliului european pentru inovare » (CEI/EIC), anunţă deschiderea unei finanţări care vizează IMM-urile şi start-ups-urile inovatoare europene. Consiliul european pentru inovare a fost lansat în martie 2021 ca noutate în cadrul programului « Orizont Europa », după un proiect-pilot care s-a derulat în perioada 2018-2020. …
Citește mai mult