Evenimente

Înapoi
imagine de fundal

𝐄𝐱𝐩𝐨𝐳𝐢𝐭̦𝐢𝐞 𝐢𝐧𝐞𝐝𝐢𝐭𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐨𝐛𝐢𝐞𝐜𝐭𝐞 𝐠𝐚̆𝐬𝐢𝐭𝐞 𝐢̂𝐧 𝐜𝐚̆𝐫𝐭̦𝐢, 𝐢̂𝐧 𝐩𝐫𝐞𝐦𝐢𝐞𝐫𝐚̆ 𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐚̆ 𝐥𝐚 𝐆𝐚𝐥𝐞𝐫𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐀𝐫𝐭𝐚̆ 𝐝𝐢𝐧 𝐅𝐨𝐜𝐬̦𝐚𝐧𝐢

Eveniment special astăzi la Galeriile de Artă din centrul municipiul Focșani, unde a avut loc vernisarea expoziției ”Obiecte găsite în cărți”, organizată de Biblioteca Județeană ”Duiliu Zamfirescu” Vrancea și coordonată de bibliotecar dr. Teodora Fântânaru. Expoziția, care cuprinde un număr impresionant de circa 1.000 de piese găsite de-a lungul timpului în cărțile care au fost donate bibliotecii, au fost adunate cu migală în timp de peste 10 ani, proiectul fiind unic în România. Cel mai vechi obiect este o carte de vizită din secolul XIX, dar în cărți au mai fost descoperite și alte piese interesante, precum un scenariu despre obiceiul străvechi al ”Boteitului oilor”, o ediție rară a unei mini-cărți tipărită în anul 1922 cu poeziile lui Tudor Arghezi, precum și o diplomă din anul 1892 pentru un anume elev pe nume Dalles.

Într-o atmosferă caldă, însuflețită de obiecte care i-au transpus pe cei prezenți în alte timpuri, la eveniment au participat președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, vicepreședintele Ionel Cel-Mare, secretarul general al județului, Raluca Dan, preotul protoiereu Oscar Frunză, Dragoș-Adrian Neagu, președintele Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România, precum și mulți colaboratori ai bibliotecii județene.

”Acest spațiu este destinat culturii vrâncene și în cadrul acestei expoziții văd obiecte care au marcat poate viața și cariera unor oameni, a unor personalități din acest județ. Din partea noastră, a Consiliului Județean, aveți toată deschiderea, suntem parteneri pentru astfel de evenimente culturale și vă felicităm pentru organizarea acestei expoziții”, a spus în deschiderea evenimentului președintele Cătălin Toma.

Expoziția face parte din acțiunile organizate de Consiliul Județean Vrancea, prin Biblioteca Județeană ”Duiliu Zamfirescu”, în cadrul Săptămânii Naționale a Bibliotecarului.  Expoziția amenajată la parterul Galeriilor de Artă va fi deschisă pentru public și în zilele următoare, începând de marți, 2 mai, între orele 10.00 – 18.00, și ulterior de luni până vineri, timp de 2 săptămâni.

 

 

Biroul de Presă al Consiliului Județean Vrancea

 

PROCES VERBAL DE LICITAȚIE

PROCES VERBAL DE LICITAȚIE

Încheiat astăzi 31.05.2023, la sediul Consiliului Județean Vrancea, str. Dimitrie Cantemir nr.1-3, Focșani cu ocazia desfășurării ședinței publice de licitație, cu preselecție, cu strigare, privind valorificarea masei lemnoase situată pe raza comunei Soveja, pe amplasamentul terenului identificat în cartea funciară nr. 51737 Soveja, aferentă unui număr de 153 arbori cu …
Citește mai mult
Ședința ordinară a Consiliului Judeţean Vrancea în data de 7 iunie 2023, ora 10.00

Ședința ordinară a Consiliului Judeţean Vrancea în data de 7 iunie 2023, ora 10.00

Ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Judeţean Vrancea din data de  7 iunie 2023, ora 10.00
Citește mai mult
ANUNŢ PUBLIC asupra definitivării Raportului de mediu „Construire parc industrial Vrancea ”

ANUNŢ PUBLIC asupra definitivării Raportului de mediu „Construire parc industrial Vrancea ”

,,UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALĂ JUDEȚUL VRANCEA, titular al PUZ – „Construire parc industrial Vrancea ”, propus a fi amplasat în extravilanul comunei Garoafa, T57, P 231, CF 57188, 57190, judeţul Vrancea, anunţă publicul interesat asupra definitivării Raportului de mediu şi organizarea dezbaterii publice a acestuia în data de 18.07.2023 la ora …
Citește mai mult